Η τελευταία ευκαιρία της Κω

Απρίλιος 12, 2016 Comments (1)
jumbo-banner

του Μηνά Χατζημιχαήλ

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία!!!
Πριν μερικούς μήνες θα λέγαμε ότι βρεθήκαμε απροετοίμαστοι, δεν γνωρίζαμε, δεν φανταζόμασταν κλπ.

Πριν μερικούς μήνες ακόμα κι εγώ, που για την προάσπιση του τουριστικού χαρακτήρα του νησιού, ήμουν και είμαι από τους πιο φανατικούς πολέμιους δημιουργίας Hot Spot, κάποιες φορές αμφέβαλα ή είχα τύψεις αν πράττω το σωστό. Άλλωστε δεν υπήρχε ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν.

Σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ! Καθημερινά παρακολουθούμε εμείς και ο υπόλοιπος πλανήτης τι συμβαίνει ανά την Ελλάδα στα Hot Spot, στα κέντρα φιλοξενίας, στα κέντρα κράτησης ή σε όποιο άλλο όνομα εφεύρει αυτός ο συρφετός των ανεγκέφαλων που χειρίζονται το μεταναστευτικό!

Η φτωχή Ελλάδα υπερέβαλε εαυτόν, η Ελλάδα δίδαξε ανθρωπισμό, αλλά η Ελλάδα μέρα με την μέρα βαδίζει προς τον γκρεμό. Η Κως, λόγω Bodrum, στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της. Τους 2-3 τελευταίους μήνες αρχίζει πλέον να μην βρίσκεται καθημερινά στα δελτία ειδήσεων πανευρωπαϊκά και θα έλεγα ότι αρχίζει να βρίσκει δειλά–δειλά τους γνώριμους ρυθμούς της σαν ο τέταρτος τουριστικός προορισμός της Ελλάδος.

Οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν και επιστρέφοντας θα διαδώσουν ότι η φετινή Κως δεν έχει καμιά σχέση με την Κω του 2015. Οι Tour Operators αρχίζουν να λαμβάνουν τα ευχάριστα μηνύματα και μπορούν πια να εγγυηθούν στους πελάτες τους ότι η Κως επέστρεψε στο παιχνίδι! Κάποιες κάμερες του δήμου δείχνουν ήδη μια Κω σε καλοκαιρινούς ρυθμούς! Όμως δήμαρχε βρες τρόπο να λειτουργήσουν όλες! Αυτό έπρεπε να είχε γίνει ήδη από τα Χριστούγεννα!

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι σιγά-σιγά η Κως μπορεί να τα καταφέρει και να επιστρέψει στην τουριστική αγορά, λαβωμένη αλλά σοφότερη.

Όμως έχουμε να περάσουμε το τελευταίο και δυσκολότερο εμπόδιο!!! Το άνοιγμα του Hot Spot στο Πυλί! Σύντομα τα κατασκευαστικά έργα θα τελειώσουν. Και τότε τι θα γίνει; Θα αφήσουν ένα πανάκριβο κέντρο κράτησης 1000 περίπου κλινών άδειο, ενώ κάποια άλλα ξεχειλίζουν;

Όχι βέβαια! Θα μας φέρουν λαθρομετανάστες από άλλα νησιά ή από την ηπειρωτική Ελλάδα! (Έγκυρες πληροφορίες από αξιωματικό του στρατού, αναφέρουν ότι θα φέρουν κρυφά κόσμο από τον Πειραιά). Το θέμα είναι: Θα βρεθούμε πάλι απροετοίμαστοι; Θα δεχθούμε μοιρολατρικά τα καταστροφικά τους σχέδια για την Κω;

Γιατί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ο Τόσκας το δήλωσε: οι πλεονάζοντες θα μεταφέρονται σε «άδεια» νησιά! Όσοι παλέψαμε (κάποιοι με το ίδιο τους το αίμα), για την αποτροπή δημιουργίας του Hot Spot σήμερα αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι. Αν μη τι άλλο, τους καθυστερήσαμε πάρα πολύ! Αν δεν είχαμε μπει τότε μπροστά, ενεργοποιώντας τον κόσμο, τώρα το Hot Spot θα λειτουργούσε στο Λινοπότη πάνω στον επαρχιακό δρόμο, ενώ σήμερα θα ζούσαμε ότι περνά σήμερα Χίος, η Λέσβος ή ακόμα ο Πειραιάς ή και η Ειδομένη. Με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό του νησιού μας!

Όταν λοιπόν περνάμε από την περιοχή του Λινοπότη ας στρέφουμε τα βλέμματα προς την εκκλησία του Αγ. Παύλου και ας κάνουμε μια προσευχή γιατί κάποιοι άνθρωποι με αυτοθυσία μπήκαν μπροστά στις στρατιωτικές μπουλντόζες, και ξενυχτούσαν καθημερινά για 3 μήνες στο σημείο, για να προστατέψουν ολόκληρο το νησί.

Η πολύ άσχημη εμπειρία μας, με τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς αυτής της κυβέρνησης, πρέπει να είναι ο μπούσουλας μας για να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη! Το χθεσινό πάθημα της Λέρου πρέπει να μας γίνει μάθημα.

Η Λέρος και ο Δήμαρχος της ξύπνησαν, έστω και αργά, και κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις ή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης των ύποπτων ΜΚΟ και των «ψευδοαλληλέγγυων».

Όταν έμαθαν ότι θα φθάσει ένα καράβι με λαθρομετανάστες από άλλο νησί, με την προτροπή του Δημάρχου, ο κόσμος απέκλεισε το πίσω λιμάνι που όπως τους πληροφόρησε το λιμεναρχείο, θα άραζε το καράβι. Όμως ήταν αντιπερισπασμός! Το καράβι αφού πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από μπροστά τους, κατευθύνθηκε στην άλλη μεριά του νησιού, όπου και τους αποβίβασε στο λιμάνι στο Λακκί, τόσο γρήγορα, που δεν έδεσε καν τους κάβους.

Μάταια ο κόσμος με κομβόι 100 περίπου αυτοκινήτων έτρεξε για να το προφθάσει πριν αποβιβάσει τους λαθρομετανάστες. Περιπολικά της αστυνομίας τέθηκαν επικεφαλής του κονβόι και καθυστερούσαν επίτηδες τα αυτοκίνητα, ενώ όταν ο κόσμος έφτασε στο λιμάνι το πλοίο είχε ήδη φύγει και το λιμάνι είχε ήδη σφραγιστεί από την αστυνομία.

Η κυβέρνηση κατέστρωσε και εκτέλεσε άψογα ένα καλοστημένο σχέδιο εξαπάτησης των κατοίκων της Λέρου! Πρέπει να σας θυμίσω ότι η Λέρος και ο Δήμαρχος της ήταν υπέρ της δημιουργίας Hot Spot στο νησί και συνεργάστηκε απόλυτα με τις κυβερνητικές προσταγές, πιστεύοντας τις ψεύτικες υποσχέσεις για δήθεν δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας!

Πρέπει να γίνει κατανοητό, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πρόσφυγες! Είτε είναι Σύριοι, είτε Ιρακινοί, είτε από οπουδήποτε αλλού! Πρόσφυγες ήταν στην Τουρκία! Από την στιγμή που πέρασαν από ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ζώνη (Τουρκία) λαθραία ή παράτυπα (σύμφωνα με το κυβερνητικό λεξιλόγιο) στην Ελλάδα, είναι οικονομικοί μετανάστες, που έρχονται στην Ευρώπη για καθαρά βιοποριστικούς ή άλλους πιο ύποπτους σκοπούς.

Παρ’ όλα αυτά, εννοείται ότι πρέπει να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όποιον φθάνει κατατρεγμένος στο νησί μας και στη χώρα μας! Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να προσπαθεί για ένα καλύτερο μέλλον. Όμως το ίδιο δικαίωμα έχουμε κι εμείς οι κάτοικοι της Κω!

Κανένας οικονομικός μετανάστης δεν πρέπει να μεταφερθεί στο νησί μας προερχόμενος από άλλο νησί, ή από τον Πειραιά. Το Hot Spot σύμφωνα με την κυβέρνηση, τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, έγινε κυρίως για να προστατευθεί η Κως και να μην περιφέρονται αυτοί οι άνθρωποι στους δρόμους και τα πάρκα της πόλης. Έγινε για γρήγορη καταγραφή και προώθηση τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αν μεταφερθούν χίλια άτομα στην Κω, από τα 60.000 που θεωρητικά υπάρχουν στην Ελλάδα δεν θα σώσουν την κατάσταση της χώρας, αλλά θα καταστρέψουν τουριστικά το νησί για πολλά χρόνια! Αυτοί οι άνθρωποι όπως είναι φυσικό, δεν θέλουν να μείνουν κάπου κλεισμένοι, ούτε βέβαια να επιστρέψουν στην Τουρκία. Θα ξεσηκωθούν, θα δραπετεύσουν, θα θελήσουν να κατέβουν στο λιμάνι, θα δημιουργήσουν φασαρίες όπως κάνουν παντού στην Ελλάδα, θα γίνουμε πάλι πρώτη είδηση στα κανάλια και τότε ας πούμε οριστικά αντίο στην τουριστική Κω!!

Χρειάζεται εγρήγορση, χρειάζεται προετοιμασία από πλευράς δήμου, χρειάζεται σχέδιο δράσης!

Σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Με μπροστάρη τον Δήμαρχο, που από τη πρώτη στιγμή αντέδρασε στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, τους δημοτικούς συμβούλους, και δίπλα τους τον λαό του νησιού πρέπει να βροντοφωνάξουμε: «Φτάνει πια!!! Προστατέψτε επιτέλους τον 4ο τουριστικό προορισμό της Ελλάδος!!!»

Με τιμή και καταγράφοντας αποκλειστικά τις προσωπικές μου απόψεις.

money-tourism.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot