Menu
Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

«Μάγεψε» μικρούς και μεγάλους η «Η Ωραία Κοιμωμένη» (φωτό-βίντεο)

«Μάγεψε» μικρούς και μεγά…

Ναι, αυτή η Ωραία Κο...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Prev Next

Σύσκεψη για το Αποχετευτικό Σύστημα της Νισύρου

Σύσκεψη για το Αποχετευτικό Σύστημα της Νισύρου
jumbo-banner

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα ατελούς λειτουργίας ή παντελούς έλλειψης αποχετευτικού συστήματος που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί του Μανδρακίου, Πάλων και Νικειών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό την προεδρία του Δημάρχου Νισυρίων κ. Χριστοφή Κορωναίου.

-Φώτο από αρχείο

Στη σύσκεψη που έγινε την 24η Μαρτίου στο γραφείο του Δημάρχου συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Μελαχροινάκης, ο αναπληρωτής αντιδήμαρχος Ιάκωβος Χατζηνικολάου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Καρπαθάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Μιχάλης Κετσές, το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ Δημήτρης Μπαϊράμης, οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΝ Χασαπλαδάκης Εμμανουήλ και Παριανός Σταύρος, ο υπάλληλος του συνεργείου του Δήμου Νίκος Χαρτοφύλης, και ο υδραυλικός Τάκης Φωτείνης.

Έγινε εκτενής ανάλυση του αποχετευτικού συστήματος του Μανδρακίου και εντοπίστηκαν τα σημεία στον παραλιακό δρόμο όπου υπάρχουν τεράστια προβλήματα και απαιτείται εκσκαφή μεγάλων τμημάτων του δρόμου. Αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν τώρα μικρές παρεμβάσεις για προσωρινή μερική επίλυση συγκεκριμμένων προβλημάτων μέχρι το καλοκαίρι, και τον ερχόμενο Οκτώβριο να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ολική επίλυση του προβλήματος.
Για τα φρεάτια που βρίσκονται στην περιοχή της ΔΕΗ πρίν το λιμάνι αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για να σταματήσει η διαρροή αποβλήτων στη θάλασσα. Για την αποσυμφόρηση των φρεατίων εγκρίθηκε ομόφωνα η δημιουργία μεγάλης στεγανής δεξαμενής στην περιοχή μετά το Μιραμάρε που θα δέχεται τα λύμματα και από εκεί θα τα παίρνει το βυτιοφόρο.
Η επέκταση του αποχετευτικού συστήματος των Νικειών έχει ενταχθεί στον προυπολογισμό και τα προβλήματα διαροών που υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν άμεσα.
Στον οικισμό των Πάλων υπάρχει παντελής έλλειψη αποχετευτικού συστήματος. Η σύνταξη μελέτης απαιτεί πρώτιστη προτεραιότητα για την λύση του προβλήματος.
Η μελέτη για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα θα προχωρήσει η Δημοτική αρχή στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου που αποτελεί βασικό πυλώνα για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Νισύρου.


Σύσκεψη για το Συγκοινωνιακό Πρόβλημα της Νισύρου
Μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε στο νησί η έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας με την Κώ λόγω της μεγάλης ζημιάς που υπέστη το πλοίο «Παναγία Σπηλιανή» στο λιμάνι της Νισύρου απο την πρόσφατη κακοκαιρία. Στην προσπάθεια να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπο την προεδρία του Δημάρχου Νισύρου κου Χριστοφή Κορωναίου την 24η Μαρτίου.

Η σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του δημάρχου, διήρκησε περισσότερο απο 1 ώρα και παρεβρέθησαν ο αντιδήμαρχος Μελαχροινάκης Ευάγγελος, ο αναπληρωτής αντιδήμαρχος Χατζηνικολάου Ιάκωβος, ο πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου Ανδριώτης Μιχάλης, οι σύμβουλοι Σφακιανός Αχιλλέας και Καρούτσου Ειρήνη, επίσης , οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΚΑΤΕΡΟΣ Ηλίας Διακομιχάλης και Νικολίτσης Βασίλειος καθώς και οι Χριστοδούλου Γεώργιος και Σφακιανός Παναγιώτης, Νικολίτσης Αντώνιος, Χαρτοφύλης Δημήτριος, Τριανταφύλλου Γιάννης και Τορίζη Πόπη οι οποίοι ασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα. Έγινε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το φλέγον ζήτημα της συγκοινωνίας της Νισύρου.

Ο Ηλίας Διακομιχάλης ανέφερε πως το πλοίο Παναγία Σπηλιανή θα είναι έτοιμο στα τέλη Μαρτίου. Όσον αφορά στα ωράρια των δρομολογίων, η εταιρία ΚΑΤΕΡΟΣ θα ειναι ανοικτή στις προτάσεις του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση στη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών.
Με την επιστροφή του πλοίου «Παναγία Σπηλιανή» θα εκτελούνται 3 δρομολόγια πρός Καρδάμενα και 4 προς Κώ. Για το θέμα των εισιτηρίων στο οποίο αναφέρθηκε ο δήμαρχος , ο κύριος Διακομιχάλης δήλωσε πως στα τρία δρομολόγια για την Καρδάμενα και το ένα για την Κώ οι κάτοικοι της Νισύρου θα ταξιδεύουν δωρεάν. Για τα υπόλοιπα δρομολόγια της Κώ θα ισχύει μισό εισιτήριο έως 31 Οκτωβρίου ημέρα λήξης της σύμβασης για αυτές τις τρείς γραμμές.
Επίσης συζητήθηκε και αποφασίστηκε ο Δήμος, σε συνεργασία με τους Δήμους Καλύμνου και Τήλου, να προτείνουν στο Υπουργείο Ναυτιλίας την επαναφορά των δρομολογίων που εκετελούσε το πλοίο Πρωτέας για τη σύνδεση της Νισύρου με τα νησιά Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κώ, Τήλο, Σύμη και Ρόδο.
Όσον αφορά στην τοπική σύνδεση των οικισμών της Νισύρου, ο Δήμαρχος ανέφερε οτι θα υπάρχουν πυκνά δρομολόγια με τα λεωφορεία τους θερινούς μήνες και θα υπάρχει πρόσβαση στην παραλία Λυές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή