Νέος ιός μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατη βλάβη σε συσκευές Android

Ιούνιος 27, 2016 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Οι ερευνητές ασφαλείας του Trend Micro ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του mobile malware “Godless”, το οποίο έχει... αδυναμία σε συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android 5.1 Lollipop ή προγενέστερη έκδοση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πάνω από το 90% των συσκευών Android κινδυνεύουν άμεσα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, ο συγκεκριμένος ιός έχει προσβάλει περισσότερες από 850.000 συσκευές σε ολόκληρο τον κόσμο.Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά αν αναλογιστεί κανείς ότι η “μόλυνση” αυτή μπορεί να εγκαταστήσει άλλες εφαρμογές στα κινητά ή ακόμα χειρότερα να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι το Godless μπορεί να ξεγελάσει τους μηχανισμούς ασφαλείς και του Google Play.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι διαθέτουν κινητά Android;Να μην προχωρούν σε εγκατάσταση εφαρμογών αμφιβόλου αξιοπιστίας και να ελέγχουν την ταυτότητα του developer ακόμη κι αν η εφαρμογή έχει εγκριθεί από το Google Play.

iefimerida.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot
No Internet Connection