Με λιγότερα ένσημα επίδομα ανεργίας και βιβλιάριο υγείας στους εποχιακούς

Φεβρουάριος 17, 2015
jumbo-banner

Με λιγότερα ένσημα επίδομα ανεργίας και βιβλιάριο υγείας στους εποχιακούς

Θέμα λίγων ημερών, αν όχι ωρών, είναι η κατάθεση στη Βουλή, διάταξης με την οποία μειώνεται το ετήσιο όριο ημερών ασφάλισης για εποχιακά απασχολούμενους, στα 50 ένσημα, από τα 100 ένσημα που είναι τώρα, για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, αλλά και για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, στη διάταξη θα υπάρχει ειδική αναφορά σε όσους εποχιακά απασχολούμενους, σήμερα είναι άνεργοι, αλλά πριν από τρεις μήνες εργάζονταν, τότε θα δίνεται η δυνατότητα της απόκτησης 50 ενσήμων στο τελευταίο 15μηνο. Σημειώνεται ότι έως τώρα οι εποχιακά εργαζόμενοι έπρεπε να έχουν τουλάχιστον 100 ένσημα το έτος, για να μπορούν να λάβουν επιδότηση ανεργίας, η οποία, ανάλογα το επάγγελμα κυμαίνεται από 3 έως και 5 μήνες.

Τα επαγγέλματα που ισχύει η εποχιακή απασχόληση είναι Οικοδόμοι, σμυριδεργάτες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, αγγειοπλάστες, κεραμοποιοί – πλινθοποιοί, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, υποδηματεργάτες, χειριστές και βοηθοί χειριστές κινηματογράφου, ελεγκτές θεάτρου και κινηματογράφου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου και κινηματογράφου, χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών κλπ μηχανημάτων, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.

dikaiologitika.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot