Menu
Στην Κω τη Δευτέρα ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοι…

Την Κω θα επισκεφθ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» στην Κέφαλο στις 22/08

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πο...

Συλλεκτικό δίευρο για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης

Συλλεκτικό δίευρο για τα …

Τα σχέδια του Υπου...

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφειλόμενο μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Φρουζάκη

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφε…

Συμπληρώθηκαν κοντά ...

Γεωπονικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στα γήπεδα της Κω(βίντεο)

Γεωπονικές παρεμβάσεις πρ…

Γεωπονικές παρεμβάσε...

PlayStation 4: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του firmware update 5.0

PlayStation 4: Αυτά είναι…

Μια πρόσφατη διαρρ...

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και γιατί κάποιοι θα κοπούν από το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1;

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες…

Στην τελική ευθεία...

Η ευχάριστη είδηση του καλοκαιριού! Επιστρέφει το «Κάτω Παρτάλι»

Η ευχάριστη είδηση του κα…

Επιστρέφει το «Κάτ...

Αυτός είναι ο Λαρισαίος ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στο «Mission Impossible» με τον Τομ Κρουζ

Αυτός είναι ο Λαρισαίος η…

Ένας Λαρισαίος ηθο...

Μετά την Ισπανία διώχνουν τουρίστες σε Βενετία, Κροατία, Σκωτία -Στη Φλωρεντία τους καταβρέχουν [εικόνες]

Μετά την Ισπανία διώχνουν…

«Δεν είστε ευπρόσδεκ...

Μ. Βαμβακούση: "Τελικά η Κως για μια ακόμη φορά βγήκε νικήτρια....... "

Μ. Βαμβακούση: "Τελι…

Με τον δικό της μο...

Prev Next

Ιστορική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για την Ακίνητη Περιουσία του Δημοσίου στα Δωδεκάνησα

Ιστορική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για την Ακίνητη Περιουσία του Δημοσίου στα Δωδεκάνησα
jumbo-banner

• Εξουσιοδοτείται ο Περιφερειάρχης να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί, για την αποκατάσταση της νομικής και ιστορικής αλήθειας.
• Γ. Χατζημάρκος: “Σήμερα εκπληρώνουμε το ιερό χρέος μας προς την ιδιαίτερη πατρίδα μας”

Ιστορική στιγμή για τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πράγματα της Δωδεκανήσου αποτελεί η απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, να διεκδικήσει τα συμφέροντα του Δωδεκανησιακού λαού προς αποκατάσταση της νομικής και ιστορικής αλήθειας, αναφορικά με τα ακίνητα της φερόμενης ως δημόσιας περιουσίας του Δημοσίου στα Δωδεκάνησα.
Κατά την σημερινή συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί, στην κατεύθυνση της ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να επανέλθει το καθεστώς διαχείρισης της περιουσίας των δημοσίων ακινήτων στα Δωδεκάνησα, όπως διαχρονικά αυτό είχε θεσπιστεί (αρχικά με τον Ν. 2100/1952 περί συστάσεως του Οργανισμού Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου στην Δωδεκάνησο και στη συνέχεια με τον Ν. 973/1979 περί συστάσεως της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου) ώστε να υπηρετείται η ιστορική και νομική επιταγή της αξιοποίησης της περιουσίας αυτής προς όφελος της Δωδεκανήσου.
per1
Εισηγούμενος το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
“Σήμερα εκπληρώνουμε το ιερό χρέος μας προς την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Η σημερινή συνεδρίαση συνιστά μια ιστορική στιγμή αποκατάστασης του δικαίου, όσον αφορά την υφαρπαγή της δωδεκανησιακής περιουσίας που συνετελέσθη δολίως το 2011. Έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια ενός λαού που έχει κακοποιηθεί βάναυσα. Η απώλεια της δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την ιστορία της Δωδεκανήσου, δεν αποτελεί μόνο παραχάραξη της ιστορίας, που κανένας δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει μέχρι το 2011, αλλά και μείζον σκάνδαλο, απέναντι στο οποίο κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μείνει απαθής.

Είμαστε αποφασισμένοι να θεραπεύσουμε με κάθε τρόπο την σοβαρότατη βλάβη που υπέστη ο τόπος μας, από εκείνους που εν μια νυκτί και χωρίς ίχνος αντίστασης, στέρησαν από δωδεκανησιακό λαό την περιουσία του, καταργώντας το ειδικό καθεστώς που αναγνώριζε την ιδιαιτερότητά της. Σ' αυτό τον αγώνα δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω”.
Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο και στο πλαίσιο της νομικής και ιστορικής αλήθειας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα ασκήσει κάθε δικαίωμα ενώπιον κάθε αρμόδιας διοικητικής και δικαστικής αρχής για την διεκδίκηση μέχρι και σήμερα αλλά και μελλοντικά, τόσο των ήδη εισπραχθέντων όσο και των ανείσπρακτων εσόδων από την εν γένει διαχείριση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου στα Δωδεκάνησα που περιήλθαν στο ΤΑΙΠΕΔ το 2011, με τον Ν. 3986 και η διαχείρισή τους γίνεται είτε από το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ, είτε από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με τον Ν. 3965 του ιδίου έτους.

Παράλληλα, η Περιφέρεια θα ασκήσει κάθε πρόσφορο και ενδεδειγμένο ένδικο μέσο που θα απαιτηθεί, ενώπιον κάθε εθνικής ή διεθνούς αρμόδιας διοικητικής και δικαστικής αρχής, με σκοπό την ανάκληση ή την ακύρωση κάθε πράξης και απόφασης που αποσκοπεί στην εκποίηση και γενικά σε οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευση των παραπάνω ακινήτων.
Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι ενέργειες αυτές διασφαλίζουν και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, αφού μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας που ανήκει στον Δωδεκανησιακό λαό, επιτυγχάνονται ουσιαστικά αποτελέσματα στην προοπτική ανάπτυξης της Δωδεκανήσου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή