Τρόμος και πάλι στην Ευρώπη, μάχη με τρομοκράτες στις Βρυξέλλες

Μάρτιος 16, 2016
jumbo-banner

Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί και ένας ύποπτος για τρομοκρατία νεκρός είναι ο νέος απολογισμός από την κοινή γαλλο - βελγική αστυνομική επιχείρηση σε σπίτι στο προάστιο Forest νότια των Βρυξελλών, που άρχισε γύρω στις 16.00.

Εισαγγελικές πηγές των Βρυξελλών ανέφεραν ότι ένας ύποπτος που είχε ταμπουρωθεί μέσα στο σπίτι σκοτώθηκε στην επέμβαση της αστυνομίας. Τα στοιχεία του νεκρού δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά πηγές της εισαγγελίας αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για τον καταζητούμενο τρομοκράτη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ.  Η ίδια πηγή ανέφερε ότι εναντίον των αστυνομικών άνοιξε πυρ ένας ύποπτος οπλισμένος με ένα «πολεμικό όπλο», ένα τουφέκι εφόδου «τύπου Καλάσνικοφ».

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ δύο ύποπτοι διαφεύγουν τη σύλληψη.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης η επιχείρηση είχε ως στόχο συνεργούς των τρομοκρατών που εξαπέλυσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 23 Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση πάντως έσπευσε να ανακοινώσει ότι ο έρευνες  δεν αναμενόταν να οδηγήσουν σε σημαντικές αποκαλύψεις. 

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε έκτακτη συνέντευξη τύπου δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την επιχείρηση και αρνήθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την πληροφορία που μετέδωσαν βελγικά ΜΜΕ περί του ότι ένας ύποπτος σκοτώθηκε και δύο διαφεύγουν τη σύλληψη.

Τα δύο από τα τέσσερα στελέχη της αστυνομίας που τραυματίστηκαν στην επιχείρηση πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μια γυναίκα αστυνομικός. 

Εκκενώθηκαν σχολεία και παιδικοί σταθμοί

Επί ώρες η γύρω περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη με ελικόπτερα της αστυνομίας να ελέγχουν κάθε κίνηση. Στην περιοχή βρίσκονται αρκετά σχολεία και παιδικοί σταθμοί τα οποία εκκενώθηκαν. 

Ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι στην επιχείρηση πήραν μέρος και άνδρες της γαλλικής αστυνομίας. 

thetoc.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot