"Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις"

Μάιος 22, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος που ασχολήθηκε δήθεν πέντε χρόνια με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου δίχως να πετύχει τίποτα αξιόλογο, ως καλός μαθητής ενός κακού δασκάλου, έμαθε να εφαρμόζει  μεθόδους της σχολής που καθιέρωσε η απερχόμενη δημοτική αρχή.
Προσβολές, εγωισμός, εμπάθεια και "όλοι είναι άχρηστοι εκτός από εμάς".
Όπως ο κούκος, που δεν κλωσά τα αυγά του αλλά τα αφήνει σε άλλες φωλιές για να επωαστούν, έτσι και η δημοτική αρχή οικειοποιείται ότι γίνεται. 
Το κάνουν συνειδητά αν και γνωρίζουν ότι σχεδόν όλα τα προγράμματα των Υπουργείων, όπως ΕΣΠΑ, Π.Δ.Ε., Ειδικά Αναπτυξιακά, Φιλόδημος, Τομεακά των Υπουργείων, υλοποιούνται μέσω της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Με περισσή αλαζονεία και με το γνώριμο τρόπο της η απερχόμενη δημοτική αρχή οικειοποιείται ότι καλό γίνεται ενώ μεταφέρει σε τρίτους την ανικανότητά της να λύσει προβλήματα.
Δεν είπε ποτέ π.χ. ότι μόνο από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης Δήμων  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών δόθηκαν στο Δήμο Κω τα δύο τελευταία χρόνια χρηματοδοτήσεις που φτάνουν τα 9.319.050 ευρώ. Για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αναβάθμισης παιδικών χαρών, συντήρησης σχολικών κτιρίων, προμήθειας μηχανημάτων κ.α..
Παράλληλα, σειρά από χρηματοδοτήσεις για άλλα έργα και δράσεις. Έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα κοινωνικά προγράμματα για παιδικούς σταθμούς, τα επιδόματα, το «Βοήθεια στο Σπίτι», προσλήψεις εργαζομένων κλπ κλπ.
Όλα αυτά από μια δημοτική αρχή που δεν έχει πάρει καμιά πρωτοβουλία. Που δεν έχει σχεδιασμό και αναπτυξιακό πρόγραμμα για το νησί μας. Που άφησε τις υποδομές να γκρεμίζονται και να καταστρέφονται δίχως να προσθέσει κάτι καινούριο.
 Έτσι και στο θέμα του ανοιχτού εμπορικού κέντρου.
Αντί να αναγνωρίσει τις προσπάθειες του ΕΒΕΔ και ανθρώπων όπως του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πασχάλη Βρακίδη, αλλά και του Υπουργείου που άνοιξε αυτό το πρόγραμμα με συγκεκριμένη στόχευση ειδικά σε τουριστικές περιοχές, γκρινιάζει λες και ήταν δική της ιδέα.
Γκρινιάζει μόνο ενώ πρέπει να απολογηθεί για την αδιαφορία της. Γιατί έβλεπε τα προγράμματα …να περνούν, χωρίς να διεκδικεί.  Γιατί ο κάποτε ισχυρός Δήμος Κω έμεινε στις τελευταίες θέσεις των δήμων σε απορροφητικότητα κονδυλίων, ιδιαίτερα σε σχέση με άλλους δήμους που είχαν και φυσικές καταστροφές αλλά και ήταν  στην πρώτη γραμμή του μεταναστευτικού.
Όλα αυτά από τη χειρότερη δημοτική αρχή που γνώρισε το νησί μας στην σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία του.
 
Γεωργία Κασσιώτη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Ισχυρή Κω

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot