Menu
Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

«Μάγεψε» μικρούς και μεγάλους η «Η Ωραία Κοιμωμένη» (φωτό-βίντεο)

«Μάγεψε» μικρούς και μεγά…

Ναι, αυτή η Ωραία Κο...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Prev Next

Δέσμευση του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για άμεση στελέχωση της ΠΝΑ

Δέσμευση του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για άμεση στελέχωση της ΠΝΑ
jumbo-banner

Δέσμευση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη για άμεση και κατά προτεραιότητα στελέχωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λόγω νησιωτικότητας

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Υπουργό Χριστόφορο Βερναρδάκη, σήμερα στο Υπουργείο

Το μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, απετέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα, Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, στο Υπουργείο.
Στην διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, ο Περιφερειάχης ενημέρωσε διεξοδικά τον Υπουργό, για το θέμα, το οποίο έχει απασχολήσει επανειλημμένως το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, το οποίο έχει λάβει αποφάσεις για την πρόσληψη προσωπικού, με την υποβολή των αντίστοιχων αιτημάτων στο ΥΠΕΣΔΑ.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των 48 κατοικημένων νησιών και με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι η πλέον υποστελεχωμένη Περιφέρεια της χώρας. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, μετά από την αποχώρηση 165 υπαλλήλων, λόγω συνταξιοδότησης.
Οι υπηρετούντες σήμερα υπάλληλοι είναι 457 ενώ οι θέσεις σύμφωνα με τον ισχύοντα οργανισμό αφορούν σε 793 υπαλλήλους (μόνιμο και ΙΔΑΧ προσωπικό). Η σημερινή δηλαδή στελέχωση αφορά στο 57,5% των προβλεπομένων και απολύτως απαραίτητων, για τη λειτουργία της Περιφέρειας, θέσεων προσωπικού.
Η έλλειψη προσωπικού προκαλεί σοβαρές οργανωτικές και λειτουργικές δυσχέρειες και αδυναμίες, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στους νησιώτες το επίπεδο των υπηρεσιών που εκ του καταστατικού τους ρόλου οφείλουν.
Ο Περιφερειάρχης, προέβη σε πλήρη απεικόνιση της υφιστάμενης κατάστασης των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καταθέτοντας στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, που τεκμηριώνουν πέραν πάσης αμφισβήτησης, το μέγεθος του προβλήματος και καθιστούν επιβεβλημένη και επιτακτική την αντιμετώπισή του.
Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του κ. Βερναρδάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε ενώπιον του Περιφερειάρχη για κατά προτεραιότητα στελέχωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λόγω νησιωτικότητας, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Χαιρετίζω την δέσμευση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη, για την άμεση και κατά προτεραιότητα στελέχωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ο Υπουργός αντιλαμβάνεται πλήρως την έννοια της νησιωτικότητας και την ανάγκη να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα ζητήματα που απορρέουν από αυτήν και έχει και την πολιτική βούληση να προχωρήσει άμεσα στις πολιτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, για την αντιμετώπιση ενός χρονίζοντος και καίριου προβλήματος για τη νησιωτική μας Περιφέρεια».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή