‘’Ο Δήμος Κω ζητά από το Υπουργείο Υποδομών την άδεια να προχωρήσει ο ίδιος στα έργα αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι’’.

Μάρτιος 13, 2018 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται στα έργα αποκατάστασης των ζημιών στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Κω, που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, κατέθεσε σήμερα πρόταση στην κυβέρνηση να αναλάβει ο Δήμος τα έργα αποκατάστασης στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού στην Ακτή Κουντουριώτη.
Η πρόταση του Δήμου κατατέθηκε εγγράφως στον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Βούρδα και αναμένεται η απάντησή τους.
Ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης, στην πρόταση που κατέθεσε, επισημαίνει:
‘’Ο Δήμος Κω συνεργάστηκε και συνεργάζεται στενά με την Πολιτεία. Ως Δήμαρχος Κω, το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να καταλογίσω ευθύνες. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός στο νησί μας.
Βλέποντας την καθυστέρηση και τη δυστοκία, σε ότι αφορά στα έργα αποκατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων, ο Δήμος Κω έχει τη βούληση αλλά και τη δυνατότητα να συνδράμει την Πολιτεία αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή και αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του λιμανιού, στην Ακτή Κουντουριώτη, που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό.
Εάν μας δοθεί το ‘’πράσινο φως’’ από την πλευρά του Υπουργείου, που έχει αναλάβει την ευθύνη και την αρμοδιότητα υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, ο Δήμος Κω θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του έργου.’’
Παράλληλα ο Δήμαρχος Κω θέτει ζήτημα επίσης και υπεύθυνης ενημέρωσης για το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης των έργων στις λιμενικές εγκαταστάσεις.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει:
΄΄Ο Δήμος, για μία ακόμα φορά, αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία που εκφράζει την αγωνία αλλά και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Κω.
Αν μας δοθεί η άδεια από το Υπουργείο Υποδομών θα κινηθούμε άμεσα, προχωρώντας στα έργα αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου στην Ακτή Κουντουριώτη.’’
Ακολουθεί η επίσημη πρόταση του Δήμου Κω προς την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών:
Κύριε Υπουργέ,
Η μεγάλη καθυστέρηση στη δρομολόγηση και υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 21ης Ιουλίου στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Κω, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο νησί μας.
Ήδη η Κως πληρώνει τις συνέπειες στον τομέα της κρουαζιέρας από τη στιγμή που οι εγκαταστάσεις δεν λειτουργούν.
Ως Δήμαρχος Κω, το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να καταλογίσω ευθύνες.
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός στο νησί μας.
Ο Δήμος Κω συνεργάστηκε και συνεργάζεται στενά με την Πολιτεία. Όπως γνωρίζετε, μετά από συνεννόηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Θ. Βούρδα, ο Δήμος Κω ανέλαβε ο ίδιος την πρωτοβουλία για να προχωρήσει στα έργα αποκατάστασης των ζημιών στα τρία σχολεία του νησιού που χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα, ενώ έχει προχωρήσει σε επισκευές και σε άλλα σχολικά κτήρια.
Βλέποντας την καθυστέρηση και τη δυστοκία, σε ότι αφορά στα έργα αποκατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων , ο Δήμος Κω έχει τη βούληση αλλά και τη δυνατότητα να συνδράμει την Πολιτεία αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή και αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του λιμανιού , στην Ακτή Κουντουριώτη, που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό.
Εάν μας δοθεί το ‘’πράσινο φως’’ από την πλευρά του Υπουργείου, που έχει αναλάβει την ευθύνη και την αρμοδιότητα υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, ο Δήμος Κω θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του έργου.
Θεωρώ επίσης ότι πρέπει να υπάρχει ενημέρωση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων στο λιμάνι της Κω.
Έχοντας καταθέσει αυτή την πρόταση, αναμένουμε την απάντηση του Υπουργείου αλλά και αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των έργων.
Είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να υπάρξει μια άμεση συνάντηση.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Κω
Γιώργος Ι. Κυρίτσης
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot

No Internet Connection