Menu
Στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας.  Συνάντηση Εργασίας με φορείς του τουρισμού.

Στο Επιμελητήριο Δωδεκανή…

Συνάντηση εργασίας μ...

Guardian -Υμνοι για την Λέρο και τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου

Guardian -Υμνοι για την Λ…

«Επαθα εμμονή με τη ...

Ιδού το νέο μνημόνιο - Οι όροι για συντάξεις και εργασιακά

Ιδού το νέο μνημόνιο - Οι…

Μεγάλες ανατροπές ...

Θρηνεί το ελληνικό μπάσκετ - "Έφυγε" 18χρονος αθλητής

Θρηνεί το ελληνικό μπάσκε…

Στη... γειτονιά τω...

Θρίλερ στον Κολωνό! Βρέθηκε σακούλα με ανθρώπινα οστά σε κάδο απορριμάτων!

Θρίλερ στον Κολωνό! Βρέθη…

Θρίλερ σε εξέλιξη στ...

Πρωτοβουλία Χατζημάρκου για το Εθνικό Θέατρο

Πρωτοβουλία Χατζημάρκου γ…

Πρωτοβουλία για τη...

Κύμα κατασχέσεων για χρέη άνω των 500 ευρώ στο δημόσιο

Κύμα κατασχέσεων για χρέη…

Σε αδιέξοδο οδηγεί...

«Ξεχασμένες» ασθένειες επελαύνουν

«Ξεχασμένες» ασθένειες επ…

Oι επιστήμονες παγκο...

«Μηδενική η απορρόφηση πόρων από το Ε.Π. Αλιείας με ευθύνη της κυβέρνησης. Κίνδυνος να χαθούν εκατομμύρια ευρώ»

«Μηδενική η απορρόφηση πό…

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μ...

Ποιο ριάλιτι επιστρέφει στην τηλεόραση;

Ποιο ριάλιτι επιστρέφει σ…

Άλλο ένα ριάλιτι φ...

Προχωράμε στην κατάργηση των πανελλαδικών

Προχωράμε στην κατάργηση …

Στο σχέδιο της κυβ...

«Πέσαν τα τσιμέντα» με τις φωνές των παικτών του Survivor [βίντεο]

«Πέσαν τα τσιμέντα» με τι…

Στον διαγωνισμό τρ...

Prev Next

Απάντηση της KosVoice στην επιστολή της Πολιτικής Γραμματείας της Παράταξης ΟΡΑΜΑ

Απάντηση της KosVoice στην επιστολή της Πολιτικής Γραμματείας της Παράταξης ΟΡΑΜΑ
jumbo-banner

Με έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης ΟΡΑΜΑ για το δημοσίευμα της KosVoice: « «Σημεία και τέρατα»στην έκθεση του ορκωτού λογιστή για την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ την τριετία 2011-2014»

Σημειώνουμε τα παρακάτω :


1.Το ρεπορτάζ της KosVoice δημοσιεύει αποκλειστικά και μόνο στοιχεία και ευρήματα που αναφέρονται μεταξύ άλλων στην έκθεση ελέγχου που πραγματοποίησε ο Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής κ. Δημήτριος Μιχ. Γιώργος επι της διαχειρίσεως των Δημοτικών Επιχειρήσεων Κοινωφελής Επιχείρηση Αστικής συγκοινωνίας (ΚΕΑΣ) Δήμου Κω (για την περίοδο 1.1.2011 έως Μάρτιο 2012), Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας ,Αλληλεγγύης ,Πρόνοιας,Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας (Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ) Δήμου Κω (για την περίοδο Μάρτιος 2012έως 31/12/2014),πράγμα που επιβεβαιώνεται πολύ εύκολα διαβάζοντας την έκθεση ελέγχου (συνημμένο).
Άρα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτά που δημοσίευσε η KosVoice στο ρεπορτάζ της συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση του Ορκωτού.

Ως οφείλαμε τα δημοσιεύσαμε,όπως άλλωστε δημοσιεύσαμε και ολόκληρη την έκθεση ελέγχου αλλά και την δική σας επιστολή για την πληροφόρηση της κοινής γνώμης.
Εξάλλου αντίστοιχα έπραξαν και τα άλλα ΜΜΕ.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ.2 του Συντάγματος « Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.»
Ο ελεύθερος ασφαλής και ανεξάρτητος τύπος αποτελεί ένα από τα βασικά θεμέλια της δημοκρατίας.
Άλλωστε νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι η ανάγκη ενημέρωσης του κοινού και των πολιτών γίνεται μεγαλύτερη σε μείζονα θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος όπως είναι η λειτουργία των θεσμών , η λειτουργία δημοτικών επιχειρήσεων και οι εκθέσεις ελέγχου για αυτές από Ορκωτούς λογιστές κ.α.

3.Αν θέλετε να αμφισβητήσετε τα ευρήματα και την έκθεση του Ορκωτού Λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο είναι δικό σας θέμα. Η έκθεση πάντως περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: « 11 ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ», κάνει αναφορά με βάσει τις Απαντητικές Επιστολές Νομικών Συμβούλων σε Διαταγή Πληρωμών , 3 Μηνυτήριες Αναφορές (για τα 2 Λεωφορεία,τα 4 τροχόσπιτα και την απόσυρση του ενός Λεωφορείου) κ.α.

Όλα τα παραπάνω προφανώς δικαιολογούν και τον τίτλο του θέματος και κριτική αλλά και αυτοκριτική από όποιους πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν.

4. Όσο αφορά αυτό που αναφέρεται :
«... που αφορά στην αγορά δύο λεωφορείων δεν αφορά την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ αλλά την ΚΕΑΣ...» να σας θυμίσω ότι όπως αναφέρει το άρθρο 109 του Καλλικράτη «...Κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των συγχωνευόμενων επιχειρήσεων περιέρχονται αυτοδικαίως στην επιχείρηση που προκύπτει , η οποία υπεισέρχεται ως καθολικώς διάδοχος σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συγχωνευόμενων επιχειρήσεων ... Οι εκκρεμείς δίκες ,στις οποίες διάδικο μέρος είναι οι συγχωνευθείσεςεπιχειρήσεις, συνεχίζονται αυτοδικαίως από τη νέα Κοινωφελή Επιχείρηση χωρίς να απαιτείται ειδική διαδικαστική πράξη συνέχισης για κάθε μια από αυτές.»
Σχετικά αναφέρονται και στην απόφαση 61/30-6-2014 του Δ.Σ της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ που κάνει αναφορά και η έκθεση του Ορκωτού.
...Σε κάθε περίπτωση εμείς αναφέρουμε αυτά που γράφει η έκθεση.

5. Για τα 4 τροχόσπιτα σημειώνουμε στο ρεπορτάζ της KosVoice : « ( και ενδέχεται να δόθηκαν σε Τσιγγάνους στον Άγιο Βασίλειο;;;).» Προφανώς δεν το προσέξατε.
Επειδή κάνετε αναφορά σε παλαιότερα δημοσιεύματα μας, μια προσεκτική ανάγνωση δείχνει πως τότε βάζαμε δημόσια ερωτήματα για τα τροχόσπιτα στη τότε Δημοτική Αρχή του κ. Κ. Καίσερλη στην οποία συμμετείχατε, αλλά απαντήσεις δεν πήραμε.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μεταξύ άλλων : « πόσο κόστισαν τα τροχόσπιτα; - Με ποια διαδικασία τα προμηθεύτηκε ο Δήμος;...»
Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί στείλατε επιστολή αποκλειστικά σε εμάς για ένα αντικειμενικό και έγκυρο δημοσίευμα που βασίζεται σε στοιχεία της έκθεσης.
Εμείς συνεχίζουμε την δημοσιογραφική μας δουλειά για την καλύτερη ενημέρωση της Κοινωνίας και των αναγνωστών μας.

KosVoice

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός