×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Έπεσαν οι υπογραφές για την ίδρυση της συνεργατικής του Κ.Υ. Αντιμάχειας «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ – ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ»

Ιανουάριος 23, 2014
jumbo-banner

Καΐσερλης: Προχωράμε κανονικά. Θα πετύχουμε.
Στην τελική υπογραφή της ιδρυτικής πράξης της και σύσταση συνεργατικής, που φιλοδοξεί να λειτουργήσει πρωτοποριακά το Κ.Υ. Αντιμάχειας, προχώρησαν τα μέλη της, το μεσημέρι του Σαββάτου, σε μια πολύωρη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου.

 Μετά από μια αναλυτική ενημέρωση, που έκανε ο κ. Γ. Κοπάδης για τις τελευταίες κινήσεις που έγιναν, κυρίως με το Γραφείο του Υπουργού, τις διευκρινίσεις που έλαβε το Γραφείο μαζί με λίστα του υπάρχοντος εξοπλισμού στο Κ.Υ. σήμερα και τη θετική απάντηση της νομικής συμβούλου του Υπουργείου, ο Υπουργός ζήτησε τη λίστα των μελών της Διοίκησης της υπό σύσταση συνεργατικής, προκειμένου μόλις εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπ. Εργασίας και λάβει το ΑΦΜ, να προχωρήσουν στην 3μερή προγραμματική σύμβαση (Υπουργείο – Δήμος – Συνεργατική), με την οποία θα παραχωρείται τόσο το κτίριο, όσο και ο εξοπλισμός.
Και βέβαια, θα προηγηθεί η απαραίτητη απόφαση του Δημ. Σ/λίου, που θα διασφαλίζει το Υπ. Υγείας, ότι ο Δήμος θα αναλάβει την κάλυψη της δαπάνης λειτουργίας του Κ.Υ.

 Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος έβαλε τις βασικές συνιστώσες του εγχειρήματος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για την επιτυχία του, σε λογικές μονόδρομου, αφού κάθε άλλη «λύση» στερείται ρεαλισμού και απόδοσης στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που τώρα στοχεύει, αντίθετα με μια πενιχρή λειτουργία, από αγροτικούς γιατρούς…
Τόνισε επίσης, ότι το Κ.Υ. θα είναι ανοιχτό να φιλοξενεί και να στηρίζει δωρεάν τη λειτουργία, τόσο των Αγροτικών Ιατρών, όσο και του Νοσ/μείου, όπως και εργάζονται στις θέσεις τους τώρα, δηλ. με το ίδιο καθεστώς.

* Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία και ανάλυση που έκανε για τα διάφορα νομικά ζητήματα ο έγκριτος δικηγόρος κ. Μαν. Χατζηάμαλλος, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη, που διαδήλωσαν τη συνειδητή στήριξη του εγχειρήματος, εκτιμώντας ότι αυτό αποβαίνει ωφέλιμο στον μέγιστο βαθμό, για την παροχή υπηρεσιών υγείας, σε ντόπιους και φιλοξενούμενους του νησιού και ιδιαίτερα του «τριγώνου» (Αντιμάχεια – Καρδάμενα – Κέφαλος) που τώρα είναι κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού…

Ακολούθησε η εκλογή μιας 3μελούς συντονιστικής επιτροπής από τους κ. Κοπάδη, Τσακίρη και Ιωαννίδη, μέχρι την επίσημη αδειοδότηση της νέας συνεργατικής, που θα έχει τον τίτλο: «Κως Ασπίς Ιπποκρατικό Ιατρικό Κέντρο».
 
* Τα μέλη του Δ.Σ. που υπέγραψαν την ιδρυτική πράξη ήταν οι κ. Γ. Κοπάδης, Ν. Τσακίρης (κατ’ εξουσιοδότηση του Προέδρου του ΕΒΕΔ κ. Πάππου), Παράσχος Κουτσουράης, Γιώργος Παπαντωνίου, Κώστας Αλεκτορίδης, Μανώλης Χατζηάμαλλος, Γιώργος Καραναστάσης και Γιάννης Ιωαννίδης.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Το Βήμα της Κω»

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot