Δύναμη Αλλαγής: προκλητική απόφαση, ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά των κοινοτήτων Πυλίου-Καρδάμαινας-Κεφάλου, επιχειρεί ο κ. Νικηταράς

Οκτώβριος 10, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Με μια προκλητική απόφαση, ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά των κοινοτήτων, επιχειρεί ο κ. Νικηταράς να αντικαταστήσει τους εκλεγμένους Προέδρους των κοινοτήτων Πυλίου-Καρδάμαινας-Κεφάλου στην άσκηση των καθηκόντων τους.

 

Συγκροτεί δήθεν ομάδα διοίκησης έργου αφαιρώντας αρμοδιότητες από τους προέδρους, τις οποίες έχουν εκ του νόμου, και δίνει τις αρμοδιότητες αυτές σε συμβούλους και μη εκλεγμένα μέλη της παράταξης του.

 

Ο κ. Νικηταράς, αν δεν γνωρίζει, πρέπει να μάθει ότι:

Τα κοινοτικά συμβούλια και οι πρόεδροι τους πήραν εντολή από τους δημότες για να ασκούν τα καθήκοντα τους και την εντολή αυτή μόνο οι δημότες μπορούν να την αφαιρέσουν.
Οι αρμοδιότητες των προέδρων είναι ξεκάθαρες, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και ορίζονται ξεκάθαρα στο άρθρο 84 του νόμου 4555/2018 περί αρμοδιοτήτων του συμβουλίου κοινότητας.
Η απόφαση του να ορίσει «τοπάρχες» στις κοινότητες που οι πρόεδροι δεν είναι μέλη της παράταξης του είναι πρόκληση για τη κοινωνία και διαταράσσει την ενότητα της.
Με τις ενέργειες του φαίνεται, εκ των πραγμάτων, ότι ο καημός του για τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και την ενότητα της κοινωνίας κράτησε τελικά μόνο ενάμιση μήνα.
Η ενέργεια του αυτή δεν εκπλήσσει κανένα, αφού είναι η συνέχεια της ένστασης που κατέθεσε κατά του εκλογικού αποτελέσματος στην Καρδάμαινα προκειμένου να ελέγξει την Κοινότητα που για τους φίλους του θεωρείθται σημαντική, ένσταση που απορρίφτηκε πανηγυρικά.

Στην ίδια κατεύθυνση, του ελέγχου, κινείται και η εκμετάλλευση της λάθος ερμηνείας του νόμου, στη συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δήμου με τον αποκλεισμό της μειοψηφίας και τον ορισμό μελών μόνο από την παράταξη του.

Είναι βέβαιο πως και αυτή η απόφαση του θα καταπέσει τόσο στην πράξη όσο και στην ουσία.

Έχει όμως και ένα θετικό η πορεία του μέχρι τώρα.

Αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο, όπως και τις προεκλογικές του «φούσκες» για την ¨ενότητα της κοινωνίας¨ και το ¨όλοι μαζί¨, που στόχο είχαν την εξαπάτηση της κοινωνίας.

Η «αλλαγή» του κ. Νικηταρά και των περί αυτόν ετερόκλητων στοιχείων δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.

Και είμαστε μόνο 40 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους….

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot