Menu
Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

«Μάγεψε» μικρούς και μεγάλους η «Η Ωραία Κοιμωμένη» (φωτό-βίντεο)

«Μάγεψε» μικρούς και μεγά…

Ναι, αυτή η Ωραία Κο...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Prev Next

Θα γίνει εκκαθάριση στον οργανισμό τουρισμού της Περιφέρειας

Θα γίνει εκκαθάριση στον οργανισμό τουρισμού της Περιφέρειας
jumbo-banner

Στη λύση και την εκκαθάριση του περιφερειακού οργανισμού τουρισμού, προχώρησε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, μετά από σχετική απόφαση που πήρε το περιφερειακό συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίασή του.

Η εκκαθάριση ανατέθηκε στο λογιστή Τσαμπίκο Αϊβάζη, ο οποίος θα κινήσει τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος του οργανισμού είχε οριστεί από το περιφερειακό συμβούλιο ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης υπό την προεδρεία του οποίου πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση με σκοπό να δρομολογήσει τη σχετική διαδικασία.

Το αντικείμενο του οργανισμού έχει αναλάβει η διεύθυνση τουρισμού με υπεύθυνη την αντιπεριφερειάρχη Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Για τη συνεδρίαση του οργανισμού και τις διαδικασίες που προβλέπονται ο κ. Φλεβάρης δήλωσε στη «Ρ» τα εξής: «Ο τουρισμός είναι ένα σπουδαίο κομμάτι της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Η Ελλάδα και η ΠΝΑΙ και οι δήμοι και τα νησιά έχουν ως επίκεντρο τον τουρισμό.

Πρέπει λοιπόν και η πολιτεία μέσα στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της νομοθεσίας αλλά και της διοίκησης να λάβει υπόψη της πολλά θέματα πως πρέπει να σταθεί δίπλα στον τουρισμό.

Και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι και η προβολή του τουριστικού μας προϊόντος  γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν ίδια μέτρα και ίδια σταθμά με περιφέρειες της χώρας που εδράζουν το παραγωγικό τους ενδιαφέρον σε άλλους τομείς όπως τη γεωργία και τη κτηνοτροφία, και άλλους τομείς.

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ένα τεράστιο κομμάτι της τοπικής οικονομίας λειτουργεί γύρω από τον τουρισμό. Όλα αυτά ειπώθηκαν στο π.σ. που έγινε προχτές στη Σύρο και επίκεντρο των δράσεων πρέπει να είναι η διεύθυνση τουρισμού η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης και η εξωστρέφειά μας παντού.

Όλα αυτά απαιτούν συγκεκριμένες δράσεις και όλοι μαζί να στηρίξουμε και τον τουρισμό μας αλλά και την περιφέρεια, τους δήμους τις κοινότητες και τα νησιά μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της πρακτικής λειτουργίας υπήρξαν αποφάσεις και του π.σ. και της περιφερειακής αρχής που θέλουν να κάνουν λειτουργική τη δράση της περιφέρειας στη θεματική ενότητα του τουρισμού.

Υπήρχε παλαιότερα μία επιτροπή τουρισμού η οποία λόγω του πολυνησιωτικού της χαρακτήρα και του θεσμοθετημένου ρόλου δεν αποτελούσε λειτουργικό όργανο.

Μπορεί όμως να έχει έναν συμβουλευτικό ρόλο όπου όλα τα νησιά θα ενισχύουν και θα γνωμοδοτούν πάνω στις δράσεις και τις πολιτικές της περιφέρειας πάνω στο κομμάτι του τουρισμού.

Είναι σημαντικό να υπάρχει μία συνολική κατεύθυνση και μια δεξαμενή σκέψης από όλα τα νησιά. στο ίδιο πλαίσιο υπάρχει και η απόφαση που έλαβε το περιφερειακό συμβούλιο το 2015 για τη λύση και εκκαθάριση της επιτροπής τουρισμού.

Σε αυτό το θέμα έχω οριστεί πρόεδρος της επιτροπής με σκοπό να προβεί η επιτροπή και τα μέλη της στη λύση του περιφερειακού οργανισμού τουρισμού.

Έτσι συνεδριάσαμε και πήραμε απόφαση σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για τη λύση και εκκαθάριση.  Στη συνεδρίαση του ΠΟΤ που έγινε στη Ρόδο αποφασίστηκε η λύση του και ο ορισμός εκκαθαριστή του κ. Τσαμπίκου Αϊβάζη ο οποίος λαμβάνει την εντολή να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για τη λύση και εκκαθάριση του οργανισμού.
Σχετικά ενημερώθηκε και ο περιφερειάρχης και το περιφερειακό συμβούλιο».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή