Menu
Πόσο αξίζει το ακίνητό σας; Νεα εφαρμογή από το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων!

Πόσο αξίζει το ακίνητό σα…

Ηρθε το Μητρώο Αξι...

Τα τρομερά κορίτσια του ελληνικού μπάσκετ: Στους 4 η Εθνική Ελλάδος! (βίντεο)

Τα τρομερά κορίτσια του ε…

Η Εθνική Γυναικών ...

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου: ενημερωτική εκδήλωση στην Κω, με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Φώτη Κουρμούση

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου:…

Το Επιμελητήριο Δω...

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου εγκαλεί το Δήμο Κω γιατί προχώρησε στον έλεγχο mantoux στα παιδιά των νηπιαγωγείων της Κω!!

Ο Διοικητής του Νοσοκομεί…

Από το Γραφείο Τύπ...

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Κω στις 26/06 με 34 θέματα ημερήσιας διάταξης

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Κω στ…

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ Τ...

Ελ. Κουντουρά: Πετύχαμε υψηλές επιδόσεις στον τουρισμό

Ελ. Κουντουρά: Πετύχαμε υ…

Στη δυναμική ανάπτ...

Στα 500 ευρώ το ελάχιστο κόστος της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου

Στα 500 ευρώ το ελάχιστο …

Σε τουλάχιστον 500...

Γ. Μουζάλας: Tα νησιά μας δεν πρέπει να ξαναγίνουν τεράστια κέντρα υποδοχής προσφύγων

Γ. Μουζάλας: Tα νησιά μας…

«Από την ημέρα υπογρ...

«Η αξιοποίηση των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο, τι είμαστε ικανοί να κάνουμε, όταν δουλεύουμε με όραμα, σχέδιο, αφοσίωση»

«Η αξιοποίηση των Προγραμ…

Πλήθος κόσμου παρακο...

Με τρία πλωτά ασθενοφόρα εξοπλίζεται το Λιμενικό- Θα δραστηριοποιούνται σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου

Με τρία πλωτά ασθενοφόρα …

Τις τεχνικές λεπτομέ...

Πανελλαδικές: Στις 30 Ιουνίου οι βαθμοί

Πανελλαδικές: Στις 30 Ιου…

Την Παρασκευή 30 Ι...

«Χωρίς το αναγκαίο προσωπικό η Τουριστική Αστυνομία σε Ρόδο και Κω»

«Χωρίς το αναγκαίο προσωπ…

Το ζήτημα της έλλειψ...

Prev Next

Ο. Αθανίτη: οι αντιδρώντες στην Κω δεν είναι η πλειοψηφία-ΕΠΙΘΕΣΗ στο Δήμαρχο Κω -ΗΧΗΤΙΚΟ

Ο. Αθανίτη: οι αντιδρώντες στην Κω δεν είναι η πλειοψηφία-ΕΠΙΘΕΣΗ στο Δήμαρχο Κω -ΗΧΗΤΙΚΟ
jumbo-banner

Ο κόσμος ο οποίος αντιδρά στην Κω, μ' αυτή τη βίαιη γραφικότητα ή γραφική βιαιότητα, δεν αποτελεί την κοινωνική πλειοψηφία του νησιού.

Απλά όλοι αυτοί κάνουν πολύ μεγάλη φασαρία προκειμένου να καταγραφούν ως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής πραγματικότητας του νησιού' λέει στον 103,7 Στο Κόκκινο Ρόδου και την Πόλυ Χατζημάρκου, η Όλγα Αθανίτη μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και οργανωτική υπεύθυνη του κόμματος σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

 «Πριν λίγο καιρό, που έγινε μια ανοιχτή συνάντηση με τους τοπικούς φορείς , ζήσαμε μια κατάσταση εξαιρετικού τραμπουκισμού, λεκτικού τραμπουκισμού. Πιθανά αν σε πετύχαινε κάποιος κάπου στον δρόμο να είχες κι άλλες παρενέργειες . Από ανθρώπους που είχαν αναφορά στο Κυρίτση , στον δήμαρχο της Κω , ο οποίος παρίστατο με ύφος πατρικίου προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την όλη υπόθεση για να κάνει μια χαμηλού επιπέδου προεκλογική συνάντηση. Καταφέρνοντας να διώξουν μέλη της Ύπατης Αρμοστείας που εργάζονται στην Κω και που εμείς είχαμε καλέσει για τους προφανείς λόγους . Ύστερα από ένα μπαράζ δημοσιευμάτων -τις επόμενες ημέρες γραφόντουσαν πράγματα που δεν είχαν αναφερθεί ποτέ-, το αποτέλεσμα ήταν να περιθωριοποιηθεί η συζήτηση. Ο δήμαρχος έπειτα βγήκε και πρότεινε θέσεις για την δημιουργία του κέντρου υποδοχής, με σκοπό να ροκανίσουν τον χρόνο. Και όλοι συνειδητοποιούν ότι θα έρθει πάλι η άνοιξη και θα βρίσκονται στην ίδια και χειρότερη κατάσταση, επειδή τίποτα δεν μπορεί να αναχαιτίσει ανθρώπους -θύματα πολέμων, να αναζητήσουν άλλα μέρη, να επιβιώσουν. Διαφορετικά τους μένει μια ακόμα λύση, να παραδοθούν στον θάνατο...».

«Η κοινωνία κατανοεί πια πως η Κως έχει μπει σε μια μαύρη λίστα ως προορισμός που θα επέλεγε κάποιος για την θερινή του ξεκούραση λόγω της συμπεριφοράς που έχει υπερτονιστεί . Γιατί, κακά τα ψέματα, κανένας Ευρωπαίος δεν θα επέλεγε να πάει να περάσει λίγες μέρες ξεκούρασης σε ένα νησί που έχει βγάλει μια κάκιστη φήμη και τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα να πάει σε άλλα νησιά και ταυτόχρονα να αισθανθεί φιλεύσπλαχνος ανθρωπιστής και οπαδός του ευρωπαϊκού ιδεώδους...» .
«...Προφανώς το ζήτημα της Κω δεν είναι ένα ζήτημα τοπικού ενδιαφέροντος . Εγγράφεται, αναφέρεται και αξιολογείται ως κομμάτι μιας εθνικής πολιτικής για ένα μείζον ζήτημα το οποίο, μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι το νούμερο ένα της εθνικής αλλά και ευρωπαϊκής ατζέντας αυτή την στιγμή. Όποιος δεν το έχει καταλάβει, προφανώς εθελοτυφλεί οικειοθελώς με τρόπο που δεν αρμόζει ούτε καν στη μέση ευφυΐα. Εάν λοιπόν γίνει, το δημοψήφισμα δεν θα είναι παρά ένα ακόμα κομμάτι μιας γραφικότητας, η οποία αν δεν ήταν τόσο απροκάλυπτα φασίζουσα και βίαιη, ίσως θα μπορούσε να φέρει και το γέλιο.
Τις επόμενες ημέρες οι σύντροφοι εκεί προτίθενται ως οργάνωση να συνεδριάσουν ξανά και να καθορίσουν την στάση τους σε σχέση με τα τεκταινόμενα για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο νησί» .

Η κ. Αθανίτη αναφέρθηκε και στην ημερίδα για το προσφυγικό με θέμα «Ευρωπαϊκή Ενωση και πρόσφυγες: Αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα και προωθώντας εναλλακτικές προτάσεις»που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, από την ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή μελών της Ελληνικής Κυβέρνησης, ακαδημαϊκών και εκπροσώπων από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες .
«Αυτό που υπερτονίστηκε είναι ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα συνεχιζόμενου πολέμου και βιαιοτήτων, ο πρόσφυγας μπορεί να μπαίνει σε όποια χώρα θέλει, να ζητάει άσυλο από όπου θέλει και να προωθείται ελεύθερα γιατί αυτό είναι το βασικό δικαίωμα του και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και όχι μόνο. Από εκεί και πέρα πάρα πολλοί υποστήριξαν πως η στρατικοποίηση της στρατηγικής για το προσφυγικό, πανευρωπαϊκώς, είναι η λάθος απάντηση. Η σωστή απάντηση είναι να κατανοήσει η Ευρώπη ότι το πληθυσμιακό, πολιτισμικό και άλλο στίγμα της, θα αλλάξει το επόμενο διάστημα και θα αλλάξει ούτως ή άλλως γιατί οι προσφυγικές ροές θα αναπτύσσονται . Εάν η Ευρώπη κάνει πως δεν το καταλαβαίνει και το κρύβει κάτω από το χαλί, όπως κάνανε και με τους Σύριους μέχρι πρότινος, το μόνο που θα κατορθώσει είναι να αυτοπαγιδευτεί σε μια ξενοφοβία και τρομολαγνεία...»

stokokkino.gr

Πολυμέσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός