Βαλαβάνη: Έχουμε εισπράξει 530 εκ. από τις 100 δόσεις και άλλες ρυθμίσεις

Ιούνιος 09, 2015
jumbo-banner

Περί τα 530 εκατομμύρια ευρώ έχουν εισπραχθεί έως σήμερα από την ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά και από άλλες επιμέρους ρυθμίσεις, ενώ μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να εισπραχθούν περίπου 933 εκατομμύρια ευρώ με στόχο να φτάσουμε το ένα δις ευρώ.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατέθεσε τα στοιχεία στη Βουλή κατά τη διάρκεια σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με την ίδια το κράτος θα εισπράξει φέτος πάνω από ένα δις ευρώ. «Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία» δήλωσε η κυρία Βαλαβάνη και εκτίμησε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των 100 δόσεων θα μπουν στα δημόσια ταμεία πάνω από πέντε δις ευρώ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών διατύπωσε (εκ νέου) αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους μεγαλοφειλέτες που δεν έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν 6.500 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) που χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο έκαστος αλλά μέχρι τώρα έχουν μπει στις ρυθμίσεις μόλις 130.

«Για το 99% που δεν έχει κάνει καμία ρύθμιση» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός «έχω προειδοποιήσει και δεν με αρέσει να το κάνω ότι έχουν μια μοναδική ευκαιρία. Διαφορετικά θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες μετά την λήξη της προθεσμία υπαγωγής (26 Ιουνίου)».

Ο Χάρης Θεοχάρης πάντως δεν συμμερίστηκε τους τόνους αισιοδοξίας της σε ότι αφορά τα δημόσια έσοδα. Αντέτεινε ότι το υπουργείο Οικονομικών διέγραψε 800.000 ευρώ για να εισπράξει κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ. «Το δημόσιο βρίσκεται σε τόσο τραγική κατάσταση που αναγκάζεται να χαρίζει ένα ευρώ για κάθε ευρώ που εισπράττει» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Η κυρία Βαλαβάνη γνωστοποίησε εξάλλου ότι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει εκτός των άλλων τη μη φορολόγηση του επιδόματος που έλαβαν οι συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του Νόρμαν Ατλάντικ τον περασμένο Δεκέμβριο.

thetoc.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot