Menu
Νέα «λουκέτα» για μη έκδοση αποδείξεων – Έριξαν πρόστιμο μέχρι και σε τουριστικό λεωφορείο

Νέα «λουκέτα» για μη έκδο…

Νέα "λουκέτα¨ και ...

«Σοκ» με Αντετοκούνμπο στην Εθνική! Η «επίθεση» της ΕΟΚ κι η αντίδραση της «γαλανόλευκης»

«Σοκ» με Αντετοκούνμπο στ…

Σαν κεραυνός εν αι...

Στα περίπτερα ξανά «Τα Νέα» και το «Βήμα της Κυριακής»-Αρθρο του Μαρινάκη

Στα περίπτερα ξανά «Τα Νέ…

Στα περίπτερα βρίσκε...

Τρομοκρατική η επίθεση με μαχαίρι στην Φιλανδία [βίντεο]

Τρομοκρατική η επίθεση με…

Νέα τροπή παίρνει ...

Εντυπωσιακές εικόνες από επιχειρήσεις διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού – Βίντεο

Εντυπωσιακές εικόνες από …

Το Πολεμικό Ναυτικό ...

Απειλούν την Ιταλία οι τζιχαντιστές – «Είναι ο επόμενος στόχος»

Απειλούν την Ιταλία οι τζ…

Την Ιταλία "απειλε...

ΠΕΡΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΕΜΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΩ

ΠΕΡΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚ…

Πρόσφατα επανήλθε ...

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Prev Next

Απορρίφθηκαν αποφάσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Απορρίφθηκαν αποφάσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση
jumbo-banner

Αναρτήθηκαν χθες στην “Διαύγεια” από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου οι αποφάσεις που εξέδωσε η Επιτροπή του άρθρου 7 του ν. 2839/2000 επί του ελέγχου νομιμότητας της με αριθ. 101/28.3.2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και της με αριθ. 105/28.3.2016 απόφασης για την παραχώρηση χρήσης εκτάσεως ενός στρέμματος στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Φυτωρίου Α.Ε., στην «ΑΝ.ΔΩ Α.Ε.».

Mε την πρώτη απόφαση, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ακυρώθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εγκριθεί η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. για το έργο «Περιβαλλοντική προστασία του νησιού της Ρόδου και η εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας», προϋπολογισμού 492.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.».

Ως λόγος ακύρωσης της απόφασης προβάλλεται ότι είναι μη νόμιμη κατά το μέρος της, που αφορά στην παραχώρηση της χρήσης αυτοκινήτων οχημάτων ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ..

Με την δεύτερη απόφαση ακυρώθηκε η με αριθ. 105/28.3.2016 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για την παραχώρηση χρήσης εκτάσεως ενός στρέμματος στο Φυτώριο στην ΑΝΔΩ ΑΕ, αποκλειστικά για τους στόχους της πρότασης «ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας νησιωτικών αμπελουργικών προϊόντων και οίνων μέσω τεχνολογικών καινοτομιών και συνεργείων μεταξύ γεωργίας και τουρισμού».
Κρίθηκε συγκεκριμένα ότι στην με αριθ. 105/28.3.2016 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία παραχωρείται η χρήση εδαφικής έκτασης, δεν υπάρχει ειδική αναφορά για το λόγο, για τον οποίο η εν λόγω αρμοδιότητα ασκείται από το συλλογικό τούτο όργανο, αντί του κατά νόμον αρμοδίου, που είναι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΥ
Η ίδια επιτροπή αποφάνθηκε επί προσφυγών που άσκησε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος για την ακύρωση αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής με τις οποίες δεν εγκρίθηκε η καταβολή αποζημίωσης για μετακινήσεις του.
Πιο συγκεκριμένα εξετάστηκε η με αριθ. 21/6.4.2016 προσφυγή του κ. Κόκκινου, κατά της με αριθ. 71/2.2.2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα να μην εγκριθούν οι μετακινήσεις του:

– Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., στην Αθήνα, στις 25/01/2016, δεδομένου ότι δεν εμπίπτει στις από αυτόν ασκούμενες αρμοδιότητες εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και αφετέρου διότι η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,

-Στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016, στην Αθήνα στις 30, 31 Ιανουαρίου και 01 Φεβρουαρίου 2016, λόγω μη αρμοδιότητας.

Η επιτροπή έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή και ακυρώνει την ως άνω απόφαση κατά το κεφάλαιο της, με το οποίο δεν εγκρίθηκε η μετακίνηση του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ..
Επιπλέον εξετάστηκε η προσφυγή του κ. Κόκκινου, κατά της με αριθ. 27/18.1.2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την οποία δεν εγκρίθηκε η μετακίνηση του σε συνάντηση εργασίας με ανώτερους πολιτειακούς παράγοντες (Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό) στην Αθήνα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2016.
Η Οικονομική Επιτροπή είχε κρίνει ότι η μετακίνηση αυτή δεν εμπίπτει στις από αυτόν ασκούμενες αρμοδιότητες εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και περαιτέρω ότι δεν υπήρξε καμία προηγούμενη συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη για τον λόγο της συνάντησης και ούτε εξουσιοδοτήθηκε από αυτόν για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Η επιτροπή απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή του κ. Κόκκινου.


Πηγή:www.dimokratiki.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή