Menu
Στην Κω τη Δευτέρα ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοι…

Την Κω θα επισκεφθ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» στην Κέφαλο στις 22/08

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πο...

Συλλεκτικό δίευρο για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης

Συλλεκτικό δίευρο για τα …

Τα σχέδια του Υπου...

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφειλόμενο μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Φρουζάκη

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφε…

Συμπληρώθηκαν κοντά ...

Γεωπονικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στα γήπεδα της Κω(βίντεο)

Γεωπονικές παρεμβάσεις πρ…

Γεωπονικές παρεμβάσε...

PlayStation 4: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του firmware update 5.0

PlayStation 4: Αυτά είναι…

Μια πρόσφατη διαρρ...

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και γιατί κάποιοι θα κοπούν από το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1;

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες…

Στην τελική ευθεία...

Η ευχάριστη είδηση του καλοκαιριού! Επιστρέφει το «Κάτω Παρτάλι»

Η ευχάριστη είδηση του κα…

Επιστρέφει το «Κάτ...

Αυτός είναι ο Λαρισαίος ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στο «Mission Impossible» με τον Τομ Κρουζ

Αυτός είναι ο Λαρισαίος η…

Ένας Λαρισαίος ηθο...

Μετά την Ισπανία διώχνουν τουρίστες σε Βενετία, Κροατία, Σκωτία -Στη Φλωρεντία τους καταβρέχουν [εικόνες]

Μετά την Ισπανία διώχνουν…

«Δεν είστε ευπρόσδεκ...

Μ. Βαμβακούση: "Τελικά η Κως για μια ακόμη φορά βγήκε νικήτρια....... "

Μ. Βαμβακούση: "Τελι…

Με τον δικό της μο...

Prev Next

Τα υδατοδρόμια στο περιφερειακό συμβούλιο

Τα υδατοδρόμια στο περιφερειακό συμβούλιο
jumbo-banner

Μια σειρά από Προγραμματικές Συμβάσεις για τα υδατοδρόμια σε νησιά της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μεταξύ αυτών και των Δωδεκανήσων, θα εξετάσει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδριάζει σήμερα στις 6μ.μ. στην Αστυπάλαια.

Πρόκειται για τα υδατοδρόμια σε Σύμη, Κάλυμνο, Νίσυρο, Κάσο, Κάρπαθο, Καστελλόριζο, Χάλκη, Τήλο, Κω, Ρόδο, Λειψούς, Αστυπάλαια και Λέρο και αφορά την έγκριση σύναψης καθώς και των όρων του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των οικείων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Νότιας Δωδεκανήσου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στο κάθε νησί, προϋπολογισμού 150.000,00 € προ ΦΠΑ.

Το σχέδιο των Προγραμματικών Συμβάσεων αναφέρει τα εξής:
«Την 24/7/2015 υπεγράφη Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για το έργο «Μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στο (όνομα νησιού) με λήξη ισχύος της Π.Σ. ένα έτος από την υπογραφή της. Με την 81/2016 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκε η τροποποίηση της προγραμματική σύμβασης ως προς την ισχύ κλπ.
Λόγω της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου και μετά από συνεννοήσεις με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να δώσει την σύμφωνη γνώμη όπως την ζητά με το αρθμ. 58426/2015 έγγραφο της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έγιναν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις των συμβάσεων.

Ο χρόνος που απαιτήθηκε προκειμένου να προσκομισθούν οι σχετικές γνωμοδοτήσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου υπερέβη της διάρκεια ισχύος της Προγραμματικής Σύμβασης με αποτέλεσμα να απαιτείται υπογραφή νέας σύμβασης.
Η ίδρυση Υδατοδρομίου στο (όνομα νησιού) θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του Νομού Δωδεκανήσου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο.

Η δραστηριοποίηση υδροπλάνων, δύναται να λειτουργήσει ως ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης, μία επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή, επικουρικά και συμπληρωματικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από την ακτοπλοΐα και τις αερομεταφορές.

Η λειτουργία υδατοδρομίου δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για τα νησιά, βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη ιδιαίτερα για τις νησιωτικές μας κοινωνίες. Παρακαλούμε για την έγκριση σύναψης καθώς και των όρων του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στη (—) προϋπολογισμού 150.000,00 € προ ΦΠΑ. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει το έργο το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Ν.Δωδεκανήσου έτους 2016 (ΚΑΕ 9899)».


Πηγή:www.dimokratiki.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή