Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Αποκαλυπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ. στα Δωδεκάνησα

Αποκαλυπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ. στα Δωδεκάνησα
jumbo-banner

Αποκαλυπτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στο νομό Δωδεκανήσου είναι το υπόμνημα που υπέβαλε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη.

Στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Γενικέ
Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στην περιοχή της Δωδεκανήσου και μετά από συνεδρίαση των Δ.Σ. οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπάλληλων Νομού Δωδεκανήσου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτήν την επιστολή, για να σας γνωστοποιήσουμε για άλλη μια φορά ορισμένα από τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας σε μόνιμη βάση κι ευελπιστούμε ότι θα συμβάλετε στην ουσιαστική λύση αυτών.

Η ιδιαιτερότητα του νησιωτικού συμπλέγματος του Νομού μας, σε συνδυασμό με την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας και την αθρόα προσέλευση παράνομων μεταναστών απαιτούν την άμεση λήψη μέτρων έτσι ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών. Πόσω μάλλον όταν τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός των νησιών μας πολλαπλασιάζεται.
Ενδεικτικά σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία για να κάνουμε πιο εύκολα κατανοητή τη σημασία της ενίσχυσης των τμημάτων μας:

• Ο νομός Δωδ/νησου αποτελείται από 27 κατοικημένα νησιά εκ των οποίων τα 16 διαθέτουν αστυνομικές  υπηρεσίες:

3  Υπηρεσίες  Ασφαλείας  (Υποδ/νση  Ασφαλείας  Ρόδου,  Τμ.  Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου & Τμ. Ασφαλείας Κω) 21 Αστυνομικά Τμήματα, & 10 Αστυνομικούς Σταθμούς.
• Ο Νομός Δωδ/νήσου διαθέτει οκτώ (8) Αεροδρόμια εκ των οποίων τα τρία (3) Διεθνή: Ρόδος (τρίτο πανελλαδικά με 4.552.056 αφιξοαναχωρήσεις το 2014), Κως (έβδομο πανελλαδικά με 2.213.464 αφιξοαναχωρήσεις το 2014) Κάρπαθος (203.412 αφιξοαναχωρήσεις το 2014).
• Στα νησιά της Δωδ/σου λειτουργούν εφτά (7) λιμάνια πύλες εισόδου (Ρόδος, Σύμη,  Καστελόριζο, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος) με διαβατ/κό έλεγχο εκ των οποίων από το λιμάνι της Ρόδου διακινήθηκαν 744.566 αλλοδαποί επιβάτες – επισκέπτες κυρίως από Τουρκία & Ισραήλ και χορηγήθηκαν 6.428 VIZAS.
• Ραγδαία αύξηση της  παράνομης μετανάστευσης (13.835 αφίξεις για το 2014) στα Δωδ/νησα (περίπου 110.000 αφίξεις έως σήμερα για το 2015).
• Ο νομός Δωδ/νήσου βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά σε ξενοδοχειακές κλίνες αφού διαθέτει το 18,4% επί του συνόλου.
• Τουρκικό Προξενείο στην Ρόδο
• Μουσουλμανική & Εβραϊκή κοινότητα  στα νησιά της Ρόδου & Κω
• Επιπλέον οι υπηρεσίες μας επιβαρύνοντα, με τις μεταγωγές (περίπου 1.000 άτομα το 2015) ποινικών κρατουμένων και παράνομων μεταναστών, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τις Δικαστικές Φυλακές Κω, το Πλημμελειοδικείο και Κακουργιοδικείο Κω, το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου (Ψυχιατρείο), καθώς και το Πρωτοδικείο και Εφετείο Δωδεκανήσου στη Ρόδο.

Η αστυνομική δύναμη της Δωδ/νησου στην παρούσα περίοδο, παρουσιάζεται ελλειμματική (σύμφωνα με τις οργανικές θέσεις) κατά 20% περίπου, αριθμεί περίπου 530 άτομα (αντί 676 μ. μετά την μείωση των οργανικών) και καλείται να προσφέρει πολλαπλάσιες Yπηρεσίες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που παρουσιάζονται στους θερινούς μήνες.
Επίσης η αιφνιδιαστική μείωση των οργανικών θέσεων (από 800 σε 676) από εσάς, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει κάθε περιοχή (γεωγραφική θέση, ιδιομορφία, πληθυσμός, εγκληματικότητα, επισκεψιμότητα κ.α.) τις οποίες σας αναλύσαμε εν συντομία παραπάνω για τον Νομό, μας δημιούργησε επιπλέον προβληματισμό.
Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι ύψιστης σημασίας να παρθούν άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των υπηρεσιών. Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι οι Αστυνομικές Υπηρεσίες των νησιών της Δωδ/νήσου θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη χωρίς να έχουν την δυνατότητα της άμεσης συνδρομής από άλλες υπηρεσίες του νομού ή όμορων νομών, όπως συμβαίνει στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Εμείς από πλευράς μας, έχοντας άμεση αντίληψη των τρεχόντων προβλημάτων, σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις προτάσεις μας παρακάτω:
• Την Ίδρυση  Τμημάτων Αλλοδαπών στα νησιά Ρόδο και Κω.

• Την Ίδρυση Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δωδ/νήσου ή την μεταφορά της έδρας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο (για πληθυσμιακούς, γεωγραφικούς και εθνικούς λόγους)

• Εξεύρεση χώρων παραμονής-κράτησης και βελτίωση των ήδη υπαρχόντων υποδομών τόσο στη Ρόδο & Κω όσο και στα μικρά νησιά.

• Επιβάλλεται η ενεργοποίηση του ΠΔ. 235/2007 με το οποίο προβλέπεται η ίδρυση Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στην Ρόδο & Κω και η στελέχωσή τους με συνοριακούς φύλακες οι οποίοι έχουν προσληφθεί για τον σκοπό αυτό και υπηρετούν σήμερα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α. μέρη της ηπειρωτικής χώρας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επίσκεψη στην περιοχή μας, καθώς και για το χρόνο που μας διαθέσατε. Ευελπιστούμε στην πολύτιμη συμβολή σας για την καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην καθιέρωση του αιτήματος της ασφάλειας στα ακριτικά Δωδεκάνησα.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Ο Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Εμμανουήλ

Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ξενοφών

Ο Πρόεδρος
ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ
Αντώνιος

Ο  Γεν. Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Παναγιώτης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή