Μ. Παπαβασιλείου: «Στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς»

Απρίλιος 15, 2018 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
Συνέντευξη στον Δημ. Γκαρτζώνη
Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων, (ASTA), που πραγματοποιείται από σήμερα έως και την Τρίτη στην Αθήνα, μιλά στη «δημοκρατική» η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου. Αναφέρει ότι η αμερικανική τουριστική αγορά παρουσιάζει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και τονίζει ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς.
• Κυρία Παπαβασιλείου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων, ASTA, που ξεκίνησε αυτό το σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση αυτή;
Το συνέδριο, θα αποτελέσει αφορμή για πιο εντατικές συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών Ελλάδας και ΗΠΑ, ώστε να προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας και της Περιφέρειάς μας ειδικότερα, ως τουριστικού προορισμού. Θα δώσει, το έναυσμα για τη ραγδαία αύξηση των Αμερικανών τουριστών στα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, έναν ήδη περιζήτητο προορισμό στην αμερικανική αγορά.
Θα συμμετέχουν περίπου 600 μέλη της ASTA και συνεπώς παρέχεται η δυνατότητα για επαφές και σύναψη συμφωνιών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να παίρνει μέρος η Περιφέρεια σε αυτό το συνέδριο με δικό της περίπτερο!
Το 2017 οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα ήταν αυξημένες κατά 40% ενώ και το 2018 φαίνεται να κινούνται ανοδικά. Αυτή τη στιγμή 127 εκατ. Αμερικανοί διαθέτουν διαβατήριο, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντός τους για ταξίδια στο εξωτερικό προς αναζήτηση αυθεντικών και τοπικών εμπειριών που προσφέρουν καλό value.
Το συνέδριο της ASTA, θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη του αμερικανικού τουρισμού στην Ελλάδα και στα νησιά μας τα οποία προσφέρουν ακριβώς ό,τι αναζητούν οι Αμερικανοί από τον τόπο των διακοπών που επιλέγουν. Θα γίνει παρουσίαση του προορισμού Νοτίου Αιγαίου στο συνέδριο, ενώ οι σύνεδροι θα γευτούν και τοπικές συνταγές στο επίσημο δείπνο που θα τους παρατεθεί στο Ζάππειο Μέγαρο την Κυριακή.
• Οι προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προσέγγιση της αμερικανικής τουριστικής αγοράς είναι διαρκείς. Το Δεκέμβριο συμμετείχατε στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης των Τour Operators των ΗΠΑ (USTOA) στη Φλόριντα. Ποιο είναι το κλίμα που αποκομίσατε από εκεί;
Από την ίδρυση της USTOA (United States Tour Operators Association) το 1972, το ετήσιο συνέδριο αποτελεί το μοναδικό ταξιδιωτικό γεγονός στις Ηνωμένες Πολιτείες που συγκεντρώνει τους κορυφαίους τουριστικούς οργανισμούς της Βόρειας Αμερικής (μέλη της USTOA) και προορισμούς από όλο τον κόσμο. Το συνέδριο παρείχε τη δυνατότητα δικτύωσης με 700 επιλεγμένους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας και τη δημιουργία νέων επαφών για τη σύναψη συμφωνιών και συνεργασιών.
Το ενδιαφέρον για τους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου, είναι έντονο και το άνοιγμα της Περιφέρειάς μας στην τουριστική αγορά της Αμερικής παρουσιάζει θετικές προοπτικές. Είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε αυτό το θετικό κλίμα, προκειμένου να καρπωθούμε ένα σημαντικό μερίδιο από την τουριστική αγορά των ΗΠΑ.
• Πώς θα πορευτείτε για την επίτευξη αυτού του σκοπού;
Το άνοιγμα των νέων τουριστικών αγορών αποτελεί στρατηγικό στόχο της περιφερειακής αρχής ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Έχουμε προβεί παλαιότερα σε μία έρευνα για να δούμε κατά πόσο επιλέγουν ή γνωρίζουν οι Αμερικάνοι τους τουριστικούς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου. Διαπιστώσαμε ότι επέλεγαν κυρίως τη Σαντορίνη ή τη Μύκονο, ενώ δεν γνώριζαν καλά τους υπόλοιπους προορισμούς. Προσπαθούμε λοιπόν να κάνουμε γνωστό τον προορισμό Νότιο Αιγαίο στους Αμερικανούς, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τα μέσα που διαθέτουμε.
Σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Νέας Υόρκης-Καναδά φιλοξενήσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια δύο δημοσιογραφικές αποστολές στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες.
Αυτά τα δύο ταξίδια είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας που συμμετείχε στο ταξίδι στα Δωδεκάνησα μαγεύτηκε τόσο πολύ από τη Ρόδο που επέστρεψε την επόμενη χρονιά με οκταμελή ομάδα παραγωγής για ένα editorial μόδας στο περιοδικό Livid που εκδίδεται στη Νέα Υόρκη! Κάθε δράση, μικρή ή μεγάλη έχει τα δικά της αποτελέσματα. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η Ρόδος και η Πάτμος συγκαταλέγονται μαζί με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο στους προορισμούς που προτιμούν οι Αμερικάνοι στο Αιγαίο.
Η προσπάθεια είναι διαρκής. Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της Αμερικανικής τουριστικής αγοράς είναι συγκεκριμένες. Εργαζόμαστε μεθοδικά και στοχευμένα για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ στο Νότιο Αιγαίο.
Πηγή:www.dimokratiki.gr
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot

No Internet Connection