Ν. Γεωργαντής: Δημιουργία Συμβουλετικής Επιτροπής για το Νοσοκομείο Κω - Προκήρυξη (2) θέσεων Παιδιάτρου (βίντεο)

Ιούνιος 02, 2016 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στις 11.00 ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Κ.Υ. Κω, Νεκτάριος Γεωργαντής για την καθιερωμένη μηνιάια ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ.

Αρχικά έγινε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα δράσεις, αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο μας και δευτερευόντως ανακοίνωσε την δημιουργία Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα θα συνεδριάσει την Δευτέρα 6 Ιούνιου, και της οποίας ο ρόλος θα εστιάζει στην επισήμανση των προβλημάτων και στον τρόπο επίλυσης τους.

Με την συμπλήρωση του ενός μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος διότι αρκετά ζητήματα και προτεραιότητες που είχε θέσει, με την βοήθεια των συναργατών του (ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό) και την άψογη συνεργασία που έχουν ως τώρα διευκολύνεται το έργο του. Μία από τις άμεσες προτεραιότητες του και η οποία έγινε και πράξη είναι η λειτουργία του ταμείου του Νοσοκομείου και τις απογευματινές ώρες με την βοήθεια ενός ατόμου.

Άλλα σημαντικά ζητήματα είναι η προκήρυξη (2) θέσεων Παιδιάτρου, (1) Καρδιολόγου, (1) Γενικής Ιατρικής και άλλες ειδικότητες. Εξίσου σημαντικό είναι η άφιξη ενός τρίτου Χειρουργού με 3μηνη σύμβαση και γίνεται προσπάθεια να παραμείνει στο Νοσοκομείο, ενώ έχουν προκηρυχθεί (1)θέση Φαρμακοποιού και (2) ΤΕ Νοσηλευτικής. 

Ο Αν. Διοικητής εξέφρασε την επιθυμία η τοπική κοινωνία και οι εθελοντικές ομάδες να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε "μόνος του δεν μπορεί να πετύχει κάτι, όλοι μαζί όμως μπορούμε.."

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ

Συνέντευξη Τύπου του Αν. Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» με αφορμή την συμπλήρωση 1 μηνός από την ανάληψη καθηκόντων
Αγαπητοί δημοσιογράφοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης του νησιού μας, πριν αρχίσω θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είστε σήμερα εδώ. Αύριο συμπληρώνεται ένας μήνας από την ημέρα που ανέλαβα την ευθύνη της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Οι βασικοί στόχοι που έχω θέσει όπως σας είχα αναφέρει στις πρώτες δηλώσεις την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου είναι:
1. Ενημέρωση και Πλήρης Διαφάνεια της εσωτερικής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Για αυτό καθιερώνουμε συνέντευξη τύπου σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ενημέρωση των πολιτών μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
 Πιστός σε αυτή την δέσμευση σας κάλεσα σήμερα εδώ. Πρώτον για να σας ενημερώσω για τις δράσεις και τις ενέργειες που έκανε η νέα διοίκηση τον πρώτο μήνα και δεύτερο για να απαντήσω σε ερωτήσεις σας.
2. Συγκρότηση, δίπλα στη διοίκηση του Νοσοκομείου μας, μίας άτυπης τοπικής συμβουλευτικής επιτροπής «Κοινωνικού Ελέγχου» στην οποία πρόθεση μας είναι να συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες χρήστες των υπηρεσιών του νοσοκομείου μας με σκοπό την επισήμανση των προβλημάτων και την κατάθεση προτάσεων για την επίλυσή τους.
 Η σύσταση της Επιτροπής είναι γεγονός και σε αυτήν συμμετέχουν συμπατριώτες μας που σταδιακά θα αυξηθούν συμπληρώνοντας εξειδικευμένες ομάδες αντιμετώπισης ειδικών θεμάτων της υγείας όπως η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, το κτηριολογικό, το Κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας, εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία μας κα.
Σημαντική είναι η συμμετοχή στην Επιτροπή των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού ως το πρώτο σκαλοπάτι ενασχόλησης και γνώσεις των θεμάτων υγείας με στόχο την θεσμική κατάκτηση αρμοδιοτήτων στην υγεία.
Η επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα 6 Ιουνίου. Σε αυτή την πρώτη συνάντηση θα καθορίσουμε από κοινού τα θέματα ενασχόλησης της και για τα οποία επιφυλάσσομαι να σας ενημερώσω σε επόμενη φάση.

Οι δυο αυτοί πρώτοι στόχοι αποτελούν βασικούς στόχους μέσω των οποίων επιδιώκεται η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών για την αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας του νησιού μας. Η ενεργοποίηση και η εθελοντική συμμετοχή των πολιτών για την επίλυση προβλημάτων αποκτά ιδιαίτερη σημασία για όλους μας. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα με την βοήθεια που προσέφεραν οι συμπατριώτες μας στο πρόβλημα της γεννήτριας του αξονικού και του καθαρισμού των αύλειων χώρων του νοσοκομείου όπου η συμμετοχή των πολιτών ήταν καθοριστικής σημασίας.
Προχωρώντας στην ενημέρωση για τις κυριότερες δράσεις και ενέργειες που υλοποιήσαμε τον πρώτο μήνα αξίζει να αναφέρω τα εξής:
Προσλήψεις Προσωπικού
1. Από την Δευτέρα 30 Μαΐου ενισχύθηκε η Χειρουργική Κλινική με 3ο Χειρουργό Ιατρό ΕΣΥ ο οποίος μετακινήθηκε καταρχήν με 3-μηνη μετακίνηση. Πρόθεση και επιδίωξη μας είναι μόνιμη παραμονή του στο νοσοκομείο μας.
2. Υπεγράφη ο διορισμός
-1 ΠΕ Φαρμακοποιού
-2 ΤΕ Νοσηλευτικής
Απομένει η χορήγηση βεβαίωσης περί της ύπαρξης πίστωσης από το Υπουργείο προκειμένου να δημοσιευτούν σε ΦΕΚ
3. Μετά το ξεκαθάρισμα όλων των σχετικών προκηρύξεων του παρελθόντος στις αντίστοιχες ειδικότητες είμαστε έτοιμοι να προκηρύξουμε τις εξής μόνιμες θέσεις Ιατρών ΕΣΥ:
-2 Παιδιάτρους
-1 Καρδιολόγο
-1 Νεφρολόγο
-1 Γενικό Χειρουργό
4. Περιφερειακά Ιατρεία-Αγροτικοί Ιατροί
- Τοποθετήθηκαν Αγροτικοί Ιατροί στην Κέφαλο, στο Αεροδρόμιο, στο Ασφενδιού και 2 στο Κέντρο Υγείας Κω.
5. Αναμονή Οριστικών αποτελεσμάτων από ΑΣΕΠ
-1ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών
-1ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών
6. Στην ειδική προκήρυξη 1ΕΓ/2016 πετύχαμε (επιλογή από παλαιούς επιτυχόντες
-1ΤΕ Λογιστικής
-2 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέω
7. Για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων έχουμε ζητήσει την ενίσχυση του νοσοκομείου μας με 3-4 Παθολόγους ή Γενικής Ιατρικής, 1-2 Παιδίατρους, 4 Νοσηλευτές.
Δράσεις για την διασφάλιση και αύξηση των εσόδων
1. Λειτουργία απογευματινής βάρδιας ταμείου για την είσπραξη του κόστους των παρακλινικών εξετάσεων.
2. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση όλων των παραπεμπτικών για εξετάσεις στα εργαστήρια μας (Ακτινολογικό, Μικροβιολογικό, Αιματολογικό) που γίνονται μετά τις 14:00 μέχρι 8 π.μ. της επομένης και τα Σαββατοκύριακα ώστε να εισπράττονται τα αντίστοιχα έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλα αυτά τα έσοδα στο παρελθόν απλά χάνονταν.
Καλύτερη Διαχείριση - Μείωση των εξόδων
1. Ενίσχυση και αναδιοργάνωση του Φαρμακείου. Είμαστε στην φάση όπου με την άφιξη της νέας Φαρμακοποιού θα γίνει πλήρης επανεκκίνηση της λειτουργίας του Φαρμακείου.
2. Έγκαιρος προγραμματισμός των προμηθειών σε υγειονομικό υλικό ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο της έλλειψης βασικών υλικών και αναλωσίμων.
Συνεργασίες - Διάφορα
1. Συνεργασία με το Επαρχείο της Κω ώστε σύντομα να κατατεθεί πρόταση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την αναγκαία αναδιοργάνωση των χώρων των εξωτερικών ιατρείων ώστε να βελτιωθεί αισθητά η εικόνα και η λειτουργικότητα των εξωτερικών ιατρείων, του χώρου των επειγόντων και των χώρων αναμονής .
2. Τέλος, σημαντική είναι η πρωτοβουλία που γίνεται σε συνεργασία του μικροβιολογικού με τα ραντεβού που από τώρα και στο εξής εφαρμόζει ειδικό σύστημα των τακτικών εξετάσεων στους χρόνιους πάσχοντες για τους οποίους οι ημερομηνίες εξέτασης είναι πλέον μέριμνα του Νοσοκομείου μας.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω την άριστη συνεργασία που έχω με την Διοικήτρια του Ενιαίου Νοσοκομείου Ρόδου, Κω και Καλύμνου την κα Χατζηστρατή Αικατερίνη με την οποία έχουμε καθημερινή συνεργασία, συντονισμένη δράση σε όσα θέματα ανακύπτουν και κοινή στρατηγική. Άριστη συνεργασία επίσης υπάρχει με τον συνάδελφο Αν. Διοικητή του νοσοκομείου Καλύμνου κ. Εμμανουήλ Βώλο όπως άλλωστε αποδεικνύει η ενίσχυση του νοσοκομείου μας με χειρουργούς για μια εβδομάδα όταν αυτό χρειάστηκε καθώς και με τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Σταμάτη Βασιλειάδη. Με την ευκαιρία να ευχηθώ στους συναδέλφους καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους μιας και οι δυο ανέλαβαν πριν από λίγες ημέρες.
Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην άριστη συνεργασία με την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και ιδιαίτερα με την Διοικήτρια κα Όλγα Ιορδανίδου η οποία μας στηρίζει από την πρώτη ημέρα.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου μας: το Ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό για την άψογη συνεργασία που έχουμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου και για την καθολική διάθεση για στήριξη όλων των πρωτοβουλιών που έχουν ως μοναδικούς στόχους την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την βελτίωση των συνθηκών για τους ασθενείς και όλους τους λήπτες των υπηρεσιών υγείας.
Όπως είπα και στις πρώτες μου δηλώσεις : «Όλοι μαζί θα πετύχουμε»

Νεκτάριος Π. Γεωργαντής
Αναπληρωτής Διοικητής
ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τα όσα ενδιαφέροντα δήλωσε ο Αν. Διοικητής κ. Γεωργαντής καθώς και τις απαντήσεις που έδωσε σε σημαντικά ερωτήματα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι. 

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot