Menu
Γιώργος Κυρίτσης αναφερόμενος στην απόφαση της ΔΕΗ

Γιώργος Κυρίτσης αναφερόμ…

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώ...

Άναυδοι έμειναν οι υπάλληλοι της εφορίας! -Επαγγελματίας έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POS

Άναυδοι έμειναν οι υπάλλη…

Αρνείται την εγκατάσ...

Τα 3 ζώδια που γίνονται ιδανικοί σύντροφοι

Τα 3 ζώδια που γίνονται ι…

Τα άστρα και τα ζώ...

Αγκυροβόλιο, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ και  δυναμικότητας 73 τουριστικών σκαφών,  στα Άλιντα της Λέρου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Αγκυροβόλιο, προϋπολογισμ…

Η Περιφέρεια χρημα...

Germania: Νέες συνδέσεις με Ηράκλειο, Κω και Αθήνα το 2018

Germania: Νέες συνδέσεις …

Nέες συνδέσεις με τα...

Γερμανικός τουρισμός: Μειωμένες κρατήσεις τον Ιούνιο για Κρήτη και Ρόδο, αύξηση για Κω

Γερμανικός τουρισμός: Μει…

Μετά τις ισχυρές αυξ...

ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπαθών και την αποκατάσταση των ζημιών στην Κω

ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα για την …

Ο καταστροφικός σε...

ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ: Δείτε ποιες εκδηλώσεις ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ!

ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ: Δείτε ποιες εκ…

Στο πλαίσιο των πο...

Τι πρέπει να γνωρίζουν οφειλέτες και πιστωτές πριν μπουν στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού - ΒΙΝΤΕΟ

Τι πρέπει να γνωρίζουν οφ…

Στις 3 Αυγούστου 2...

Παίκτης του Survivor αποκαλύπτει: Συζητάω για την παρουσίαση του Survival του Epsilon!

Παίκτης του Survivor αποκ…

Επιβεβαιώνει τις φ...

Συγκλονιστικές εικόνες από το μπουρίνι που έπληξε την Κεφαλονιά - Φωτιά από πτώση κεραυνού - ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστικές εικόνες απ…

Έντονα καιρικά φαι...

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ και την υλοποίηση του έργου των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Δήμου Χάλκης, προϋπολογισμού 1, 7 εκατ. €, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ και τ…

Και εκπόνηση μελέτ...

Prev Next

Δέκα apps για ένα διαφορετικό… Δημόσιο

Δέκα apps για ένα διαφορετικό… Δημόσιο
jumbo-banner

Με την επιλογή 10 προτάσεων από τις οποίες θα προκύψουν 3 νικητές ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός IT4gov του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η εξεύρεση καινοτόμων υπηρεσιών, οι οποίες στηρίζονται στις ψηφιακές τεχνολογίες και μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του κράτους.

Οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση στις 13 Απριλίου και θα πάρουν και χρηματικά βραβεία (4000 ευρώ για το 1ο βραβείο, 2000 ευρώ για τα 2ο και 1000 ευρώ για το 3ο), ενώ το Δημόσιο έχει το δικαίωμα εξαγοράς των εφαρμογών πληρώνοντας το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστη. Το ποσό αυτό είναι μάλλον μικρό σε πολλές περιπτώσεις, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν το ελληνικό Δημόσιο θα αξιοποιούσε κάποιες από τις προτεινόμενες εφαρμογές, ορισμένες από τις οποίες έχουν αρκετά καλά στοιχεία.

Για παράδειγμα, το AITIMATA.GR είναι μία πρόταση για μία online υπηρεσία που παρέχει την δυνατότητα στους πολίτες να υπογράφουν ψηφιακά οποιοδήποτε έγγραφο και να το υποβάλλουν σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. Η dιαδικτυακή υπηρεσία παρέχει την δυνατότητα επαλήθευσης της ψηφιακής υπογραφής του εγγράφου η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την υπηρεσία παραλαβής του. Σκοπός της υπηρεσίας στο τελικό της στάδιο ολοκλήρωσης να ελαχιστοποιήσει και να εξαλείψει εντελώς την ανάγκη να προσέρχονται οι πολίτες στις δημόσιες υπηρεσίες για την κατάθεση αιτημάτων ή αιτήσεων.

Το El Recibo (#apodeiksi) είναι ένα app που θέλει να προσφέρει ένα «παιχνίδι με τις αποδείξεις για να πείσει τους καταναλωτές να συγκεντρώνουν τις αποδείξεις. Δίνονται στους καταναλωτές κατάλληλα κίνητρα με σκοπό να ενισχύσουν την τάση τους να συλλέγουν αποδείξεις και να «αμείβονται» κατά κάποιο τρόπο οι κόποι τους (με τίτλους, εκπτώσεις, επίπεδα, ανταγωνισμό κτλ). Επιπλέον, ο καταναλωτής χρησιμοποιώντας την εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις συναλλαγές του και να υπολογίζει τα έξοδά του σε χρονικό διάστημα που αυτός επιλέγει (πχ έξοδα εβδομάδας).

Τo EyeQueue είναι μία web-based εφαρμογή σειράς προτεραιότητας που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών (εργοδότες, προϊστάμενοι κ.α.) να οργανώνουν και να ελέγχουν τα ραντεβού τους σε πραγματικό χρόνο. Από τη μεριά των αποδεκτών των εν λόγω υπηρεσιών (υπάλληλοι, πελάτες, κοινό κ.α.) το EyeQueue επιτρέπει στο χρήστη να «μπαίνει» στην σειρά προτεραιότητας χωρίς να χρειάζεται να περιμένει στην ουρά. Το σύστημα αυτό αφορά web based εφαρμογή και services μέσω app (android, ios) σε smartphones αλλά και παραδοσιακών κινητών τηλεφώνων.

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙ@ θέλει να προσφέρει πλήρη μηχανογράφηση της ελληνικής νομοθεσίας σε πραγματικό χρόνο κατά την δημοσίευση των Φύλλων Εφημερίδων της Κυβερνήσεων από τις υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου, πλήρη ελεύθερη πρόσβαση στην νομοθεσία μέσω σύγχρονης διαδικτυακής εφαρμογής για τους πολίτες, καθώς και μία ανοιχτή διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) με σκοπό την δημιουργία νέων καινοτόμων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας τόσο στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας όσο και ενσωμάτωση - διασύνδεση των νέων ανοιχτών νομοθετικών δεδομένων από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημοσίου.

Το NoPaperGov είναι ένα app για smartphones μια εφαρμογή κινητού (mobile application) που αποτελεί μια ψηφιακή βιβλιοθήκη εγγράφων - δικαιολογητικών στο κινητό και στις λοιπές φορητές συσκευές του πολίτη. Στοχεύει στην μείωση της γραφειοκρατίας και τη συνεχή αναπαραγωγή των ίδιων εγγράφων. Δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να αποθηκεύουν, να διαχειρίζονται και να ανταλλάσσουν έγγραφα που τους αφορούν και τα οποία απαιτούνται στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο. Επίσης, η εφαρμογή επιτρέπει στον κάτοχό της να τροφοδοτήσει τον υπάλληλο του οργανισμού στο σημείο εξυπηρέτησης με τα έγγραφα που του ζητούνται. Μέσω του ίδιου διαύλου επικοινωνίας, στη συνέχεια ο υπάλληλος μπορεί να αποστείλει ένα έγγραφο/ψηφιακό αντίγραφο στη συσκευή του χρήστη έτσι ώστε να εμπλουτίσει ή να επικαιροποιήσει την βιβλιοθήκη του. Στην περίπτωση αυτή, το έγγραφο αυτό θα μπορούσε να φέρει την ψηφιακή σφραγίδα του οργανισμού. Στη συνέχεια, ο πολίτης μπορεί να το χρησιμοποιήσει στην επόμενη υπηρεσία μέσω του ίδιου συστήματος χωρίς να χρειάζεται η εκτύπωσή του.

Το portal πληροφόρησης & καταχώρισης αιτημάτων ίδρυσης εταιριών που αποτελεί μία άλλη πρόταση έχει ως απώτερο στόχο η ίδρυση οποιασδήποτε μορφής επιχείρησης εύκολα και γρήγορα online, χωρίς να απαιτείται καμία επίσκεψη σε κάποια δημόσια υπηρεσία.

Η πλατφόρμα sense.city προσφέρει τα εργαλεία για την ενεργοποίηση των πολιτών, τη δημιουργικότητα, το σχεδιασμό και την επικοινωνία στα χέρια του καθενός και καλεί για συλλογική σκέψη και δράσεις τόσο τους πολίτες όσο και τους φορείς της πόλης. Οι πολίτες μέσω της εφαρμογής sense.city για κινητές συσκευές μπορούν να αναφέρουν προβλήματα που συναντούν στη πόλη και να βοηθούν στην ενημέρωση συμβάντων τόσο τους τοπικούς φορείς όσο και τους συμπολίτες τους.

Η εφαρμογή «Ανοικτή Ελληνική Νομοθεσία» στοχεύει στην ανοικτή διάθεση του περιεχομένου και των περιγραφών (metadata) των νομοθετημάτων της Ελληνικής Νομοθεσίας στον παγκόσμιο Ιστό με τέτοιο τρόπο που θα επιτρέπει την εύκολη και ελεύθερη επαναχρησιμοποίηση τους για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, και την δημόσια διοίκηση η οποία αξιοποιεί τις αρχές και τα πρότυπα των διασυνδεδεμένων δεδομένων (linked data).

Ο "ΜΙΤΟΣ", αποτελεί μια εφαρμογή που διευκολύνει ουσιαστικά την αναζήτηση μέσω Android smart phone ή tablet, προκηρύξεων φορέων του Ελληνικού Δημοσίου.Η αναζήτηση γίνεται από το ΚΗΜΔΗΣ, που αποτελεί τη βάση δεδομένων των προκηρύξεων που έχουν αναρτήσει οι φορείς του Ελληνικού Δημοσίου. Στοχεύει στην βελτίωση της επαφής του χρήστη (φυσικού προσώπου ή εταιρίας που αναζητά διαγωνισμούς του Δημοσίου ώστε να συμμετάσχει σε αυτούς), με το ΚΗΜΔΗΣ και μειώνει σημαντικά τους χρόνους πρόσβασης σε συγκεκριμένη πληροφορία ενώ ενημερώνει τον χρήστη αν υπάρχει κάποια νέα προκήρυξη που τον ενδιαφέρει.


newsbomb.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός