Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Μικρών Δήμων συνέστησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Μικρών Δήμων συνέστησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
jumbo-banner
Εμπράκτως και όχι μόνο ως ευχολόγιο, η Π.Ν.ΑΙ. γίνεται αρωγός των μικρών δήμων του Νοτίου Αιγαίου, με τη  σύσταση Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Μικρών Δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

την οποίαν ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη.

Η νέα δομή, η οποία αποτελεί διαχρονικό αίτημα των μικρών νησιωτικών Δήμων, υλοποιείται 30  μόλις ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής και  τίθεται πλέον στην εξυπηρέτηση των αναγκών των μικρών Δήμων καθιστώντας τους με αυτόν τον τρόπο ισότιμους με τους μεγάλους Δήμους της Περιφέρειας  στο κομμάτι του σχεδιασμού, της διεκδίκησης και της παρακολούθησης έργων.

Το νέο αυτό Τμήμα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα λειτουργήσει αποκεντρωμένο αφού εδρεύει στο νησί της Κω, είναι ήδη, σήμερα, πλήρως στελεχωμένο και θα έχει την ευθύνη της τεχνικής στήριξης των μικρών Δήμων όλης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην ομιλία του ο κ. Χατζημάρκος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, για την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων και τη χάραξη νέας πορείας στο μέλλον, χωρίς διαγκωνισμούς και αντιπαλότητες, χωρίς δεύτερες σκέψεις, υστεροβουλία και αντιλήψεις περιχαράκωσης. "Να βάλουμε ένα τέρμα στους μικροκομματικούς καυγάδες", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, παρουσίασε  το νέο αναπτυξιακό – παραγωγικό μοντέλο που επιβάλλεται να ακολουθήσει η Περιφέρεια, σήµερα, περισσότερο από ποτέ. "Στόχος µας πρέπει να είναι η δηµιουργία ενός νέου παραγωγικού µοντέλου που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε Περιφέρειας. Επί του πρακτέου αυτό σημαίνει κατοχύρωση της διοικητικής και οικονοµικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης ώστε να θωρακιστεί θεσµικά ο αποφασιστικός της  ρόλος στον αναπτυξιακό προγραμματισμό και τις δηµόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις" ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε τη  ∆ηµιουργία ενός Κεντρικού Μηχανισµού για την στήριξη της ανάπτυξης και την προώθηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Η δομή αυτή θα συσταθεί σε συνεργασία  με αξιόπιστους εταίρους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θα έχει ρόλο επιστηµονικό, συµβουλευτικό και εκπαιδευτικό, ώστε να βοηθήσει στην προσαρμογή της μικρομεσαίας επιχείρησης και ειδικά επιχειρήσεων νέων ανθρώπων, στο περιβάλλον των κλιμακούμενων αλλαγών, ενισχύοντας χαρακτηριστικά όπως η ορθή εταιρική διακυβέρνηση, η ποιότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια, η υψηλή προστιθέμενη αξία σε προϊόντα και υπηρεσίες.
kostoday-photo-eksofilo
Τέλος, ο κ. Χατζημάρκος επανέλαβε την πρόταση που είχε καταθέσει στο τελευταίο Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, για την μεταφορά στην Αυτοδιοίκηση των φόρων που βαρύνουν την ακίνητη περιουσία:  "Δεν αντιλαμβάνομαι κανένα λόγο για τον οποίο η φορολογία της ακίνητης περιουσίας στην χώρα μας να μην αποτελεί έσοδο της αυτοδιοίκησης" ανέφερε και πρόσθεσε: "Σε τελική ανάλυση το αμείλικτο ερώτημα είναι το εξής : Ποιος υπηρετεί τις ανάγκες αυτής της περιουσίας;  Το λέω αυτό, γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτός πρέπει να είναι και ένας από τους κεντρικούς στόχους της επόμενης περιόδου και σίγουρα θα χαρώ πολύ να δώσουμε αυτή την μάχη μαζί".
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

1 σχόλιο

  • ΓΙΑΛΛΙΖΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
    ΓΙΑΛΛΙΖΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Τρίτη, 07 Οκτώβριος 2014 18:10 Απάντησε

    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΗΔΗ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ , ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή