Απάντηση Γ. Χαλκιδιού σε Σταύρο Φρούτζα

Σεπτέμβριος 21, 2016 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Σε απάντηση δημοσιεύματος του κ. Σταύρου Φρούτζα, περιφερειακού συμβούλου και υπαλλήλου του Δήμου Κω, σας γνωρίζω τα εξής:

Όσον αφορά την εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός και κλάδευση δέντρων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου νήσου Κω», παρόλο που η διαβαθμιδική σύμβαση εγκρίθηκε στις 27-10-15 με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Δήμος της Κω καθυστέρησε σημαντικά στη σύνταξη της αρχικής μελέτης η οποία ήταν απαραίτητη για όλα το επόμενα στάδια υλοποίησης του έργου.
Η σύμβαση υπογράφηκε τελικά 31-03-2016 με ημερομηνία λήξης 30-06-2016. Ο Δήμος της Κω προέβει καθυστερημένα σε πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάθεση του παραπάνω έργου στις 20-05-2016.
Στις 16-06-2016 ο Δήμος Κω υπέβαλλε αίτημα για την παράταση της σύμβασης κατά 6 μήνες ενώ δεν είχε καν ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρουσία σας, ψήφισε ομόφωνα δίμηνη παράταση ώστε να εκτελεστεί το έργο άμεσα για λόγους αντιπυρικής προστασίας καθώς και για αντιπλημμυρική προστασία πριν την έναρξη των βροχοπτώσεων.

Όσον αφορά των καθαρισμό και την αστυνόμευση των ρεμάτων έχει διευκρινισθεί και ισχύουν τα παρακάτω: στις περιπτώσεις νησιωτικών Δήμων που ταυτόχρονα έχουν το χαρακτηριστικό της ορεινότητας ή της μειονεκτικότητας, ισχύουν οι προβλέψεις του άρθρου 209 του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 του Ν. 4071/2012, ως αυτοτελούς διάταξης η οποία καλύπτει Δήμους και με τα δύο χαρακτηριστικά (34021/16-9-2014 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ.). Δηλαδή, οι νησιωτικοί και ορεινοί ή μειονεκτικοί Δήμοι έχουν την αρμοδιότητα αστυνόμευσης και καθαρισμού ρεμάτων, την οποία ασκούν είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με την οικεία Περιφέρεια.

Ο Έπαρχος Κω

Γεώργιος Χαλκιδιός

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot