«Είναι ώρα να ξαναγίνουν η ακίνητη περιουσία και η οικοδομή, ατμομηχανές της ανάπτυξης»

Ιούνιος 25, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Στις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για να ξαναγίνουν η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων και η οικοδομή, ατμομηχανές της ανάπτυξης, αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού και υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα, κ. Μάνος Κόνσολας, που περιόδευσε χθες στα χωριά Έμπωνα, Κρητηνία, Σιάννα, Μονόλιθο, Απολακκιά, Προφύλλια, Ίστριο της Ρόδου.

Ο Μάνος Κόνσολας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τους πολίτες για τη φορολόγηση των ακινήτων, αφού πολλοί είναι αυτοί που έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας τους.

Η Ελλάδα είναι στην κορυφαία τριάδα των χωρών με τους περισσότερους φόρους στην ακίνητη περιουσία. Η ύφεση οφείλεται και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι ιδιωτικές επενδύσεις σε κατοικίες στην Ελλάδα υποχώρησαν συνολικά κατά 23 δισ. ευρώ.

Ο Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στους πολίτες, τόνισε ότι δομικό στοιχείο του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία των πολιτών.

Η ακίνητη περιουσία και η οικοδομή θα ξαναγίνουν ατμομηχανές της ανάπτυξης της οικονομίας μέσα από:

– Την οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% που θα ισχύσει για όλους.
– Την απαλλαγή από το ΦΠΑ σε όλες τις εργασίες που σχετίζονται με την οικοδομική δραστηριότητα.
– Την έκπτωση φόρου της τάξης του 40-50% στις δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.
– Την απλοποίηση των διαδικασιών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, με τη μείωση του αριθμού δικαιολογητικών και της γραφειοκρατίας».

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot