ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για παραμονή παράνομων μεταναστών στο νησί παρά την ταυτοποίηση. ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ

Νοέμβριος 20, 2015
jumbo-banner

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση σχετικά με τα όσα υποστήριξε σε ανακοίνωση της η οργάνωση ‘’Γιατροί Χωρίς Σύνορα’’:

‘’Είμαστε αναγκασμένοι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σχετικά με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της οργάνωσης ‘’Γιατροί Χωρίς Σύνορα’’.
Ουδέποτε ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης δήλωσε προς τους εκπροσώπους της οργάνωσης ότι θα τους υποδείξει χώρο για να ασκούν τη δραστηριότητα τους.
Υπάρχουν κτήρια τα οποία μπορούν να ενοικιάσουν και να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες.
Είναι δεδομένο ότι ο αδόμητος χώρος στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικός χώρος, κάτι που οφείλει να γνωρίζει η οργάνωση.
Το ίδιο ισχύει και για το χώρο στον οποίο έχει εγκαταστήσει το κοντέινερ, κάτι που δημιουργεί μείζον ζήτημα για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Οφείλουν όλοι επίσης να σέβονται και να αναγνωρίζουν τη συνεισφορά της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου αλλά και το τεράστιο βάρος που σήκωσαν στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Αυτή η συνεισφορά είχε κόστος, όταν κάποιοι άλλοι προσφέρουν με το.. αζημίωτο.
Ας μη μας κουνούν λοιπόν το δάχτυλο και ας μην ερμηνεύουν την ανοχή μας ως αδυναμία.
Στο Δήμο Κω, έχουν περιέλθει καταγγελίες ότι στο νησί παραμένουν πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες παρά το γεγονός ότι έχουν ταυτοποιηθεί και μπορούν να φύγουν από το νησί. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση και να προωθηθούν μεθοδεύσεις για τη δημιουργία κέντρου παραμονής προσφύγων και παράνομων μεταναστών στο νησί.
Κανείς δεν μπορεί να υποκαθιστά το κράτος.
Κανείς δεν μπορεί να δημιουργεί τετελεσμένα στο νησί μας.
Ας το καταλάβουν μια και καλή ορισμένοι.’’

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot