Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Απέλαση οικονομικών μεταναστών κι αποδοχή προσφύγων στα σχέδια της Κομισιόν

Απέλαση οικονομικών μεταναστών κι αποδοχή προσφύγων στα σχέδια της Κομισιόν
jumbo-banner

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να εντείνουν τα μέτρα για τον επαναπατρισμό μεταναστών από χώρες που μαστίζονται από τη φτώχεια, δίνοντας προτεραιότητα στη χορήγηση ασύλου στους ανθρώπους που φεύγουν από χώρες όπου μαίνονται εμπόλεμες συρράξεις –

επιταχύνοντας τις διαδικασίες απελάσεων και ασκώντας παράλληλα πίεση στις χώρες προέλευσης των μεταναστών να τους υποδέχονται πίσω, σύμφωνα με ένα έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέρος του οποίου φέρνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν να υποδέχονται τους πρόσφυγες που δραπετεύουν από τον πόλεμο και τη βία σε χώρες όπως η Συρία και η Ερυθραία, αλλά επιδιώκουν να εμποδίσουν τη ροή μεταναστών που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φτώχεια και να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής στην Ευρώπη.

Σε μια νέα προσπάθεια να περιορίσουν την εισροή οικονομικών μεταναστών, οι υπουργοί οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την μεταναστευτική πολιτική θα συναντηθούν την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο για να καταλήξουν σε μέτρα αποθάρρυνσης της παράνομης μετανάστευσης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της πρέπει να κάνουν περισσότερα για τις διαδικασίες απελάσεων. Οι αυξημένοι δείκτες επαναπροώθησης μεταναστών θα πρέπει να αποτελέσουν μέτρο αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης», υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα του προσχεδίου της απόφασης της συνάντησης.

Μέχρι σήμερα, οι χώρες της ΕΕ απελαύνουν λιγότερο από το 40% των μεταναστών που φθάνουν παράνομα στα εδάφη τους, σύμφωνα με δεδομένα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο, οι αιτήσεις των οποίων έχουν απορριφθεί, παραμένουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο ή δεν επιστρέφουν στις πατρίδες τους όταν λήγει το χρονικό διάστημα της άδειας εισόδου που τους είχε χορηγηθεί.

Το προσχέδιο χαρακτηρίζει την κράτηση ως «ένα έσχατο νόμιμο μέτρο» αλλά παροτρύνει τα κράτη μέλη να αυξήσουν την χωρητικότητα των κέντρων κράτησης, για να διασφαλίσουν ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν θα εξαφανιστούν πριν την απέλαση τους.

Καρότο και μαστίγιο

Για να διασφαλίσουν τη συνεργασία των χωρών προέλευσης των μεταναστών, οι αρμόδιοι υπουργοί θα προσφέρουν περισσότερη οικονομική βοήθεια σε κράτη της Αφρικής και της Ασίας που υποδέχονται πίσω τους πολίτες τους, ενώ προειδοποιούν όσες χώρες αρνούνται να συνεργαστούν με πιθανή επιβολή περιορισμών στη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίων.

«Θα πρέπει να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία μεταξύ κινήτρων και μέτρων πίεσης», αναφέρεται στα συμπεράσματα του προσχεδίου απόφασης του συμβουλίου των υπουργών.

«Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι οι υπουργοί θα εφαρμόζουν την αρχή “δίνουμε περισσότερα σε όσους μας δίνουν περισσότερα και λιγότερα σε όσους μας δίνουν λιγότερα”», σχολίασε Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Το προσχέδιο αποτυπώνει τις προτάσεις των ηγετών της ΕΕ που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο, ενώ περιλαμβάνει λεπτομερή μέτρα. Προτείνεται να θεσπιστεί μια «άδεια διέλευσης» στην ΕΕ για να καταστούν απλούστερες οι διαδικασίες στις χώρες προέλευσης και διέλευσης και θα πρέπει να γίνουν «το κοινώς αποδεκτό ταξιδιωτικό έγγραφο για την απέλαση ανθρώπων με εθνικότητα από τρίτες χώρες».

Οι υπουργοί επίσης επιδιώκουν να δώσουν περισσότερες αρμοδιότητες στον Frontex, τον οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των εξωτερικών της συνόρων, στην απέλαση των μεταναστών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός