Ανοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε 100 γιατρούς του ΙΚΑ

Ιούνιος 08, 2015 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 100 γιατρών του πρώην ΙΚΑ (νυν ΠΕΔΥ) πρόκειται να ανοίξει σύντομα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Τα ονόματα των γιατρών περιλαμβάνονται στη λίστα των εμβασμάτων που είχε επεξεργαστεί στο παρελθόν η ΓΓΔΕ και αφορούν αποστολή στο εξωτερικό μέσω εμβασμάτων ποσών που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και το 1.000.000 ευρώ.

Τον έλεγχο έχει επιφορτιστεί το Κέντρο Φορολογούμενων μεγάλου Πλούτου το οποίο σύντομα πρόκειται να προβεί κατά σειρά στις εξής ενέργειες:

-Αποστολή αιτήματος προς τις τράπεζες προκειμένου να αποστείλουν στο ΚΕΦΟΜΕΠ όλες τις κινήσεις λογαριασμών των γιατρών από το 2000 και μετά.

-Από την επεξεργασία των κινήσεων των λογαριασμών θα διαπιστωθεί το ακριβές ποσό της καθαρής αύξησης των τραπεζικών υπολοίπων κάθε ελεγχόμενου για κάθε έτος.
-Το ποσό της προσαύξησης των τραπεζικών καταθέσεων κάθε έτους πρόκειται να συγκριθεί με τα ποσά των φορολογικών δηλώσεων του φορολογούμενου.

-Όπου διαπιστωθούν αποκλίσεις θα βεβαιωθεί στον φορολογούμενο φόρος βάση της φορολογικής κλίμακας που ίσχυε τον αντίστοιχο χρόνο καθώς και πρόσθετος φόρος και προσαυξήσεις που συνολικά φθάνουν ακόμη και το 100% του ποσού που απεκρύβη. Για παράδειγμα, αν διαπιστωθεί ότι προέκυψε απόκρυψη εισοδήματος ύψους 500.000 ευρώ, τότε το συνολικό ποσό του φόρου και τα πρόστιμα θα ξεπεράσουν τα 500.000 ευρώ.

Στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για απόκρυψη εισοδήματος από τη συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών καθώς, όπως υποστηρίζουν, διατηρούν και ιδιωτικά ιατρεία από τα οποία αρκετοί δεν δήλωναν το πραγματικό τους εισόδημα.

Να σημειωθεί, πάντως, πως οι φορολογούμενοι που διαθέτουν μαύρο χρήμα θα έχουν πολύ σύντομα τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν αδήλωτο εισόδημα καταβάλλοντας 15% επί του ποσού εφόσον τα χρήματα στις 30 Απριλίου 2015 βρίσκονταν στο εξωτερικό ή με 30% εφόσον τα χρήματα τη συγκεκριμένη ημερομηνία βρίσκονται στην Ελλάδα.

capital.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot