Ρωσία: Σε διαδικασία πτώχευσης ο t. o. Labirint

Απρίλιος 27, 2015
jumbo-banner

Σε πτώχευση κήρυξε σήμερα Δευτέρα το Διαιτητικό Δικαστήριο της Μόσχας τον τουρ οπερέιτορ Labirint.

Το δικαστήριο κίνησε τη διαδικασία πτώχευσης για μια περίοδο 6 μηνών και ενέκρινε ως σύνδικο πτώχευσης την Anna Nehinu, η οποία ήταν προηγουμένως προσωρινός διαχειριστής. Το δικαστήριο έκρινε δικαιολογημένη την απαίτηση κατά του οφειλέτη από την εταιρεία “TPS Οργάνωση Ε.Π.Ε.” για 2,3 εκατ.δολάρια.

Η πρώτη συνάντηση των πιστωτών στις 7 Απριλίου κατά πλειοψηφία ψήφισε για την πτώχευση της εταιρείας, εκτιμώντας ότι δεν είναι δυνατή η αποκατάσταση της φερεγγυότητας της εταιρείας, όπως τεκμαίρεται από τη χρηματοπιστωική και οικονομική ανάλυση των στοιχείων.

Επισημαίνεται ότι απαιτήσεις από τον Labirint έχουν τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. Μόνο στη Ρόδο και Κω οι απαιτήσεις υπολογίζονταν σε 3 εκατ.ευρώ, όταν έγινε γνωστή η πτώχευση.

Το ποσό των απιτήσεων υπερβαίνει τη χρηματιλή εγγύηση του τουρ οπερέιτορ, οπότε οι πληρωμές στα θύματα θα είναι ανάλογες. Οι τουρίστες-θύματα εκτιμάται ότι θα λάβουν μόνο το 6% των δηλωμένων απαιτήσεων από τον Labirint.

tornosnews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot