Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ: Συμμετοχή στην 48ωρη Απεργία για ασφαλιστικό

Φεβρουάριος 29, 2016
jumbo-banner

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου  στην τελευταία συνεδρίασή της εκτίμησε την απεργιακή κινητοποίηση της 4ης  Φλεβάρη  και  την πρόταση  για  συνέχιση  των κινητοποιήσεων με συμμετοχή στην 48ωρη  απεργία όταν η κυβέρνηση καταθέσει το ασφαλιστικό έκτρωμα στην Βουλή.

Η απεργία της 4ης Φλεβάρη ,κλιμάκωση πολύμηνων και πολύμορφων δράσεων,  η οποία είχε καινούργια ποιοτικά χαρακτηριστικά (όπως η συμμετοχή αγροτών, επαγγελματιών, επιστημόνων και εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχων, άνεργων, γυναικών), οδηγεί στην συνέχιση των αγώνων και την κλιμάκωσή τους .

Η μέχρι σήμερα αναβολή κατάθεσης τους ασφαλιστικού στην Βουλή από την κυβέρνηση είναι μια μικρή  κατάκτηση του κινήματος ,όμως δεν αναιρεί την στρατηγική απόφαση που υλοποιείται σε όλες  τις καπιταλιστικές οικονομίες και ακούει στην ανάγκη της μεγαλοεργοδοσίας και του κράτους να απαλλαγεί από το κοστολογικό «βάρος» της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για το σύνολο της Εργατικής Τάξης παραμένει το σύνθημα «η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι αιτία πολέμου» ,την στιγμή μάλιστα που αυτή συνοδεύεται με διαρκή επίθεση στην φορολόγηση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων,στο εισόδημα και εργασιακά , στις συνδικαλιστικές ελευθερίες

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ομόφωνα αποφάσισε  σε συμμετοχή στην 48ωρη απεργία  αποδεχόμενο την πρόταση ,την επιχειρηματολογία και το πλαίσιο που καταθέτει το ΠΑΜΕ ,αφού αυτό μπορεί σήμερα να εκφράσει αυτούσια τις αγωνίες,τα αιτήματα αλλά και τις διαθέσεις της  Ε.Τ  της χώρας.

Ήδη υλοποιούνται οι σχεδιασμοί για την καλύτερη δυνατή επιτυχία της κινητοποίησης.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τα σωματεία της περιοχής, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τους μικροεπαγγελματίες και τους μικρομεσσαίους αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους να γυρίσουν την πλάτη στις ψευτιές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , να ξεπεράσουν δισταγμούς και φόβο, να συζητήσουν συλλογικά και με πρωτοβουλίες να πάρουν απόφαση οργάνωσης και συμμετοχής και σε αυτήν την κινητοποίηση.

Το Δ.Σ

29/02/2016

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot