Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Μ. Κόνσολας για τις εξαγγελίες του κ. Καμμένου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπ. Εθν. Άμυνας

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Μ. Κόνσολας για τις εξαγγελίες του κ. Καμμένου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπ. Εθν. Άμυνας
jumbo-banner

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε Eρώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Καμμένου, για την παραχώρηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου σε ιδιώτες, με μακροχρόνιες συμβάσεις αξιοποίησης 50-99 χρόνων και με στόχο την είσπραξη 1,5 δις ευρώ σε ετήσια βάση.

Ο Βουλευτής ερωτά αν οι εξαγγελίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι εν γνώσει του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, αν υπάρχει σχεδιασμός και αν εδράζονται σε μελέτες που αφορούν στο είδος της αξιοποίησης αλλά και τα χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα.
Επίσης, για το αν η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου θα γίνει από το νέο υπερταμείο ή θα συσταθεί άλλος φορέας.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει, επίσης, ότι ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου, ιδιαίτερα στα νησιά, συνδέεται με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας και απευθύνει ερώτημα προς τον κ. Καμμένο για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του Υπουργείου στο Πρασονήσι της Ρόδου.
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:
«Η ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, με όρους δημοσίου συμφέροντος και για την προσέλκυση επενδύσεων, αναγνωρίζεται πλέον και από εκείνους που ήταν σφοδροί πολέμιοί της.
Από εκεί και πέρα, όμως, χρειάζεται σοβαρότητα που ούτε αυτή η κυβέρνηση, αλλά ούτε και ο Υπουργός διαθέτουν. Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για να το αφήσουμε στα χέρια του κ. Καμμένου και αυτής της κυβέρνησης.
Οι χθεσινές εξαγγελίες του κ. Υπουργού αποτελούν ένα πυροτέχνημα. Θα αποδειχθεί στην πράξη και αποτυπώνεται στα ερωτήματα που θέτω».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

ΘΕΜΑ: «Εξαγγελίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου»

Κύριοι Υπουργοί,

Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, με όρους δημοσίου συμφέροντος, αποτελεί στόχο που συγκεντρώνει ευρεία συναίνεση.
Ακόμα και όσοι διακατέχονταν, παλαιότερα, από ιδεοληψίες έχουν αποδεχθεί αυτό το στόχο πλέον, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Στις 8 Ιουνίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ, εξήγγειλε την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με μακροχρόνιες συμβάσεις παραχώρησης, 50 έως 99 έτη, σε ιδιώτες επενδυτές.
Προσδιόρισε την αξία της στα 34 δις ευρώ και ανακοίνωσε ότι η ακίνητη περιουσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες επενδυτές με ετήσιο τίμημα 5% (προφανώς επί της αντικειμενικής αξίας των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ).
Παράλληλα, εκτίμησε, ότι το Δημόσιο θα έχει ετήσια έσοδα της τάξης των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου στη Ρόδο, στην Αίγινα και στο νησί Φλέβες.
Το ερώτημα είναι αν οι εξαγγελίες του κυρίου Υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι εν γνώσει του Υπουργείου Οικονομικών και αν υπόκεινται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό.
Σε ποιες μελέτες εδράζονται οι εξαγγελίες και οι εκτιμήσεις του κυρίου Υπουργού από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν έχει προσδιοριστεί η ακίνητη περιουσία που πρόκειται να αξιοποιηθεί, αλλά και κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι το χωροταξικό, το πολεοδομικό, οι αδειοδοτήσεις, οι χρήσεις γης κ.α.
Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι μέρος της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου, συνδέεται με την άμυνα της χώρας.
Ουδείς φυσικά γνωρίζει αν η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα γίνει από το νέο υπερταμείο ή από άλλο φορέα και ποιον.
Είναι σαφές, ότι το στο ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, και ιδιαίτερα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απαιτείται σοβαρότητα. Ένα στοιχείο, που δεν δείχνουν να διαθέτουν, ούτε η κυβέρνηση συνολικά, αλλά ούτε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι ο Κύριοι Υπουργοί

1. Εάν οι εξαγγελίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου, είναι εν γνώσει του Πρωθυπουργού και του Υπουργείου Οικονομικών.
2. Σε ποιες μελέτες στηρίζονται οι συγκεκριμένες εξαγγελίες; Έχει προσδιοριστεί ποια θα είναι τα ακίνητα που θα αξιοποιηθούν;
3. Ποιος φορέας θα αναλάβει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας; Θα περιέλθει στο νέο υπερταμείο ή θα συσταθεί άλλος φορέας; Τα έσοδα από την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας σε ποιους σκοπούς θα διατίθενται;
4. Έχουν διευθετηθεί ζητήματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως το είδος της αξιοποίησης, οι χρήσεις γης, οι αδειοδοτήσεις, το πολεοδομικό και το χωροταξικό;
5. Συμπεριλαμβάνονται στα προς αξιοποίηση ακίνητα και ακίνητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα νησιά που σχετίζονται με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας;
6. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου στο Πρασονήσι της Ρόδου και πάνω σε ποια μελέτη εδράζεται;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή