Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Ο Δ. Κρεμαστινός για το νοσοκομείο της Κω, τους ανασφάλιστους & τους υπερήλικους

Ο Δ. Κρεμαστινός για το νοσοκομείο της Κω, τους ανασφάλιστους & τους υπερήλικους
jumbo-banner
Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής συνεδρίασε προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της από τον Υπουργό Υγείαςγια την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφαλίστων και για τη συνταγογράφηση φαρμάκων σε υπερηλίκους, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Επιτροπής καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε τα μέλη, καταθέτοντας το σχετικό έγγραφο στα πρακτικά, για τη δωρεά οικοπέδου του εκ μέρους του κ. Αδαμαντίδη προκειμένου να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο Κω. Παράλληλα, ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει τη διαδικασία ελέγχου καταλληλότητας και αποδοχής της δωρεάς.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μ. Βορίδης ενημέρωσε την επιτροπή σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφαλίστων λέγοντας ότι η κάλυψη έχει αποσυνδεθεί πλέον απότα εισοδηματικά κριτήρια. Πρόσθεσε ότι έχει πλέον επεκταθεί σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, στους νομίμως διαμένοντες στη χώρα, στους υπηκόους κρατών-μελών της Ε.Ε., στους υπηκόους τρίτων χωρών νόμιμα και μόνιμα διαμένοντας στην Ελλάδα που στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφαλίστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και στους ασφαλισμένους που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία ασφαλιστικά ταμεία και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους.
 
Στη συνέχεια ο καθηγητής Κρεμαστινός, έθεσε στον Υπουργό το σοβαρό ζήτημα που είχε αναδείξει περίμη χορήγησης φαρμάκων σε υπερήλικους ασθενείς λέγοντας σχετικά με τις ενδείξεις συνταγογράφησης των φαρμάκων:

«Στις περιπτώσεις όπου στις μελέτες των φαρμάκων δεν συμπεριλαμβάνονται ασθενείς άνω των 75 ετών δεν πρέπει να συνάγουμε το συμπέρασμα ότι οι ασθενείς αυτοί δεν ωφελούνται από το φάρμακο ή ότι βλάπτονται από αυτό. Απλώς, αυτό που συμβαίνει είναι ότι στις ηλικίες αυτές είναι σπάνια η αντίστοιχη πάθηση γιατί είναι λίγοι οι επιζώντες με τέτοιες παθήσεις. Έτσι, σε μια τυχαιοποιημένη μελέτη είναι πιθανότερο να μην υπάρχουν ασθενείς για να συμπεριληφθούν.

Στις περιπτώσεις αυτές, κατά τη γνώμη μου, επιστημονική άποψη που αντάλλαξα και με τον Καθηγητή κ. Στέφανο Χατζηγιάννη ο οποίος διαπρέπει διεθνώς στον τομέα των  ηπατοπαθειών, ο θεράπων ιατρός είναι εκείνος που αναλαμβάνει την ευθύνη της χορήγησης του φαρμάκου προκειμένου να ωφεληθεί ο άρρωστος, εφόσον δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι το φάρμακο αυτό βλάπτει. Άλλωστε, το Ιπποκρατικό δόγμα «μη βλάπτειν ή ωφελέειν» έχει απόλυτη ένδειξη για την περίπτωση αυτή.»
 
Τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων αποδέχθηκαν ομόφωνα την άποψη αυτή. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων γνωστοποίησε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό αυτήν την απόφαση.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή