Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά η επίσκεψη οικονομικού επιμελητηρίου σε Δημοτικά Σχολεία της Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (Φωτό)

Πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά η επίσκεψη οικονομικού επιμελητηρίου σε Δημοτικά Σχολεία της Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (Φωτό)
jumbo-banner

Το Οικονομικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την «ΚΟΙΝ.ΣΕΠ Οικονομολόγων Δωδεκανήσου» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 29-10-2015 επισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία της Νήσου Ρόδου

και συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το 1ο και 2ο Πειραματικό σχολείο στην Ακαδημία, το Δημοτικό σχολείο στη Λίνδο και το Βρεφονηπιακό σταθμό της Καβαρίνου.
oik ep1
Η επίσκεψη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχαήλ, η πρόεδρος της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ κα Άννα Λάζου και το μέλος του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου κα Παρισίδη Γιώτα συζήτησαν με τους μαθητές θέματα αποταμίευσης και φορολογικής συνείδησης. Τόνισαν στους μαθητές τη μεγάλη σημασία που έχει η αποταμίευση όχι μόνο για τον καθένα τους ξεχωριστά, αλλά και για την πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας μιας χώρας. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν σε όλους τους μαθητές αναμνηστικοί κουμπαράδες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Όσον αφορά τη φορολογική συνείδηση η θέση του Οικονομικού επιμελητηρίου είναι ότι οι αλλαγές που επιχειρούνται με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης, για να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες, θα πρέπει να στηρίζονται και σε αλλαγή νοοτροπίας. Γι’ αυτό πέρα των όποιων μέτρων εφαρμοσθούν η αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να ξεκινάει από την εκπαίδευση των παιδιών και τη δημιουργία συνείδησης υποχρεώσεων προς το σύνολο.
oik ep2
Έχουμε διαμορφώσει και διαμορφώνουμε μία κοινωνία που στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδέα των δικαιωμάτων και των κεκτημένων. Ξεχνάμε ότι κάθε δικαίωμα και η άσκηση του προϋποθέτει και στηρίζεται σε μία υποχρέωση το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλεια, στην ελευθερία, εθνική και ατομική στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό και στην υποχρέωση του πολίτη να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες του.
Γι ‘ αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα το Οικονομικό Επιμελητήριο την καθιέρωσε ως θεσμό και πρόταση του είναι στα πλαίσια που επιχειρηθεί η βελτίωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή εισαγωγή μαθήματος Φορολογικής συνείδησης στα Δημοτικά σχολεία.
oik ep5
Τέλος ο πρόεδρος υπενθύμισε στα παιδιά ότι συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά ο Διαγωνισμός έκθεσης για όλα τα σχολεία της Δωδεκανήσου για τις τάξεις Δ, Ε, ΣΤ με θέμα την αποταμίευση και τη φορολογική συνείδηση και τόνισε ότι οι 10 καλύτερες εκθέσεις θα βραβευθούν με ένα tablet σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Οικονομικό Επιμελητήριο στις 15 Ιανουάριου 2016.

Κλείνοντας ο πρόεδρος κ. Μιχαήλ ευχαρίστησε θερμά το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ηλία Βασιλειάδη για την αρωγή του στην ενημέρωση των παιδιών.
oik ep3
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Τ. ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΗΛ Σ. ΜΙΧΑΗΛ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή