Menu
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στην 52η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσ…

Τον πλούτο των δωδ...

Το 2ο Τουρνουά Beach basket του Α.Σ. Ηρακλής 2000 ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το 2ο Τουρνουά Beach bask…

Νικητές ήταν οι "Τ...

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος της έμαθε... θαλάσσιο σκι! Video

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Ο…

Η Ντορέττα Παπαδημ...

Αλλάζουν από 1η Σεπτεμβρίου οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αλλάζουν από 1η Σεπτεμβρί…

Σε λιγότερο από δύ...

ΟΑΕΔ: 12 προγράμματα με χιλιάδες θέσεις εργασίας μέχρι το Φθινόπωρο

ΟΑΕΔ: 12 προγράμματα με χ…

Την υλοποίηση δώδε...

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ με την «Μεγάλη» έκλειψη του Ήλιου

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ με την…

Μια ολική έκλειψη Ηλ...

Ε.Ι.ΘΕ.Λ.: Θα πρέπει να απαιτήσουμε, κ. Δήμαρχε, την περαιτέρω στελέχωση σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Θεραπευτηρίου – Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας

Ε.Ι.ΘΕ.Λ.: Θα πρέπει να α…

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙ...

Προσοχή, νέα «φάμπρικα» από απατεώνες Άγγλους «τουρίστες»

Προσοχή, νέα «φάμπρικα» α…

Εάν δεν είναι μεμο...

Air Berlin : Η Ryanair διαμαρτύρεται για κατασκευασμένη χρεωκοπία, η easyJet ενδιαφέρεται…

Air Berlin : Η Ryanair δι…

Μεγάλη αναταραχή συν...

Alltours: Πρόσθετες πτήσεις για Κρήτη, Ρόδο, Κω το φθινόπωρο

Alltours: Πρόσθετες πτήσε…

Είκοσι πρόσθετες πτή...

Viral: Αστυνομικός στο Ναύπλιο ηρεμεί με αγκαλιά μωρό, μετά από τροχαίο [βίντεο]

Viral: Αστυνομικός στο Να…

Το γύρο του Διαδικτύ...

Παντρεύεται η Ελεονώρα Μελέτη - Το ρομαντικό δείπνο και η πρόταση γάμου

Παντρεύεται η Ελεονώρα Με…

Τον έρωτα στα μάτι...

Prev Next

Να μην πληρώσουν πρόστιμο όσα οχήματα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο, λόγω έλλειψης πιστοποιημένης μονάδας ΚΤΕΟ στα μικρά νησιά

Να μην πληρώσουν πρόστιμο όσα οχήματα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο, λόγω έλλειψης πιστοποιημένης μονάδας ΚΤΕΟ στα μικρά νησιά
jumbo-banner

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη κινητής μονάδας ΚΤΕΟ στα μικρά νησιά.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να εξαιρεθούν από τα πρόστιμα του Υπουργείου, τα οχήματα των μικρών νησιών, τα οποία δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε αναδείξει το πρόβλημα καταθέτοντας σχετική Eρώτηση στη Βουλή από τις 29 Σεπτεμβρίου 2014, με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πιστοποίηση κινητής μονάδας ΚΤΕΟ, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των μικρών νησιών.
Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, φορτηγά, λεωφορεία αλλά και οχήματα από αυτά τα νησιά, είναι αναγκασμένα να μετακινηθούν στη Ρόδο, προκειμένου να περάσουν από ΚΤΕΟ, κάτι που σημαίνει τεράστια οικονομική επιβάρυνση.
Στο πρόβλημα αυτό, προστίθεται τώρα και ο κίνδυνος επιβολής προστίμου το οποίο είναι άδικο και δυσβάστακτο για τους κατοίκους των μικρών νησιών.
Στην Eρώτησή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναδεικνύει και το πρόβλημα των οχημάτων της Καρπάθου, που λόγω των πινακίδων που φέρουν είναι αδύνατον να διαχωριστούν από τα οχήματα της Ρόδου.
Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει:
«Οι πολίτες στα νησιά ζητούν το αυτονόητο: να περνάνε από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους στον τόπο που μένουν και να μην χρειάζεται να μετακινούνται.
Το Υπουργείο Μεταφορών πρέπει να αντιληφθεί ότι οι μετακινήσεις στο νησιωτικό χώρο έχουν κόστος. Οφείλει να εξετάσει την εξαίρεση από το πρόστιμο των οχημάτων που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο λόγω έλλειψης πιστοποιημένων μονάδων ΚΤΕΟ στα μικρά νησιά στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου».

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: «Να εξαιρεθούν από την επιβολή προστίμου όσα οχήματα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο λόγω έλλειψης πιστοποιημένης μονάδας ΚΤΕΟ στα μικρά νησιά»

Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε στα μικρά αλλά και μεσαίου μεγέθους νησιά του Αιγαίου δεν υπάρχουν πιστοποιημένα ιδιωτικά ή κρατικά ΚΤΕΟ.
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είχε προμηθευτεί κινητή μονάδα για να διενεργεί τεχνικό έλεγχο οχημάτων σε αυτά τα νησιά και να εκδίδει και τα ανάλογα πιστοποιητικά.
Δυστυχώς, η πιστοποίηση της κινητής μονάδας ΚΤΕΟ της Περιφέρειας δεν έχει ακόμα εγκριθεί και χορηγηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των νησιών.
Αυτό σημαίνει ότι φορτηγά, λεωφορεία αλλά και οχήματα των νησιωτικών δήμων στα Δωδεκάνησα, θα πρέπει να μετακινούνται στη Ρόδο.
Η μετακίνηση σημαίνει απώλεια χρόνου αλλά και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, αφού ο έλεγχος δεν μπορεί να διενεργηθεί αυθημερόν ενώ δεν πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια επιστροφής των πλοίων προς τα μικρά νησιά.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι πολίτες των νησιών στερούνται μιας αυτονόητης υπηρεσίας, που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι πολίτες της ηπειρωτικής χώρας και επιπρόσθετα απειλούνται και με την επιβολή υπέρογκου πρόστιμου.
Ειδικότερα, οι κάτοικοι της Καρπάθου αντιμετωπίζουν και ένα επιπλέον πρόβλημα καθώς οι περισσότερες πινακίδες των ΙΧ έχουν αριθμούς κυκλοφορίας Ρόδου, με αποτέλεσμα να μην γίνεται διαχωρισμός και να θεωρούνται τα οχήματα της Καρπάθου ως οχήματα Ρόδου, όπου υπάρχει ΚΤΕΟ. Εξαιτίας αυτής της αδυναμίας διαχωρισμού, τα οχήματα της Καρπάθου υπόκεινται στη διαδικασία επιβολής προστίμου.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται το Υπουργείο να εξαιρέσει τα οχήματα των μικρών νησιών του Ν. Αιγαίου από την επιβολή προστίμου λόγω έλλειψης πιστοποιημένης μονάδας ΚΤΕΟ στα νησιά αυτά.
2 Εάν προτίθεται να επιταχύνει τη διαδικασία για τη χορήγηση πιστοποίησης από το Υπουργείο Μεταφορών στην κινητή μονάδα ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ο ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή