Ιδού το τελικό νομοσχέδιο μετά τις διορθώσεις των Θεσμών

Ιούλιος 14, 2015
jumbo-banner
Με ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, και αλλαγές στο χρόνο κατάργησης της έκπτωσης φόρου στα νησιά επανεκδόθηκε το πολυνομοσχέδιο

Με ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και κατάργηση της έκπτωσης φόρου στα νησιά σε δυο φάσεις - από 1ης/10 στα ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά και από 1ης 1ου 2016 στα λιγότερο αναπτυγμένα νησιά - κυκλοφόρησε νέα έκδοση του πολυνομοσχεδίου.

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου περιλαμβάνει επίσης αύξηση του φόρους στις ασφάλειες, οι οποίες πλέον θα φορολογούνται με τους εξής συντελεστές: 25% επί των ασφαλίστρων κλάδου πυρός ( σήμερα είναι 10%) 15% επί των ασφαλίστρων αυτοκινήτων (είναι στο 10% σήμερα). 

Ωστόσο υπάρχει μείωση στη φορολόγηση του κλάδου ζωής καθώς ο φόρος θα υπολογίζεται με 4%.

Ο φόρος για τις επιχειρήσεις θα υπολογίζεται με 29% αντί για 26% ενώ επιβάλλεται προκαταβολή φόρου 100% για όλες τις επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών.

Αναθεωρείται ο όρος της φοροδιαφυγής και πλέον θα διώκονται τα αδικήματα που προκαλούν ζημιά πάνω από 10.000.

Επιβάλλεται φόρος 13% σε όλα τα σκάφη αναψυχής πάνω από 5 μέτρα.

Αυξάνουν οι συντελεστές του υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ ενώ καθιερώνεται ειδική εισφορά με συντελεστή 8% για έχοντες εισοδήματα από 500 χιλ. και πάνω και για όλα τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.  

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο  

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot