Menu
Η Λέρος έχει τη δική της δυναμική και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το γνωρίζει

Η Λέρος έχει τη δική της …

Πανέμορφος και ιστ...

Α.Ε Δικαίου: "Νικητές του 3on3 οι "Followers"

Α.Ε Δικαίου: "Νικητέ…

Με απόλυτη επιτυχί...

Ο μόνος που φοβάται και τρέμει είναι ο κος Κυρίτσης που κωλυσιεργεί τον έλεγχο της ΒΙΜΕΛ επί τρία χρόνια…

Ο μόνος που φοβάται και τ…

Είμαστε ξεκάθαροι ...

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Συγκέντρωση σχολικών ειδώ…

Ενόψει της νέας σχ...

Έκτακτο: Επισπεύδεται η ανακοίνωση των βάσεων

Έκτακτο: Επισπεύδεται η α…

Αύριο, Πέμπτη, θα αν...

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ  “Τα υπολείμματα του Οράματος, που έχουν αφήσει τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στη ΒΙΜΕΛ, τρέμουν τον έλεγχο του ορκωτού λογιστή”

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ “Τα υπολε…

Από τη δημοτική πα...

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΚΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΥ (βίντεο)

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΚΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤ…

Μία μεγάλη φώκια εντ...

Εχθρική πράξη προς τα νησιά, η διαρκής στοχοποίησή τους, επισήμανε ο Περιφερειάρχης στον Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων

Εχθρική πράξη προς τα νησ…

Πάγιο αίτημα της Π...

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την 24-08-2017 ημέρα Πέμπτη - Δείτε Πού

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ηλεκτρικο…

Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχ...

Στον Εθνικό Πειραιώς ο Χατζηνικολάου

Στον Εθνικό Πειραιώς ο Χα…

Με την φανέλα του ...

«Ερωτόκριτος in Blues» την Παρασκευή 25 Αυγούστου

«Ερωτόκριτος in Blues» τη…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος ερμηνεύει το "ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ" - Απολαύστε τον! (βίντεο)

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος…

O Αντώνης Κουτσούρος...

Prev Next

Γ. Χατζημάρκος για την Υγεία: « Ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, αντί για υπομνήματα προς τα Υπουργεία και στημένες παραστάσεις αντίστασης»

Γ. Χατζημάρκος για την Υγεία: « Ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, αντί για υπομνήματα προς τα Υπουργεία και  στημένες παραστάσεις αντίστασης»
jumbo-banner

Προτεραιότητα στο θέμα της υγείας, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή, ως το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών – και όχι μόνο αυτών - απόρροια της πλήρους αδιαφορίας και της αδράνειας επί δεκαετίες.

Μετά και την ομόφωνη ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της κάλυψης από μέρους της ΠΝΑΙ του κόστους των κινήτρων που θα δοθούν σε 60 επικουρικούς γιατρούς για να καλύψουν τα κενά στις δομές υγείας των μικρών νησιών, αλλά και των απομακρυσμένων περιοχών μεγαλύτερων νησιών, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα απολύτως χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοοτροπίας που διέπει την λειτουργία της σημερινής περιφερειακής αρχής. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για την άμεση και θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να θέσει και εκείνος το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατόν.

«Στο θέμα αυτό, είχαμε τις εξής επιλογές. Είτε να συνεχίσουμε την ίδια πρακτική των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή, να γράψουμε ένα ακόμη υπόμνημα και να το στείλουμε στα υπουργεία, είτε να στήσουμε μια παράσταση αντίστασης. Επειδή το διαζύγιο με το παρελθόν, εμείς από την πλευρά μας το έχουμε υπογράψει και είναι οριστικό, από εδώ και στο εξής, σε όλα τα θέματα θα υπάρχουν προσεγγίσεις προς την κατεύθυνση λύσεων άμεσα εφαρμόσιμων και όχι με σκοπό να «χτίσουμε» προσωπική επικοινωνιακή εικόνα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επισήμως καταγεγραμμένα κενά σε ιατρικό προσωπικό στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, απαιτούνται 100 γιατροί για την κάλυψή τους, 50 επικουρικοί και 50 αγροτικοί. Η πρωτοβουλία της ΠΝΑΙ αφορά μόνος τους επικουρικούς γιατρούς (η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρεται σε 60 επικουρικούς), ενώ καταβάλλεται προσπάθεια τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου, ώστε η ΠΝΑΙ να μπορέσει να δώσει κίνητρα και στους αγροτικούς γιατρούς.

Σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι οι διαδικασίες και ο χρόνος ολοκλήρωσής τους, είναι θέμα του Υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι «η ΠΝΑΙ δεν υποκαθιστά το Υπουργείο». Εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι δεδομένου του ενδιαφέροντος του Υπουργού Υγείας, με τον οποίον θα έχει συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες, η διαδικασία να συμπεριληφθούν τα κίνητρα της ΠΝΑΙ στην προσεχή προκήρυξη του Υπουργείου για τους επικουρικούς γιατρούς, θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, ακόμη και σε διάστημα ενός μήνα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είπε ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει δρομολογηθεί από πλευράς της Περιφέρειας και για την κάλυψη των κενών του ΕΚΑΒ.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή