#Δίεση: Η μισθοδοσία του προσωπικού του ΔΗΡΑΣΚ είναι πολύ κάτω από 500.000 ευρώ

Απρίλιος 28, 2015
jumbo-banner

Η Δημοτική Αρχή να σταματήσει τα αυταρχικά τελεσίγραφα προς τους εργαζομένους του ΔΗΡΑΣΚ και να φέρει το θέμα της λειτουργίας του σταθμού σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από τους απλήρωτους εργαζομένους.

Αυτή είναι η θεσμική οδός που πράγματι υπηρετεί τον δημοκρατικό και δημόσιο διάλογο. Η οδός που φέρνει τους πάντες μπροστά στις ευθύνες τους.
Πριν το κάνει όμως αυτό, ας φροντίσει να συντάξει και μια πρόταση της προκοπής.

Έχουν περάσει 8 μήνες διοίκησης και η Δημοτική Αρχή εξαντλείται ακόμα στη διατύπωση ασαφών στοχεύσεων και διαθέσεων, και μάλιστα, με τη συνεπικουρία εξωδίκων που οξύνουν το κλίμα ακόμη περισσότερο.

Γιατί άραγε γίνονται όλα αυτά; Πρωτοφανής προχειρότητα ή κρυφή σκοπιμότητα;

Ούτε επιχειρησιακά πλάνα έχουμε δει ούτε και οικονομοτεχνικές μελέτες για τις «αλλαγές» που προωθούνται. Μόνο μια γενική πρόταση 5 αξόνων που επαληθεύει τη σύγχυση των σχεδίων της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον του ΔΗΡΑΣΚ.

Επιπλέον, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Δημοτική Αρχή κατάφερε να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα και με τη στέγαση του σταθμού. Που είναι η μελέτη της μεταστέγασης στην ΦΑΣΙΟΝ; Πόσο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει αυτή; Έως πότε το ΑΚΤΑΙΟΝ θα βρίσκεται σε αυτή την αποκρουστική κατάσταση μετά την κραυγαλέα απένταξη του έργου αποκατάστασης από το ΕΣΠΑ; Αυτή τη χασούρα των 100.000 και πλέον ευρώ από το ΕΣΠΑ, θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι του ΔΗΡΑΣΚ με την περικοπή των μισθών τους;

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή:

Να αφήσει στην άκρη τον μνημονιακό της οίστρο σχετικά με τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων. Το μισθολογικό κόστος δεν ανέρχεται στα 500.000 ευρώ, όπως ψευδώς προπαγανδίζεται. Είναι ελάχιστα πάνω από τα 300.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος έχει την ηθική υποχρέωση να εγγυηθεί ότι η επιχορήγηση του Δήμου θα καλύπτει το σύνολο της μισθοδοσίας. Οι υπόλοιπες δαπάνες, αυτές που αφορούν στα λειτουργικά κόστη, μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδα των διαφημίσεων. Αλλά για να γίνει αυτό, απαιτείται επιχειρησιακό σχέδιο και οικονομική μελέτη, τουλάχιστον διετούς ορίζοντα. Απαιτείται ανάπτυξη της πολιτικής προώθησης, αναδιοργάνωση του προγράμματος, σταθμίσεις της αποδοχής του τηλεοπτικού προϊόντος από την αγορά, κλπ.

Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει. Η χρονοτριβή είναι μνημειώδης.

Δυστυχώς, την ώρα που συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την εργασιακή αποκατάσταση των απολυμένων δημοσιογράφων, η Δημοτική Αρχή με τους πειραματισμούς της οδηγεί τον ΔΗΡΑΣΚ στην οριστική απαξίωση και τους εργαζομένους στην οικονομική και ηθική εξόντωση.
Όχι, κε Δήμαρχε, τέτοια εντολή από τους πολίτες, ουδέποτε είχατε.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot