Απώλεια για το νησί, η ακύρωση της δοκιμαστικής μερικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ακτή Κουντουριώτη!

Αύγουστος 09, 2018 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
Α. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ιδιωτικών αυτοκινήτων στην Ακτή Κουντουριώτη ήταν μάλλον παιγνίδι εντυπώσεων που οδηγεί στην ακύρωση μιας χρήσιμης ρύθμισης που αποβαίνει σε βαρος του τόπου μας. Το πλαίσιο για την λήψη μιας τέτοιας πολιτικής πρότασης δοκιμαστικής εφαρμογής, την προβλέπει ο κώδικας της αυτοδιοίκησης. Αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου. Δεν απαιτεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Απαιτείται απλή συμπλήρωση της κανονιστικής διάταξης ρύθμισης της κυκλοφορίας στην πόλη. Σε κάθε περίπτωση η δοκιμαστική εφαρμογή της αποτελεί εκτελεστική πράξη που γίνεται με έγγραφο αίτημα των τεχνικών υπηρεσιών και απόφαση Δημάρχου στο πλαίσιο της διαδικασίας αναθεώρησης της ισχύουσας κανονιστικής διάταξης.
Β. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής: Η δημοτική αρχή γνώριζε ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις. Οι αλλαγές δημιουργούν αναταράξεις που η αντιπολίτευση σπεύδει προς εκμετάλλευση! Το έζησε το 2007 με την μονοδρόμηση του Λιμανιού. Έπρεπε πριν αναγγείλει το μέτρο να έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις εφαρμογής του! Το δις εξαμαρτείν δεν δικαιολογείται και η ακύρωση του μέτρου αποδεικνύει ή ανικανότητα ή σκοπιμότητα! Κέρδισε τις εκλογές σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για το νησί μετά από αποτυχημένη διαχείριση για να κάνει σχεδιασμένες αλλαγές. Δυστυχώς άμεσα υποχώρησε στην συντηρητική λογική ‘’μην θίγετε τα κακώς κείμενα’’! Οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν στην αρχή της 4-ετίας (εδώ 5-ετίας), αλλά εδώ άφησε (-σαμε) να χαθεί το πλεονέκτημα της εκλογικής νίκης, προσχωρώντας στον δρόμο της απαλής διαχείρισης. Ο Δήμαρχος επηρεάστηκε σοβαρά από την ήττα του 2010 και απομακρύνθηκε από τον ‘’κακό παρεμβατικό εαυτό του’’! Έτσι χάθηκε η υπόθεση για τις αναγκαίες αλλαγές στην πόλη και τους οικισμούς όπως χάθηκε και η υπόθεση του ειδικού τουριστικού τέλους! Τώρα στο τέλος της 5-τίας η Δύναμη Αλλαγής-Νέα Πνοή αντιμετωπίζει το κενό ανάμεσα στις ανάγκες του τόπου με την πολιτική που εφάρμοσε. Τα προβλήματα δεν κρύβονται! Η προχειρότητα στην εξαγγελία της παρέμβασης στην Κουντουριώτη και η ανατροπή της στην πράξη σηματοδοτεί την συνέχεια της πολιτικής των υποχωρήσεων που δεν καλύπτεται από την (δεδομένη) άρνηση της μειοψηφίας. Η εξαγγελία ήταν κατά την γνώμη μας, ένα επικοινωνιακό τρυκ που διασκεδάζει την απουσία πολιτικής στην πόλη που κορυφώνεται στην απαράδεκτη κατάσταση που υπαρχει σήμερα στο λιμάνι του Μανδρακίου! Ο όλος χειρισμός κάνει μεγαλύτερο κακό γιατί σβήνει την προοπτική του εκσυγχρονισμού των χρήσεων γης στην περιοχή. Πίσω από τους κακούς χειρισμούς κρύβεται η απουσία κατανόησης της αξίας του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας της πόλης (και του κάθε οικισμού) μας! Η υποτίμηση της αξίας της εμφάνισης και λειτουργίας τους! Η άγνοια του αναδιανεμητικού οικονομικού και κοινωνικού τους ρόλου! Περπατήστε στην Κουντουριώτη αυτές τις μέρες και θα νιώσετε θλίψη. Ένα αλαλούμ! Μια κατάσταση χωρίς μέτρο, χωρίς τάξη, χωρίς ρυθμό, χωρίς αρχές. μια … σκοπίμως (;) υποβαθμισμένη κατάσταση. Όλα αφημένα στο έλεος της αυτοσυντήρησης! Η ευθύνη του κ. Δημάρχου είναι τεράστια γιατί έχει επίγνωση της κατάστασης που με τους λαθεμένους χειρισμούς οδήγησε στην αναξιοπιστία την παρέμβαση στην Κουντουριώτη .
Γ. οι ευθύνες της μείζονος μειοψηφίας: Η μείζων μειοψηφία παίζει το παιγνίδι της τυφλής απόρριψης! Δρα με αντανακλαστικά αυτό-επιβεβαίωσης. Παρεμβαίνει με όρους πολιτικής επιβίωσης προσπαθώντας να ωφεληθεί εκλογικά στην λογική της κεφαλαιοποίησης των αντιδράσεων σε ένα τόσο απλό, προσωρινό, μερικό μέτρο, θέλοντας να εκθέσει τον Κυρίτση για την διαχειριστική του ανεπάρκεια. Όμως στην ουσία παίζει το παιγνίδι του κ. Δημάρχου, δίνοντας του γερό πάτημα αλλά και άφεση αμαρτιών στην απεμπόληση του μεταρρυθμιστικού του ρόλου (θα πουν: ο Κυρίτσης θέλει, οι άλλοι δεν τον αφήνουν)! Ο Κυρίτσης δεν θα κριθεί από τις προθέσεις και τις εξαγγελίες του. Θα κριθεί από την επάρκεια του στο να λύνει προβλήματα! Στο συγκεκριμένο θεμα θα χρεωθεί την αδυναμία του να δώσει νέο χρώμα και νέα εμφάνιση στην μόστρα μας, που είναι το λιμάνι. Με την αντίδραση της όπως την διαβάσαμε, χάνει την επαφή της με την λογική των αλλαγών που πρέπει να γίνουν και οδηγείται σε συντηρητικότερους δρόμους αν αύριο κληθεί στην διαχείριση. Δείχνει αδιαφορία στην βαθύτερη ουσία αναγκαίων μέτρων. Δεν μπαίνει στην λογική διατύπωσης εναλλακτικών προτάσεων και πολύ περισσότερο δεν οδηγεί την συνείδηση των δημοτών στον δρόμο των αλλαγών! Δηλαδή να περιμένουμε από την νίκη της την αλλαγή των προσώπων και μόνον;
Δ. Δυστυχώς το δοκιμαστικό μέτρο δεν θα εφαρμοστεί! Στην πολιτική κάποια πράγματα λέγονται για να μην γίνουν! Εδώ αυτό έγινε! Πρέπει όμως να συνειδητοποιούμε το τι χάνεται κάθε φορά από την αναντιστοιχία λόγων και έργων. Στη περίπτωση μας, αυτό που χάνεται με ευθύνη δημοτικής αρχής (και μειοψηφίας) δεν είναι μόνο σε αισθητικό και λειτουργικό επίπεδο. Είναι κυρίως ότι οι αλλαγές και οι εκσυγχρονισμοί στην πόλη και τους οικισμούς πρέπει να σκοπεύουν στην μετατροπή τους σε αποτελεσματικούς μηχανισμούς αναδιανομής των κερδών από την μεγάλο τουριστική κίνηση και τον τεράστιο πλούτο που κρατιέται στα κλειστά μεγαθήρια του νησιού μας. Ας μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας! Οι αλλαγές είναι ανάγκη!
Ν. Μυλωνάς
Δευτέρα 13 Ιούλη 2015: 1. «Η Κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους Θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το Κοινοβούλιο»
2. Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική τους δέσμευση να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα.
3. «Με εξαίρεση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, η Ελληνική Κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό την τροποποίηση, τη νομοθεσία που εισήχθη σε αντίθεση με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, υπαναχωρώντας σε δεσμεύσεις προηγούμενων προγραμμάτων, ή θα προσδιορίσει σαφή ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα για τα κεκτημένα δικαιώματα που δημιουργήθηκαν στο μεσοδιάστημα»
Στα 114 δις ευρώ ανέρχεται το κέρδος της Γερμανίας από την ευρωκρίση σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη Ο Γερμανός ευρωβουλευτής του κόμματος των «Φιλελευθέρων», κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ, ανέφερε πως «πρέπει μετά τις γερμανικές εκλογές να ζητηθεί μια αναδιανομή του κέρδους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήγωσαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος». «η Γερμανική Κυβέρνηση ομολογεί, ότι όχι μόνο τα κέρδη είναι στα 41 δισ. ευρώ αλλά επίσης έκανε εξοικονόμηση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης (Δήμοι, Περιφέρειες) άλλα 73 δισ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά φτάνουμε στα 114 δισ. ευρώ κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας.
τεκμηριωση αρμοδιοτων
N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006)
ΑΡΘΡΟ 75, Αρμοδιότητες, μέρος Ι
 β) Περιβάλλοντος, στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως:
 4. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας, ο καθορισμός πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και γενικότερα η λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
γ) Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών, στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως:
   4. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας, ο καθορισμός πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και γενικότερα η λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία
ΑΡΘΡΟ 76, Άσκηση αρμοδιοτήτων
 2. Οι αρμοδιότητες της παρ. I του άρθρου 75 μπορούν να ασκηθούν προς όφελος:
   α. ολόκληρης ή τμήματος της εδαφικής τους περιφέρειας,
   β. όλων ή μέρους των κατοίκων της περιφέρειάς τους.
ΑΡΘΡΟ 79, Κανονιστικές Αποφάσεις
1. Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές ρυθμίζουν θέματα της αρμοδιότητάς τους εκδίδοντας τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, με τις οποίες:
   α) Θέτουν κανόνες:
   α4. Για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, των μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, τον προσδιορισμό και τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης των οχημάτων, καθώς και για την τοποθέτηση και λειτουργία μετρητών ή εγκαταστάσεων ρύθμισης της στάθμευσης οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους
ΑΡΘΡΟ 82, Ρύθμιση κυκλοφορίας   
   1. Οι κανονιστικές αποφάσεις, που αφορούν τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον καθορισμό πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, τον προσδιορισμό και τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους, εκδίδονται, μετά προηγούμενη κατάρτιση σχετικών μελετών, οι οποίες έχουν εκπονηθεί ή εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του οικείου Δήμου ή Κοινότητας ή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων και Κοινοτήτων των Περιφερειών.
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot

No Internet Connection