Ντίνος Γιαννάκος: ΕΞΩΔΙΚΟ - Ομολογία ΚΟΛΑΦΟΣ για τη διοίκηση του ΔΗΡΑΣ

Δεκέμβριος 04, 2015 Comments (1)
jumbo-banner

ΕΞΩΔΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣ

Εξώδικο δήλωση- Διαμαρτυρία μας απέστειλε δια του δικηγορικού γραφείου που την εκπροσωπεί, η διοίκηση του ΔΗΡΑΣ.

Ούτε πρωτοετής νομικός δε θα συνέτασσε ένα τόσο ανούσιο και περιττό κείμενο και μάλιστα με τόσες πολλές σελίδες. Οι συντάκτες του κειμένου, χρησιμοποίησαν την αρχέγονη μέθοδο (εποχή Γκέμπελς), της εκτόξευσης λάσπης. Πες, πες, κάτι θα μείνει. Στην 9σέλιδη εξώδικο καταγγελία, σπαταλά τις έξι, επαναλαμβάνοντας το ιστορικό της δικής τους θεώρησης, των δικών τους εμμονών, ιδεοληψιών και βέβαια μονομερών αποφάσεων απούσης της δικαστικής, με μοναδικό στόχο και ιδιοτελή σκοπό, να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη, που σε πολύ σύντομο χρόνο θα εκδώσει την απόφασή της. Συμπυκνώνει ως ιστορικό όλη τη διαδρομή της αντιπαράθεσης εργαζομένων- διοίκησης, απενοχοποιώντας τη μία πλευρά και αναθεματίζοντας την άλλη. Μέθοδος γνώριμη μεν στους Νομικούς κύκλους αλλά παλαιάς, παμπάλαιας κοπής. Όλα τα επιχειρήματα της διοίκησης είναι έωλα διότι στηρίζονται στο ψεύδος, στη σκόπιμη προπαγάνδα και αυτό καταμαρτυρούν τα κουραστικά κείμενά τους, διανθισμένα από νομικίστικους όρους και λεξούλες κλισέ. Υπάρχουν όμως τα πολύ μεγάλα ψέματα που δε θα μένουν αναπάντητα, γιατί η κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ποιοι την υπερασπίζονται και ποιοι την επιβουλεύονται.   

Ψέματα κι Αλήθειες

1.   Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχει καμία, μα καμία  καταδικαστική σε βάρος των εργαζομένων απόφαση του δικαστηρίου. Αν υπάρχει, προκαλούμε να δημοσιευθεί. Αντίθετα, υπάρχει μόνο μία απόφαση Δικαστηρίου, η μία και μοναδική η οποία δεν συναινεί με τη μονομερή απόφαση Δημάρχου & Διοίκησης περί εθελούσιας αποχώρησης, και καλεί και τους δύο να επιτρέψουν την επιστροφή των ‘εργαζομένων’’ στις θέσεις εργασίας τους. Η απόφαση:

           ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ

(ΑΡΘΡΟ 691 ΠΑΡ. 2. Κ Π Δ )

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΩ

«Αφού έλαβε υπόψιν το περιεχόμενο της αιτήσεως, όσα οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων εξέθεσαν καθώς και το αποδεικτικό υλικό ( …) χορηγεί προσωρινή διαταγή και υποχρεώνει το καθ’ ου ( Διοίκηση του ΔΗΡΑΣ), η αίτηση να αποδέχεται προσωρινά τις υπηρεσίες καθενός των αιτούντων με τους όρους της σύμβασης εργασίας του, που ίσχυε μέχρι την 1η-7-2015 και με την καταβολή των νόμιμων αποδοχών του, στον τόπο εργασίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία και οι εγκαταστάσεις του δημοτικού ραδιοφώνου και της δημοτικής τηλεόρασης, στην Κω, επί της οδού Μιαούλη. »   (ημερομηνία 16-7-2015)

 Αυτή, η μόνη απόφαση δικαστηρίου που υπάρχει, που κάθε άλλο παρά αντισυμβατική, ή καταχρηστική συμπεριφορά ή κατάληψη χώρων διαπιστώνει, αγνοείται προκλητικά από Δήμαρχο και Διοίκηση του ΔΗΡΑΣ. Θεσμικά όργανα (Δήμος και Επιχείρηση Δήμου) περιφρονούν Δικαστική απόφαση!!!

  1. Περί διαλόγου. Παρότι υπάρχει πρόταση των εργαζομένων, ποτέ δεν τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου. Η όποια επίκληση σε διάλογο έγινε επί της πρότασης της διοίκησης και μόνο, δηλ. της παραίτησής μας από το κεκτημένο της μονιμότητας. Να εγκαταλείψουν αυτοβούλως οι εργαζόμενοι τα 20 έως 30 έτη προϋπηρεσίας και να γίνουν εν μια νυκτί εξωτερικοί συνεργάτες αποποιούμενοι των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Αυτό Δήμαρχος και διοίκηση αποκαλούν πρόσκληση σε διάλογο. Παρ’ όλα αυτά ψεύδονται διότι εμείς προσήλθαμε στο κάλεσμα. Αντίθετα, η κ. Πρόεδρος μας δήλωσε ότι εκείνη δεν ήθελε να έρθει αλλά πιέστηκε να το πράξει.  
  2. Ευρισκόμενοι σε επίσχεση εργασίας, εμποδίσαμε μας καταλογίζουν με κάθε τρόπο τη λειτουργία του σταθμού αλλά δε μας εξηγούν με ποιο τρόπο. Παραμέναμε μας κατηγορούν σε εργασιακούς χώρους ενώ τελούσαμε σε επίσχεση εργασίας ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό προβλέπεται και από το Νόμο. Μας χαρακτηρίζει το ίδιο λιβελογράφημα ως καταληψίες των κτηριακών εγκαταστάσεων και ότι παρεμποδίζαμε την είσοδο των διοικούντων στο κτήριο,.. κακοηθέστατο ψέμα δημιούργημα νοσηρής ιδιοσυγκρασίας ως αυτό που διακατέχει τον κατασκευαστή του. (από την παράγραφο 1. που προηγείται φέρεται η δικαίωσή μας από το δικαστήριο).
  3. Ο πολιτισμός μας μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου είναι βέβαιο ότι υστερεί έναντι εκείνου του συνηγόρου της Διοίκησης με το διαρκές ύφος Καίσαρα που επισκέπτεται τις Επαρχίες του και απονέμει Δίκαιο, τις συνεχείς ειρωνείες του κατά του Δικηγόρου μας, την αμφισβήτηση επισήμων εγγράφων όπως το πτυχίο εργαζόμενου αλλά ακόμα – ακόμα και το ύφος των δέκα Καρδιναλίων απέναντι και στο πρόσωπο της Προέδρου του Δικαστηρίου. Δεν μας εξηγεί όμως ο συντάκτης με σαφή τρόπο πώς εμείς παρενοχλούσαμε, πέραν του θορύβου που τους δημιουργούσε η φυσική παρουσία όλων μας και πάντα ΜΑΖΙ. Περίμεναν να αυτομολήσουμε ίσως. 
  4. Ποιος προστατεύει στ’ αλήθεια την επιχείρηση; Κατηγορούμαστε δια του ιδίου εξωδίκου ότι προβαίνουμε σε ένα αντισυμβατικό πόλεμο με σειρά καταγγελιών. Ναι καταγγείλαμε την επιχείρηση για παράνομη απασχόληση δημότη και δικαιωθήκαμε διότι η Επιχείρηση απασχολούσε άτομο παράνομα, πού το μεμπτό όταν σεις οι ίδιοι ‘’απειλείτε’’ με εφαρμογή της νομιμότητας; Ναι αμφισβητήσαμε εξ αρχής – πολύ πριν τη μεταξύ μας ρήξη- την καταλληλότητα των χώρων κάτω από τις κερκίδες του νέου Σταδίου Ανταγόρας για τη λειτουργία ενός Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού. Ακόμα και η Φιλαρμονική, με πολύ μικρότερες απαιτήσεις για τη λειτουργία της έναντι Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού εγκατέλειψε το χώρο, Είναι ακατάλληλες και προσπαθούμε ακόμα και σήμερα να αποτρέψουμε ένα τόσο μεγάλο λάθος που θα κοστίσειπεριττά έξοδα στα ταμεία του Δήμου. Γι αυτό και η δεύτερη καταγγελία μας, για να αποδείξουμε του λόγου το αληθές. Ποιος λοιπόν νοιάζεται για τα οφέλη της Επιχείρησης, εσείς ή εμείς; Τις αγαθοεργίες κύριε συντάκτα, τις αφήνουμε για τους κληρικούς.
  5. Τα περί καχύποπτων, κακόβουλων εχθρικών συμπεριφορών και εξυπηρέτησης ιδιοτελών σκοπών και οικονομικών συμφερόντων, σας τα επιστρέφουμε μαζί με τα ‘’επειδή’’ που ακολουθούν - αδυναμίες στην ευρηματικότητα των συντακτών της εξώδικης ‘’πρόσκλησης – διαμαρτυρίας’’. Σας υπενθυμίζουμε ότι η επανάληψη των ψεμάτων του βοσκού της γνωστής παροιμίας, στο τέλος, εστράφη εναντίον του.
  6. Επανάληψη του αποφθέγματoς κατακλείδας σας την οποία αντιστρέφουμε και επιστρέφουμε προς ΕΣΑΣ: «Επειδή τέλος θα πρέπει να καταλάβετε ότι η ΑΜΥΝΑ, η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και η ΕΥΓΕΝΕΙΑ δεν είναι ΑΔΥΝΑΜΙΑ ανθρώπινη, νομική ή ουσιαστική αλλά βασικές έννοιες, αρχές και αξίες της εν γένει ζωής του ανθρώπου και δυστυχώς για ΕΣΑΣ, σας δηλώνουμε ότι όσο και να μας προκαλείτε με τις ενέργειες και την εν γένει συμπεριφορά σας, δε θα σας ακολουθήσουμε!» (Ομοίως προς υμάς η προτροπή)
  7. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ

Αναφέρει λοιπόν ο συντάξας, έχων προφανώς την τελική διαμόρφωση του κειμένου: «Σας καλούμε από της λήψεως της παρούσης όπως απέχετε από άλλες κακόβουλες, συκοφαντικές,  […] …και να σεβαστείτε και αναμείνετε την κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης ώστε να αποφανθεί ως αρμόζει επί της μεταξύ μας διαφοράς (ομολογία ότι κανένα από τα δικά τους συμπεράσματα δεν έχει νομική υπόσταση), και η οποία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα είναι μακρόχρονη και θα κριθεί τυχόν από όλες τις βαθμίδες τις Συνταγματικά προβλεπόμενες της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σε περίπτωση δε αρνήσεως ή αμέλειάς σας,…..»

Ομολογούν και δηλώνουν απερίφραστα ότι η υπόθεση είναι γι αυτούς χαμένη, δηλαδή ομολογούν τα ψεύδη πάνω στα οποία στήριξαν τη μέχρι σήμερα αήθη στάση τους και μας προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στα ανώτατα δικαστήρια μέχρι τη… δικαίωσή τους!!! Οι Δημότες της Κω θα πληρώνουν δηλ. το δικηγορικό γραφείο του κ. Θαλασσινού και συνεργατών αυτού μέχρι ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης και η τοποθετημένη Διοίκηση να εκδικηθούν τους εργαζόμενους! Αυτή είναι η απάντησή τους και την παραθέτουμε στην κρίση όσων ακόμα αμφισβητούν τις προθέσεις τους.

Αγαπητέ Δημότη, η υπόθεση ΔΗΡΑΣ όπως διαπιστώνεις, είναι ένα προσωπικό- πολιτικό στοίχημα  του κ. Δημάρχου, στο οποίο δυστυχώς έχει εμπλέξει μια ολόκληρη παράταξη. Η πρόθεση της αποπομπής μας πρόδηλη που δουλεύτηκε συστηματικά για να έρθει σαν ώριμο φρούτο μέσα από μια καλοστημένη παγίδα την οποία αργήσαμε πολύ να αντιληφθούμε. Όμως το έργο μας, την ποιότητα προγράμματος των Μέσων που διασφαλίσαμε και την ανιδιοτελή προσφορά μας θα την κρίνετε εσείς. Παραμένουμε απλήρωτοι από τον Απρίλιο του 2015. Οδηγούμαστε σε οικονομική κατάρρευση και σε αυτό φαίνεται πως προσδοκούν,.. παιδί συναδέλφου παρακολουθεί το τελευταίο έτος των σπουδών από το σπίτι μακριά από τους φυσικούς Πανεπιστημιακούς χώρους διότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον οικονομικά, συνάδελφοι μονογονεϊκών οικογενειών και με ΑΜΕΑ στην οικογένεια δοκιμάζονται, συνάδελφοι με πτυχία ΑΕΙ και αναντικατάστατη εμπειρία οδηγούνται μαθηματικά στις ουρές της ανεργίας. Κι όλα αυτά γιατί; γιατί αρνηθήκαμε να γυρίσουμε στον εργασιακό Μεσαίωνα που μας υποχρεώνει -και όχι που μας προτείνει,  η επιμονή του κ. Δημάρχου και μόνο.

Καλές Γιορτές, με χαμόγελα χαράς σε όλα τα σπίτια (όσοι μπορέσουμε) !

Με εκτίμηση προς τους συνδημότες μου Ντίνος Γιαννάκος

Υπόλογος ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ κ. Θαλασσινέ, κ. Παντελίκιζη και κ.κ. του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΡΑΣ.

Σχόλια  
ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟ ΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ.
0 #1 ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟ ΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ. 04-12-2015 12:30
ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΔΗΛΩΤΟΣ, ΟΠΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ.
Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot