Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

«Μαφιόζικες» υπεξαιρέσεις χρημάτων από διευθυντικό στέλεχος Τράπεζας!

«Μαφιόζικες» υπεξαιρέσεις χρημάτων από διευθυντικό στέλεχος Τράπεζας!
jumbo-banner

Με μήνυση που κατατέθηκε ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του

Tην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος διευθυντικού στελέχους τράπεζας του νησιού για εξακολουθητική τέλεση των εγκλημάτων της  κακουργηματικής πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της κακουργηματικής απάτης, της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, της κακουργηματικής απιστίας, της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος, της πλημμεληματικής απατηλής πρόκλησης βλάβης και της κακουργηματικής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ζήτησε χθες, με έγκληση που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, μια 85χρονη, άκληρη, χήρα, κάτοικος Ρόδου.

Η έρευνα για την υπόθεση, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατική» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από επιθεωρητές της τράπεζας, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο, αν ο καταγγελλόμενος τέλεσε ανάλογα αδικήματα σε βάρος κι άλλων καταθετών. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι χθες έγινε και νέα έρευνα για τις επενδύσεις άλλου Ροδίτη στο ίδιο υποκατάστημα.
Η 85χρονη, εκθέτει στην έγκλησή της ότι προκειμένου να έχει καλύτερη απόδοση τόκων, από εκείνους που της απέφεραν τα χρηματικά ποσά που είχε κατατεθειμένα σε απλούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου (με άλλους συνδικαιούχους συγγενείς της), αρχικά σε άλλη τράπεζα και στη συνέχεια στη διάδοχό της, εξ απορροφήσεως, επέλεγε το άνοιγμα προθεσμιακών καταθέσεων (συνήθως μηνιαίων), με τη μεσολάβηση του εγκαλούμενου, διευθυντή των τραπεζών, ο οποίος της προσέφερε το καλύτερο επιτόκιο της τραπεζικής αγοράς.

Η συνεχής επαφή τους, η συμπάθεια που εξέπεμπε, η προθυμία του να την εξυπηρετεί, ακόμα και με επίσκεψή στο σπίτι της για διεκπεραίωση μιας συναλλαγής (για ανάληψη μετρητών, για νέα προθεσμιακή κατάθεση κλπ), δημιούργησαν μια σχέση εμπιστοσύνης, μια φιλική σχέση, η οποία απετέλεσε και τη βάση για την αποκλειστική τοποθέτηση των χρημάτων της στις τράπεζες που ήταν διευθυντής.

Υποστηρίζει ότι, εκμεταλλευόμενος την ανωτέρω θέση του, προέβαινε, εν αγνοία της, από τον λογαριασμό ταμιευτηρίου της, σε τμηματικές εκταμιεύσεις διαφόρων χρηματικών ποσών (που ανέρχονται συνολικά σε 200.000 ευρώ), υπογράφοντας τα εκάστοτε εκδιδόμενα με την ανάληψη παραστατικά έγγραφα, πλαστογραφώντας την υπογραφή της.

Για την συγκάλυψη των αξιόποινων πράξεών του και προκειμένου να μην τις ανακαλύψει, ισχυρίζεται ότι εκείνος μεν κρατούσε το πραγματικό βιβλιάριό καταθέσεών της, όπου απεικονίζετο η πραγματική κίνηση του λογαριασμού, ενώ σε εκείνη παρέδιδε πλαστό βιβλιάριο, όπου εμφανιζόταν η εικονική κίνηση του λογαριασμού της.
Επιπρόσθετα, όπως ισχυρίζεται, της παρέδιδε κάθε μήνα, την πλαστή κατά περιεχόμενο απόδειξη της νέας προθεσμιακής της κατάθεσης, την οποία υπέγραφε αυτός, ως διευθυντής και ένας άλλος υπάλληλος. Η προθεσμιακή κατάθεση εμφάνιζε ολόκληρο το ποσό που θα έπρεπε να είχε στο λογαριασμό ταμιευτηρίου της και όχι αυτό που είχε απομείνει από τις υπεξαιρέσεις που είχε ήδη διαπράξει.
Τις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις τελούσε, κατ’ εξακολούθηση, όπως διατείνεται, κατά το από 2012 έως και τέλη Ιουνίου 2015 χρονικό διάστημα.
Όπως εκθέτει, στο ίδιο κατάστημα τηρούσε κι ένα λογαριασμό καταθέσεων ταμιευτηρίου σε δολάρια Η.Π.Α. με συνδικαιούχους συγγενείς της.
Την 29-5-2015 άνοιξε, όπως έκανε κάθε προηγούμενο μήνα, μια προθεσμιακή κατάθεση σε δολάρια Η.Π.Α. με κεφάλαιο 300.000 δολάρια Η.Π.Α., με ημερομηνία έναρξης 29-5-2015 και ημερομηνία λήξης 29-6-2015, με επιτόκιο 4,5% με λογαριασμό της με συνδικαιούχους δύο συγγενείς της.

Περί τα μέσα Ιουνίου του 2015, ζήτησε από τον εγκαλούμενο να «σπάσει» την άνω προθεσμιακή κατάθεση και να αναλάβει αυτούσια τα 300.000 δολάρια.
Ο εγκαλούμενος, όπως υποστηρίζει, με χίλιες δύο προφάσεις, την απέτρεψε να επιμείνει στην εν λόγω ανάληψη, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει πρόβλημα με το συνάλλαγμα, ότι φέρνει κωλύματα η Τράπεζα της Ελλάδος, ότι θα καθυστερήσει η εξεύρεση του εν λόγω ποσού κλπ.

Τότε ζήτησε, όπως περιγράφει, να της αποδοθούν 200.000 ευρώ από τον λογαριασμό καταθέσεων που τηρούσε σε ευρώ, αφού «σπάσει» μια προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ που κρατούσε την οποία της είχε χορηγήσει ο εγκαλούμενος και έφερε την υπογραφή του με συνυπογραφή υποτίθεται άλλου υπαλλήλου, ποσού 200.000 ευρώ, με ημερομηνία έναρξης 29-5-2015 και ημερομηνία λήξης 29-6-2015, με επιτόκιο 5% με λογαριασμό της στον οποίο υπήρχαν ακόμη δύο συνδικαιούχοι.
Πράγματι, την 18-6-2015, με τη μεσολάβηση του εγκαλούμενου, έκανε ανάληψη από τον άνω λογαριασμό της καταθέσεων ταμιευτηρίου το ποσό των 200.000 ευρώ, εκδοθέντος και του σχετικού εντάλματος πληρωμής πιστεύοντας ότι ήσαν τα χρήματα από την τελευταία προθεσμιακή κατάθεση που κρατούσε σε ευρώ.
Την 20-7-2015, σε επικοινωνία της με τον υποδιευθυντή του καταστήματος, όταν τον ρώτησε τι έκαναν τελικά με τα δολάρια Η.Π.Α., τότε εκείνος έκπληκτος της απάντησε ότι είχε μετατρέψει την συγκεκριμένη προθεσμιακή σε ευρώ και είχε αναλάβει 200.000 ευρώ!

Διαπιστώθηκε στην πορεία ότι η απόδειξη προθεσμιακής κατάθεσης των 200.000 ευρώ, έναρξης 29-5-2015 και λήξης 29-6-2015, ήταν πλαστή και ο εγκαλούμενος είχε σπάσει την γνήσια προθεσμιακή της κατάθεση σε δολάρια εν αγνοία της, με αποκλειστικό σκοπό, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η προηγούμενη εγκληματική του δράση, να βρει τα 200.000 ευρώ που ζητούσε να κάνει ανάληψη. Διατείνεται ότι ο εγκαλούμενος πλαστογράφησε τα σχετικά έγγραφα, μετέτρεψε 230.000 δολάρια ΗΠΑ σε 201.577,56 ευρώ και της παρέδωσε 200.000 ευρώ.

Για να συγκαλύψει την συγκεκριμένη πράξη, όπως περιγράφει, της παρέδωσε στις 29-6-2015 (την ημέρα δηλαδή που έληξε η προηγούμενη προθεσμιακή κατάθεση των δολαρίων, που δήθεν «έσπασε») μια νέα πλαστή προθεσμιακή κατάθεση σε δολάρια Η.Π.Α. με κεφάλαιο πάλι 300.000 δολάρια Η.Π.Α., με ημερομηνία έναρξης 29-6-2015 και ημερομηνία λήξης 29-7-2015, με επιτόκιο 4,5% με πιστούμενο λογαριασμό της τόκων και χρεούμενο κατά την έναρξη, έναν με δύο συνδικαιούχους.
Η πλαστή κατά περιεχόμενο προθεσμιακή κατάθεση, όπως διατείνεται, φέρει την υπογραφή του, ως διευθυντή και μία πλαστή υπογραφή υπαλλήλου, με επικολληθέν 2ο φύλλο από άλλη γνήσια προθεσμιακή μου κατάθεση, όπου σ’ αυτό το 2ο φύλλο υπάρχει η γνήσια υπογραφή του υπαλλήλου.

Ενημερώθηκε η διοίκηση της τράπεζας που απέστειλε στη Ρόδο επιθεωρητή και όπως υποστηρίζει ο εγκαλούμενος αιφνιδιάστηκε, μπλόκαραν το γραφείο του, παρέδωσε ό,τι έγγραφα κρατούσε και ομολόγησε τις πράξεις του.

Ο έλεγχος έγινε σε βάθος χρόνου, ελέγχθηκαν και όλα τα αντίγραφα των ενταλμάτων πληρωμής που εξεδίδοντο από τον ταμία σε κάθε περίπτωση ανάληψης χρηματικών ποσών από το λογαριασμό της και, όπως υποστηρίζει, σ’ αυτά φαίνεται η διαφορά της υπογραφής της, μια και την πλαστογραφούσε «άκομψα» ο εγκαλούμενος.
Η 85χρονη, ισχυρίζεται ότι ο εγκαλούμενος, όταν του ζήτησε εξηγήσεις ομολόγησε τα πάντα και της ζήτησε προθεσμία για να τακτοποιήσει το θέμα. Τα ίδια φέρεται να ομολόγησε και στον πληρεξούσιο δικηγόρο της, που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του με σκοπό να τον διαβεβαιώσει ότι θα αποκαταστήσει τη ζημιά.
Την υπόθεση χειρίζεται για λογαριασμό της πολιτικώς ενάγουσας ο δικηγόρος κ. Παντελής Αποστολάς, ενώ τον εγκαλούμενο εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

dimokratiki.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή