Μαζικές απελάσεις έχει κάνει η Τουρκία- Απέλασε 3.000 και απαγόρευσε την είσοδο σε 41.000

Απρίλιος 26, 2016
jumbo-banner

Μαζικές απελάσεις έχει κάνει η Τουρκία, ενώ παράλληλα απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε χιλιάδες ξένους πολίτες, στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει απελάσει περισσότερους από 3.300 ξένους πολίτες, καθώς ήταν ύποπτοι για σχέσεις με οργανώσεις τζιχαντιστών και το ISIS κατά κύριο λόγο, ενώ σε άλλους 41.000 ξένους απαγορεύθηκε η είσοδος στην Τουρκία.

Επιπλέον, έχουν γίνει συνεντεύξεις σε 9.500 ανθρώπους, κατά την άφιξή τους στη χώρα και σε περίπου 2.000 από αυτούς απαγορεύθηκε στη συνέχεια η είσοδός τους στην Τουρκία. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Καλίν, περίπου 2.770 ύποπτοι- ανάμεσά τους 1.232 ξένοι πολίτες- συνελήφθησαν και σε 954 περιπτώσεις ασκήθηκε σε βάρος τους δίωξη.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως αναφέρει το Associated Press, ενώ οι τουρκικές αρχές αρνούνται να αποκαλύψουν τις εθνικότητες των ύποπτων για σχέσεις με τζιχαντιστές ή σε ποιες χώρες απελάθηκαν.

Παράλληλα, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο- επικαλούμενο πηγές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας- ανέφερε ότι από τον Ιανουάριο περίπου 900 ύποπτοι για σχέσεις με τον ISIS έχουν σκοτωθεί από τουρκικά πυρά και αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot