Menu
38 νέες άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου προκηρύσσει ο Δήμος Κω

38 νέες άδειες υπαίθριου …

Ο Δήμαρχος Κω Γιώργο...

Πάρε βαθιά ανάσα: To trailer του 7ου επεισοδίου του Game of Thrones μόλις κυκλοφόρησε

Πάρε βαθιά ανάσα: To trai…

Και ενώ ακόμα επισήμ...

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές το βίντεο για την νεκρή κόρη του παρουσιαστή

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές…

Σαν βόμβα έσκασε χθε...

Πατέρας έστησε «ενέδρα» στον επίδοξο βιαστή της κόρης του!

Πατέρας έστησε «ενέδρα» σ…

Απίστευτες σκηνές στ...

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – Πάνος Βλάχος: «Δεν επιστρέφουμε στη Μουρμούρα»

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – …

Διαψεύδουν κατηγορημ...

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομικώς. Δεν είναι πλέον σύνθημα, είναι πραγματικότητα.”

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομ…

Το Σάββατο το βράδυ ...

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυβέρνηση να «αναβάλλει»

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυ…

Την αναβολή της εφαρ...

To σημείωμα του μαγαζάτορα για τις διακοπές που έγινε viral (φωτο)

To σημείωμα του μαγαζάτορ…

Το γύρο του διαδικτύ...

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙ…

Με χρεωστική ή πιστω...

Επίσκεψη Βρετανικής προξενικής ομάδας στη Λέρο

Επίσκεψη Βρετανικής προξε…

Την Παρασκευή 25.8.2...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξεις κατά γενικού γραμματέα, περιφερειάρχη & 48 δημάρχων (πίνακας)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξε…

Την ανάλυση των 12...

Prev Next

Μ. Κόνσολας: «Επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού και του bullying»

Μ. Κόνσολας: «Επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού και του bullying»
jumbo-banner

Πρόταση, σε δύο άξονες, προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μπαλτά, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, για την αντιμετώπιση της μάστιγας του σχολικού εκφοβισμού και του bullying.

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κόνσολας, αναφερόμενος και στην τραγική εξέλιξη με το θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ζητά να αντιμετωπιστεί, αποτελεσματικά και καίρια, το πρόβλημα στο επίπεδο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο κ. Κόνσολας επικαλείται τον καίριο ρόλο του εκπαιδευτικού στην ανίχνευση και αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών, ζητώντας να υπάρξουν επιμορφωτικά προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τους δοθούν τα εφόδια για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.
Παράλληλα, ζητά να υπάρξουν προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, ενταγμένα στο σχολικό πρόγραμμα.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Χάθηκε ένα νέο παιδί και υπάρχει συνενοχή μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Η αδιαφορία και η υποτίμηση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και της οποιασδήποτε μορφής bullying, οδηγεί σε μια κοινωνία βίας και φόβου.
Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, κυρίως, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καίριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να εντάξει στη φαρέτρα του επιμορφωτικά προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς, που πρέπει να γνωρίζουν πως θα ανιχνεύσουν και θα αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά.

Παράλληλα, απαιτούνται προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, ενταγμένα και αυτά στο σχολικό πρόγραμμα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο Βαγγέλης, ας είναι το τελευταίο παιδί που χάθηκε τόσο άδικα. Να μην οδηγηθούμε σε μια κοινωνία σιωπής, φόβου, αδιαφορίας και βίας που συνθλίβει ανθρώπινες ψυχές».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και των μορφών bullying, μέσα από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και από προγράμματα που θα απευθύνονται σε μαθητές και θα είναι ενταγμένα στο σχολικό πρόγραμμα»

Κύριε Υπουργέ,

Ο τραγικός θάνατος του 20χρονου Β. Γιακουμάκη συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία και αναδεικνύει τις ανεξέλεγκτες και ολέθριες επιπτώσεις, που μπορεί να προκαλέσει ο εκφοβισμός και η οποιαδήποτε μορφή bullying σε ένα κοινωνικό σύνολο.
Ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα, ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα. Σύμφωνα με μετρήσεις, καταγράφεται ένα ποσοστό 10-15% των μαθητών που αποτελεί θύμα σχολικού εκφοβισμού.
Είναι σαφές ότι έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα καίρια και ουσιαστικά.
Να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε το ρόλο του εκπαιδευτικού, που πρέπει να έχει το γνωστικό υπόβαθρο για να ανιχνεύσει και να αντιμετωπίσει αυτά τα περιστατικά. Το γνωστικό αυτό υπόβαθρο προϋποθέτει ειδικά επιμορφωτικά προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς.
Παράλληλα, πρέπει να ενταχθούν στο σχολικό πρόγραμμα, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προγράμματα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι σε αυτή την αναδυόμενη μάστιγα.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να διαμορφώσει επιμορφωτικά προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς που θα αφορούν στην ανίχνευση και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και του bullying αλλά και προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, ενταγμένα στο πρόγραμμα σπουδών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή