Εκδικάζονται σήμερα στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά της εκποίησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων μεταξύ αυτόν και της Κω

Ιανουάριος 08, 2016
jumbo-banner

1. Μια ακόμη φωνήκατά της παραχώρησης του ΚρατικούΑερολιμένα Κω θα ακουστείσήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζεται ηπροσφυγήπλήθουςοργανώσεων και πολιτών (ανάμεσα τους και η Σ.Ε.)

για την παραβίαση των καταστατικών κανόνων της Ελληνικής Πολιτείας που εμπεριέχονται στην παραχώρησητων 14 περιφερειακών αεροδρομίων του Κράτους μας. Η προσφυγή δεν κατέστησεδυνατήούτε την καθυστέρηση και πολύ περισσότερο δεν αναμένεται η ανατροπή της υπογραφείσης συμβάσεως από την Κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Απόστις 14-12-2015 έχει υπογραφτεί η παραχώρηση τους στον ανάδοχο του διαγωνισμού Fraport-Slentel για 40+10 χρόνια, κάτω από την πίεση και το άμεσο ενδιαφέρον της Γερμανικής Κυβέρνησης, αφού σε όλες τις μνημονικές συμβάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Σύριζα-Ανελλ αναφέρονται στο ακροτελεύτιο άρθρο τους στην απαίτηση ΑΜΕΣΗΣ υπογραφής της παραχώρησης των αεροδρομίων! Το ανώτατοόργανο της Δικαστικής εξουσίας του ‘’ανεξάρτητου(;)’’ Ελληνικούκράτους θα εξετάσεισήμερα μια σειρά παραβιάσεις του συντάγματοςπου αφορούν τηνπροστασίαδημόσιαςπεριουσίας και συστημάτωνΕθνικήςΆμυνας και Εθνικής Κυριαρχίας.

2. Το Αεροδρόμιο της Κω το 2014 με 2 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως,με εισπράξεις (γύρω στα 40 ευρώ ανά ταξιδιώτη), 80 εκ. ευρώ κατ' έτος και από τα κέρδη του (πάνω από 10 εκ ευρώ) χρηματοδοτούνταν ο ελλειμματικός κρατικός προϋπολογισμός και μέσωαυτού τα φτωχά αεροδρόμια Καλύμνου, Λερου, Αστυπάλαιας. Γι αυτά τα κέρδη η κ. Μέρκελ ενδιαφέρεται και εμείς θα έπρεπε να πούμε ΟΧΙ.

3. Βεβαίως οι τοπικέςπολιτικέςαρχές, στην ιδεολογική τους συγκρότησηδεξιές και φιλελεύθερεςστην πλειοψηφία τους δεν άνοιξαν το στόμα τους γι αυτή την απώλεια. Το αντίθετομάλιστα: ‘’είμαστευπέρ της πώλησης’’!Ας σκεφτούν και ας απαντήσουν στο ερώτημα: Γιατί είναι επωφελές και αναπτυξιακό το Γερμανικό δημόσιο να επιδιώκει και να αγοράζει παραγωγικές δραστηριότητες σε όλη την ευρωπαϊκήένωσημε πρωτοβουλία της Δεξιάς και νεοφιλελεύθερηςΚυβέρνησηςτης; Και γιατίγια το Ελληνικό δημόσιο (και τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη) είναι επωφελές και αναπτυξιακό να παραχωρείή να πουλάει βασικές παραγωγικές υποδομές της κοινωνίας(λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, οδικοί άξονες….);

4. Δεν περιμένουμε την ανατροπήπολιτικών αποφάσεων από την δικαστική εξουσία και το ΣΤΕ! Όμως και σε αυτό το ανώτατοθεσμικόόργανο της πτωχυμένης‘’ελληνικήςκρατικήςοντότητας’’ θα καταγραφεί ο διχασμός της ΕλληνικήςΚοινωνίας στις εφαρμοζόμενεςμνημονιακές πολιτικέςεκμαυλισμού του ΕλληνικούΚράτους. Πάνω σε παρόμοιες διαφοροποιήσεις θα στηριχτείτο νέοκίνημααναγέννησης της Χώρας και του Λαού μας.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot