Κ. Χαματζόγλου: Η ΚΤΕΛ Α.Ε. οφείλει μια απάντηση στην κ. Πή για την θριαμβολογία της

Αύγουστος 22, 2015 Comments (1)
jumbo-banner

Η ΚΤΕΛ Α.Ε. οφείλει μια απάντηση στην κ. Πή με αφορμή την θριαμβολογία της για την απόρριψη της ενστάσεως της εταιρείας μας στην απόφαση του Δήμου Κω να χαρακτηριστεί ολόκληρο το νησί αστική περιοχή.

Κατ’ αρχήν, ουδέποτε η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ εξήγησε στους δημότες σε τι ωφελεί μια τέτοια απόφαση και πώς αυτή διευκολύνει το συγκοινωνιακό έργο ή λύνει συγκοινωνιακά προβλήματα των πολιτών. Φυσικά παραβλέπουμε το γεγονός ότι πριν από κάθε μεγαλόστομη εξαγγελία θα ήταν φρόνιμο να γίνεται αναφορά σε μελέτες οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών, έτσι ώστε ο δημότης να έχει συγκρίσιμα τα μεγέθη, παροχής και κόστους.

Πράγματι λοιπόν η προσφυγή της εταιρείας μας κατά την απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου απορρίφθηκε ως απαράδεκτη από την αποκεντρωμένη διοίκηση, για λόγους τυπικούς και όχι για λόγους ουσίας. Προσφύγαμε κατ’ αυτής διότι είναι παράνομη, αφού ο νόμος αναφέρει ρητά ότι για έναν τέτοιο χαρακτηρισμό, πρέπει μεταξύ άλλων, οι μετακινήσεις του πληθυσμού μέσα στην περιοχή, να είναι τόσο πολλές, ώστε να δικαιολογούν την ανάγκη εγκατάστασης αστικής επιβατικής συγκοινωνίας, διότι άλλως καταστρατηγούνται οι διατάξεις περί υπεραστικής συγκοινωνίας που έχει ανατεθεί στα ΚΤΕΛ. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι περιοχές των πρώην δήμων Δικαίου και Ηρακλειδών έχουν χαρακτηριστεί ως τέτοιες και άρα επιτρέπεται οι μεταξύ των διαμερισμάτων αστική σύνδεση, η προσβαλλομένη απόφαση, δεν καλύπτει καμιά απολύτως ανάγκη των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση η άνω διοίκηση αποφάνθηκε ότι δεν προσβάλλονται τέτοιες αποφάσεις διότι με αυτές το Δ.Σ. γνωμοδοτεί και δεν αποφασίζει. Η απόφαση για τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, ανήκει στην Περιφέρεια και όχι στον Δήμο. Συνεπώς, παρά το γεγονός ότι εμείς έχουμε αντίθετη γνώμη, ότι δηλαδή και αυτές οι αποφάσεις προσβάλλονται λόγω έλλειψης αιτιολογίας, εντούτοις η απόρριψη της προσφυγής δεν σημαίνει ότι χαρακτηρίστηκε όλο το νησί ως αστική περιοχή, ούτε φυσικά ότι η απόρριψη της προσφυγής μας, αποτελεί πρόκριμα για την απόφαση της Περιφέρειας.

Μην παραπλανείτε λοιπόν τους δημότες με κενές θριαμβολογίες. Είναι πιό φρόνιμο να περιμένετε την ουσιαστική κρίση επί του θέματος και να μην βιάζεστε. Αν κάπου πρέπει να βιαστείτε είναι στην αλλαγή του στόλου των λεωφορείων, ώστε να υλοποιήσετε τις υποσχέσεις που δώσατε στον Κωακό λαό. Θα έπρεπε ήδη να σας είχε προβληματίσει, η παλαιότητα των οχημάτων και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Από την πλευρά μας ως ΚΤΕΛ ΚΩ θα περιμέναμε αντί της στείρας αντιπαράθεσης, την οποία εμείς οι 26 εργαζόμενοι και οι 19 μέτοχοι, δεν κατανοούμε, να μας καλούσατε σε συνεργασία, όπου νομίζετε ότι το συγκοινωνιακό έργο είναι ελλιπές ή χρειάζεται πύκνωση. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε απευθύνει σε μας, κανένα σχετικό αίτημα, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην κάλυψη του υπεραστικού και αστικού δικτύου του νησιού από την εταιρεία μας. Διαφορετικά σας βαρύνει παράλειψη που δεν τα έχετε αναδείξει.

Η αιτίαση λοιπόν και οι μομφές εναντίον συγκεκριμένου μετόχου μας, πρώην αντιδημάρχου, είναι προδήλως χωρίς ουσία, αφού γνωρίζετε τα οικονομικά αποτελέσματα της προεδρίας του, τα οποία περιμένουν υπομονετικά την σύγκριση με την δική σας θητεία. Μέχρι τότε, μην εμποτίζετε τους πολίτες με την εμπάθεια που τρέφετε στο πρόσωπό του.

Εμείς ως μέτοχοι και εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ, σας δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, όπου θεωρούμε ότι αυτά θίγονται από την συμπεριφορά σας. Είναι δικαίωμά μας συνταγματικά κατοχυρωμένο που απαιτούμε να σεβαστείτε, ή τουλάχιστον να μας αναγνωρίσετε το δικαίωμα στο οικονομικό επιχειρείν, όπως πράττετε με την λειτουργία του ανταγωνιστή σας στα τουριστικά τρένα.

Αφήστε λοιπόν τα ηχηρά λόγια που αποπροσανατολίζουν τους δημότες και γίνετε πιο ουσιαστικοί. Η αντίθεση την οποία διακαώς επιδιώκετε, για λόγους εντυπωσιασμού, δεν οδηγεί σε λύσεις.

Επιλέξτε την συναίνεση ή τουλάχιστον δοκιμάστε την. Θα διαπιστώσετε ότι έχετε πολλά να κερδίσετε από αυτήν.

 

Κως 21/8/2015

Για την ΚΤΕΛ ΚΩ

Κώστας Χαματζόγλου

Σχόλια  
ΚΑΤΙΝΑ
0 #1 ΚΑΤΙΝΑ 22-08-2015 17:06
ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΑ ΒΑΣΩ..........
Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot