Για τη Νέα Δημοκρατία η ασφάλεια είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας και η πρώτη υποχρέωση του Κράτους απέναντι στους πολίτες του.

Απρίλιος 04, 2018
jumbo-banner

A. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η Νέα Δημοκρατία έχει αναδείξει τα ζητήματα ασφάλειας, εδώ και πολύ καιρό, ανταποκρινόμενη σε μια πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα οι πολίτες, όπου και αν κατοικούν, αισθάνονται ανασφαλείς. Για τη Νέα Δημοκρατία η ασφάλεια είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας και η πρώτη υποχρέωση του Κράτους απέναντι στους πολίτες του. H Κυβέρνηση δυστυχώς, και στο πεδίο αυτό έχει αποτύχει απόλυτα. Όχι μόνο γιατί το επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία, αλλά και διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και δια του αρμόδιου Υπουργού, αντιμετωπίζει με αδικαιολόγητα χαλαρό τρόπο την έννοια της αστυνόμευσης. Η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει με τους ίδιους πόρους, με περισσότερη πολιτική βούληση και με αναδιάταξη των δυνάμεων της αστυνομίας, να πετύχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Β. ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1)Ελληνοτουρκικά
Για άλλη μία φορά, η Κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις παντελώς άστοχες δηλώσεις των μελών της. Ο κ. Καμμένος διατυμπανίζει ότι στην περίπτωση των δύο στρατιωτικών υπάρχει επί της ουσίας ομηρία και ισχυρίζεται ότι μπορεί να παραμείνουν στη φυλακή για 15 χρόνια. Ας αναλογιστεί ο καθένας πώς αισθάνονται σήμερα αυτοί οι γονείς και ειδικά αυτές οι δυο μανάδες όταν ακούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να λέει ότι οι δυο στρατιώτες μας θα μείνουν σε φυλακές ενδεχομένως για 15 χρόνια. Τους σκέφτηκε αυτούς τους γονείς η απλά τον ενδιαφέρει να ενισχύσει τη δική του προσωπική εικόνα; Ο κ. Καμμένος δεν εξυπηρετεί σήμερα τα εθνικά συμφέροντα με τη συμπεριφορά του. Ο κ.Τσίπρας, προφανώς επειδή είναι δεμένοι χειροπόδαρα, δεν μπορεί να τον απομακρύνει. Το αποτέλεσμα είναι ότι μένει, σε αυτή την κρίσιμη θέση, ένας άνθρωπος ο οποίος ξεκάθαρα δεν μπορεί να ελέγξει αυτά τα οποία λέει. Αν μη τι άλλο, ας μιλάει λιγότερο και ας ασχολείται περισσότερο με την αρμοδιότητά του, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.
2)Σκοπιανό
Η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε το θέμα των Σκοπίων για να διχάσει την Αντιπολίτευση. Κινήθηκε με όρους μυστικής διπλωματίας και την ενημέρωσε μόνο εκ των υστέρων. Δεν έκανε, όμως, μόνο αυτό. Δεν σεβάστηκε ούτε τις δικαιολογημένες ευαισθησίες μιας μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που μετά από 8 χρόνια κρίσης βλέπει τα εθνικά ζητήματα μέσα από ένα πρίσμα αναζήτησης εθνικής υπερηφάνειας. Περιφρόνησε τους ανθρώπους που διαδήλωσαν στα συλλαλητήρια. Τους χαρακτήρισε είτε ακροδεξιούς, είτε γραφικούς. Με άλλα λόγια δίχασε την κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, έθεσε το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. Δεν έχει να κάνει μόνο με το θέμα του ονόματος αλλά και με το Σύνταγμα των Σκοπίων, με τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και της ταυτότητας των γειτόνων μας. Εάν δεν υπάρξει λύση σ’ αυτά, τα υπόλοιπα είναι μάταια. Ας μην λησμονηθεί ότι η Κυβέρνηση ξεκίνησε, μιλώντας μόνο για το όνομα. Εάν στην πορεία άλλαξε γραμμή και προσήλθε στη θέση της Νέας Δημοκρατίας για συνταγματική αναθεώρηση ως αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη για να προχωρήσουν παραπάνω στις διαπραγματεύσεις, αυτό είναι επειδή η Νέα Δημοκρατία έθεσε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα του Συντάγματος ως αναγκαία προϋπόθεση..
Γ. ΕΥΑΘ

Στο ζήτημα που προέκυψε στη συμπρωτεύουσα, για άλλη μία φορά, περισσεύει η αλαζονεία και λείπει η ευθιξία στην Κυβέρνηση. Το ίδιο βέβαια έγινε και σε μία σειρά από άλλες μεγάλες καταστροφές και παταγώδεις αποτυχίες της. Η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει ότι κανείς δεν παραιτήθηκε ποτέ. Ούτε στην περίπτωση της Μάνδρας, όπου κανείς δεν είχε το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, ούτε, βέβαια, για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό. Τα ίδια ισχύουν και με τη διακοπή της υδροδότησης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδος. Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρμαχος της λογικής ότι και στην ΕΥΑΘ και στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής. Ταυτόχρονα, όμως, με μία ισχυρή εποπτική Αρχή, η οποία θα ρυθμίζει ζητήματα τιμολογιακής πολιτικής και θα διασφαλίζει ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο στενής οικονομικής εκμετάλλευσης. Η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει το επιτυχημένο παράδειγμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και τονίζει ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι η είσοδος στρατηγικού επενδυτή συνδυάζεται αυτόματα με απολύσεις. Σίγουρα πάντως, δεν θα συνδυάζεται με κομματικές προσλήψεις. Διότι το κίνητρο σήμερα του κ. Τσίπρα και όσων κυβερνούν και τοποθετούν απίθανους και άσχετους ανθρώπους στις διοικήσεις αυτών των επιχειρήσεων, δεν είναι πώς θα τις κάνουν πιο αποτελεσματικές προς όφελος των πολιτών. Είναι πώς θα τις χρησιμοποιήσουν για να εξυπηρετούν τα τοπικά τους ρουσφέτια. Και κάτι ακόμη: Η Κυβέρνηση αυτή ήταν εναντίον όλων των ιδιωτικοποιήσεων και είναι η πρώτη η οποία σπεύδει να πουλήσει τα πάντα. Άρα, το ερώτημα δεν είναι, λοιπόν, αν πρέπει να υπάρξουν στρατηγικές συμμαχίες. Το ερώτημα είναι πώς θα γίνει αυτό με τον πιο σωστό τρόπο

Δ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
Η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει εκ νέου την πρότασή της στον κ. Τσίπρα: Να δεχθεί ως αναθεωρητέα όλα τα άρθρα τα οποία προτείνει η ίδια και αντιστοίχως η ΝΔ θα δεχθεί ως αναθεωρητέα όλα τα άρθρα τα οποία θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η επόμενη Βουλή -την οποία οι πολίτες θα επιλέξουν έχοντας υπόψη και τις προτάσεις του καθενός για το Σύνταγμα- να αποφασίσει με απλή πλειοψηφία για το περιεχόμενο της αναθεώρησης. Η πρόταση ισχύει στο ακέραιο και περιμένει την απάντηση του κ. Τσίπρα. Επίσης η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει ως αθλιότητες τις φήμες ότι δήθεν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κρατά αρνητική στάση επειδή δεν θέλει να αλλάξει το άρθρο 86 περί ευθύνης Υπουργών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν απλός βουλευτής, όταν ζήτησε από τους συναδέλφους του βουλευτές, στέλνοντας μια επιστολή να συμφωνήσουν ώστε να αλλάξει το άρθρο 86. Ελάχιστοι τότε προσυπέγραψαν. Και βέβαια ούτε ο κ. Κουβέλης ο οποίος ήταν τότε στη Βουλή.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot