Menu
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ιάκωβου Ζαράφτη: «ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΤΩΝ ΚΩΩΝ» στις 23/08

Παρουσίαση του νέου βιβλί…

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓ...

Τα ζώδια σήμερα 21 Αυγούστου: Σκορπιέ, ήρθε η μέρα που αναρωτιέσαι αν πρέπει να ρισκάρεις.

Τα ζώδια σήμερα 21 Αυγούσ…

Τι λένε τα ζώδια για...

5 συνήθειες των δυστυχισμένων ανθρώπων

5 συνήθειες των δυστυχισμ…

ΠρογραμματισμόςΈχε...

Σύνταξη από 56,5 έως 62 ετών με 4.500 έως 12.000 ένσημα ΙΚΑ

Σύνταξη από 56,5 έως 62 ε…

Σύνταξη με τα νέα ...

Η πληροφορία που ανέκοψε τη ρότα δύο τόνων χασίς στο Αιγαίο

Η πληροφορία που ανέκοψε …

Στο στόλο εταιρίας...

Ρωσικά μαχητικά εξολοθρεύουν φάλαγγα του ISIS με πάνω από 200 τζιχαντιστές [βίντεο]

Ρωσικά μαχητικά εξολοθρεύ…

Μια μεγάλη αυτοκιν...

Σύγκρουση αντιτορπιλικού των ΗΠΑ με πλοίο στην Σιγκαπούρη – Αγνοούμενοι και τραυματίες

Σύγκρουση αντιτορπιλικού …

Δέκα Αμερικανοί να...

Δρακόντεια μέτρα στην Ιταλία μετά την προειδοποίηση του ISIS για τρομοκρατικό χτύπημα

Δρακόντεια μέτρα στην Ιτα…

Σε τρεις προληπτικ...

Ελλάδα-Πολωνία συμμαχία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ελλάδα-Πολωνία συμμαχία γ…

Νότης Μαριάς, Πρόε...

ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος -ΔΕΙΤΕ σε ποιες περιοχές

ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένες…

Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχ...

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ πρέπει να παραμείνουν

Οι μειωμένοι συντελεστές …

Οι μειωμένοι συντε...

Πολύ ζεστό το ελληνικό καλοκαίρι-Υψηλότερες θερμοκρασίες από κάθε άλλη χρονιά και

Πολύ ζεστό το ελληνικό κα…

Η ζέστη το καλοκαίρι...

Prev Next

Κύκλωμα εμπορίας ωαρίων και φαρμάκων εξωσωματικής – Φέρονται να εμπλέκονται δύο φαρμακοποιοί απο τη Ρόδο

Κύκλωμα εμπορίας ωαρίων και φαρμάκων εξωσωματικής – Φέρονται να εμπλέκονται δύο φαρμακοποιοί απο τη Ρόδο
jumbo-banner

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν 12 άτομα, κατηγορούμενα για εμπλοκή σε κύκλωμα εμπορίας ωαρίων και διακίνησης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης, υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2013.

Ανάμεσα σε όσους παραπέμπονται σε δίκη -με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης- είναι δύο καθηγητές Μαιευτικής – Γυναικολογίας του ΑΠΘ, όπως επίσης φαρμακοποιοί, εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, κατηγορίες, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβίαση του νόμου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με πώληση ωαρίων με αντάλλαγμα.
Όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατική», το κύκλωμα είχε έδρα στη Θεσσαλονίκη και διοχέτευε τα μη εγκεκριμένα φάρμακα σε κέντρα και κλινικές εξωσωματικής.

Μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση συγκαταλέγονται και δύο φαρμακοποιοί από τη Ρόδο οι οποίοι φέρονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να διακινούσαν φάρμακα εξωσωματικής στη Βουλγαρία.
Τις έρευνες στη Ρόδο διεξήγαγε αποκλειστικά το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου.

Το ίδιο κύκλωμα φέρεται να αγόραζε μαζικά από φαρμακεία, αντικαρκινικά φάρμακα, τα οποία στη συνέχεια πουλούσε στη Γερμανία, τη Βουλγαρία και τη Σουηδία, σε τιμές 5πλάσιες της αγοράς, κυριολεκτικά θησαυρίζοντας.
Επιπλέον οι δράστες εισήγαγαν από το εξωτερικό φάρμακα που δεν έφεραν την πιστοποίηση του ΕΟΦ και τα διακινούσαν παράνομα στην αγορά σε μειωμένες τιμές, ενώ έδιναν ειδικά σκευάσματα σε κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης χωρίς να έχουν περάσει από τους σχετικούς ελέγχους.

Το κύκλωμα κατηγορείται και για δημιουργία τεχνητών ελλείψεων στην αγορά του φαρμάκου.
Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Κυκλώματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται οι Ε. Π., 38 ετών, ιατρικός επισκέπτη,ς V. K. 53 ετών, έμπορος Τουρκικής καταγωγής, Κ. Κ. 51 ετών, ελεύθερη επαγγελματίας, Π. Π. 53 ετών, Φ. Κ. 46 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, Π. Σ. 33 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, Ε. Π. 47 ετών, ιατρό, Ν. Π. 60 ετών, ιατρός, Ι. Π. 59 ετών, ιατρός, Μ. Κ. 37 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, Ε. Α. Χ. 49 ετών, Α. Κ. 57 ετών και Κ. Κ. 51 ετών.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:

Στους αστυνομικούς περιήλθε πληροφορία σύμφωνα με την οποία ένας υπήκοος Βουλγαρίας με τον ημεδαπό Π. Ε. εισάγουν λαθραία στη χώρα, μετά από τηλεφωνικές τους συνεννοήσεις σε νούμερα τα οποία γνωστοποιήθηκαν στους αστυνομικούς, φάρμακα τα οποία εν συνεχεία πωλούν σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς νόμιμες διατυπώσεις και ελέγχους, ήτοι χωρίς την καταβολή νόμιμου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβαρύνσεως κατά την εισαγωγή και εμπορία τους.

Προς εξακρίβωση αλλά και για την σε βάθος έρευνα της πληροφορίας οι αστυνομικοί ήραν το απόρρητο των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων και άρχισαν να παρακολουθούν τα τηλέφωνα των Ε. Π, V. K. και Κ. Κ..

Από την παρακολούθηση προέκυψε η βασιμότητα της πληροφορίας. Στους κατηγορούμενους αποδίδεται συγκεκριμένα:

• παράνομη εισαγωγή, κατοχή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης, αποφεύγοντας την καταβολή των νομίμως αναλογούντων τελών, φόρων ή δασμών, με πρόθεση να τα διαθέσουν ή τα οποία διέθεταν σε τιμή κατώτερη της αντίστοιχης που ορίζει για καθένα από αυτά ο ΕΟΦ, σε εξειδικευμένα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης σε Αθήνα, και Θεσσαλονίκη και
• αγορά, χωρίς την έκδοση παραστατικών, από το λιανεμπόριο (φαρμακεία) φαρμάκων, είτε υψηλής αγοραστικής αξίας, είτε φαρμάκων που η αξία τους στο εξωτερικό ήταν τέτοια που η εξαγωγή τους εξασφάλιζε υψηλά περιθώρια κέρδους.

Τα φάρμακα αυτά συγκεντρώνονταν και εξάγονταν σε συνεργαζόμενη φαρμακαποθήκη της εγκληματικής οργάνωσης στη Βουλγαρία. Για να προσδοθεί δε νομιμοφάνεια στην διακίνηση και εξαγωγή των συγκεντρωθέντων φαρμάκων, εκδίδονταν εικονικά τιμολόγια από συνεργαζόμενη φαρμακαποθήκη, η δε εικονικότητά τους συνίσταται στο γεγονός ότι τα φάρμακα αυτά ουδέποτε διακινήθηκαν μέσω της εκδότριας των τιμολογίων εταιρίας.

Προς υποστήριξη της συγκεκριμένης εγκληματικής δράσης, ο πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης προέβη στην κατάρτιση πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, επί του οποίου τέθηκε η φωτογραφία της Τούρκας, με το οποίο προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη λειτουργίας μονοπρόσωπης Ε.Π.Ε., με σκοπό η εταιρία αυτή να φαίνεται ως εκδότρια τιμολογίων για τα φάρμακα που διακινούνται.

Σημειώνεται δε ότι για τη δημιουργία της πλαστής ταυτότητας χρησιμοποιήθηκε γνήσια που είχε εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και ανήκει σε μια κάτοικο του νησιού που διαμένει στην Αργεντινή!

Η πρώτη εγκληματική δραστηριότητα της σπείρας αφορά την λαθραία εισαγωγή και διακίνηση φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης από την Τουρκία.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες η σπείρα πριν από την 19η Οκτωβρίου 2012, προμηθεύτηκε και εισήγαγε λαθραία από την Τουρκία, φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης, με τις εμπορικές ονομασίες: «Cetrotide», «Gonal», «Menopur» και «Menogon», με σκοπό την εμπορία τους σε κλινικές προφανώς με συναφές αντικείμενο λειτουργίας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται πληροφορίες για δύο συγκεκριμένα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης που διαπραγματεύονται μαζί τους την αγορά των ως άνω φαρμάκων.
Πέραν των ανωτέρω η εγκληματική οργάνωση σχεδίαζε την λαθραία εισαγωγή αντικαρκινικών φαρμάκων με την εμπορική ονομασία «ΑΛΙΜΤΑ» από την Τουρκία.

Η δεύτερη εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης στην οποία φέρονται να έχουν ενταχθεί και δύο φαρμακοποιοί από τη Ρόδο, ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι και ελέγχονται, αφορά την αγορά φαρμάκων χωρίς παραστατικά, έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων για ανύπαρκτη συναλλαγή, σύσταση εταιρίας με πλαστά έγγραφα.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προβαίνουν συγκεκριμένα σε αγορά συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, που έχουν προεπιλέξει βάσει της δυνατότητας απόδοσης κέρδους, από φαρμακεία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Αθήνας και Ρόδου, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες αυτών, χωρίς την έκδοση τιμολογίων, τα οποία (φάρμακα) εν συνεχεία η οργάνωση τα διακινεί (εικονικά) μεταξύ συνεργαζόμενων φαρμακαποθηκών, με την έκδοση εικονικών τιμολογίων και εν τέλει εξάγει από την χώρα μας προς τη Βουλγαρία και άλλες χώρες του εξωτερικού, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος λόγω της μικρότερης τιμολόγησης των συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων στην ελληνική αγορά.

Τα φάρμακα αυτά συγκεντρώνονται στην οικία της Κ. V., η οποία από κοινού με τον Π. Π., ο οποίος φέρεται να έχει το ρόλο του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς συγκεντρώνει και τηρεί ηλεκτρονικά τα διαθέσιμα φάρμακα, προβαίνουν στην καταγραφή αυτών (φαρμάκων) και εν συνεχεία παράδοσή τους στον Π. Ε., ο οποίος άλλωστε είναι και ο χρηματοδότης της Κ. V.. Επιπρόσθετα, οι Κ. V. και Π. Π. διαχειρίζονται τα χρήματα που είναι αναγκαία για τις αγορές των φαρμάκων και συντονίζουν τα άτομα που προβαίνουν στις αγορές και κατανέμουν αυτούς στα διάφορα «συνεργαζόμενα» φαρμακεία.
Στη Ρόδο σε έλεγχο του ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου σε δύο φαρµακεία διαπιστώθηκε ότι έχουν αποστείλει στο εξωτερικό φάρµακα αξίας 100.000 ευρώ.

Όπως έχει γράψει η «δ», ο ένας φαρµακοποιός έχει εµπλακεί κατ’ επανάληψη σε υποθέσεις που προκάλεσαν το δηµόσιο αίσθηµα. Φέρεται να εµπλέκεται εξάλλου και στο σκάνδαλο των εικονικών συνταγογραφήσεων που απεκάλυψε ο ΕΟΠΥΥ.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που διακινούνται είναι συγκεκριμένα και η επιλογή αυτών γίνεται με κριτήριο την τιμή πώλησής τους στη Βουλγαρία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πιο συγκεκριμένα επιλέγονται σκευάσματα τα οποία πωλούνται στη Βουλγαρία ή σε άλλες ευρωπαϊκες χώρες σε υψηλότερη τιμή απ’ ό,τι στην Ελλάδα.

Περί τα τέλη Μαρτίου, τα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι Π. Ε., Κ. V. και Π. Π., προέβησαν στη σύσταση και έναρξη λειτουργίας Μονοπρόσωπης Ε.Π.Ε., με δ.τ. «Δ. Ν.. Ε.», με αντικείμενο το χονδρικό εμπόριο βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητος, το οποίο φέρει τη φωτογραφία της συλληφθείσας Κ. V. και τα στοιχεία ταυτότητας υπαρκτού προσώπου με στοιχεία Δ. Ε. του Ν. και της Α., με Α.Δ.Τ. ΑΖ-447891/εκδ.2007/Υ.Α. Ρόδου, η οποία φέρεται να είναι μόνιμος κάτοικος Αργεντινής.
Η έκδοση του πλαστού δελτίου ταυτότητας, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, πραγματοποιήθηκε από άτομο με στοιχεία Κ. Κ. του Π., 51 ετών.

Η φαρμακευτική αυτή εταιρεία προέβη σε έναρξη εργασιών, όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, την 28η Μαρτίου 2013 στο όνομα της Δ. Ε.. Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν και τηρούνται στη ΔΟΥ Ζ Θεσσαλονίκης για την έναρξη εργασιών κατατέθηκε το πλαστό δελτίο ταυτότητας και η υφαρπαχθείσα με αυτό προσωρινή βεβαίωση του ΟΑΕΕ.
Τα δε σχετικά δικαιολογητικά κατέθεσε η εξουσιοδοτημένη λογίστρια Σ. Α..


Πηγή:www.dimokratiki.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή