“Η Κως προχωρά μπροστά με έργα-Εντάχθηκε η χρηματοδότηση του έργου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στην Ακτή Βασιλέως Γεωργίου στην πόλη της Κω.”

Απρίλιος 04, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Ο Δήμος Κω συνεχίζει να κλείνει τις πληγές του παρελθόντος.
Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.
Με 1.000.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Κω για να υλοποιηθεί το έργο για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στην Ακτή Βασιλέως Γεωργίου στην πόλη της Κω.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2014-2020 με τίτλο «Προστασία των ακτών της Περιφέρειας από τη διάβρωση» (που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) ετοίμασαν τον σχετικό φάκελο του έργου με προϋπολογισμό 1.000.000 € και η πρόταση υποβλήθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.
Στην αξιολόγηση που έγινε, η πρόταση του Δήμου Κω συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και κατατάχθηκε πρώτη.
Τα έργα που προβλέπονται χωροθετούνται στον θαλάσσιο χώρο και κατά ένα ελάχιστο τμήμα στο χερσαίο χώρο της ακτής της Βασιλέως Γεωργίου.
Τα έργα είναι ένας συνδυασμός κατασκευής τεχνητών υφάλων προβόλων (14 στον αριθμό) και τεχνητής αναπλήρωσης της περιοχής, ενώ στόχος του είναι αφενός να ελεγχθεί η διάβρωση ως προς τα έργα υποδομής (πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος, δρόμος) και αφετέρου να δημιουργηθεί ικανή ζώνη παραλίας με τη διαμόρφωση νέου τεχνητού παραλιακού μετώπου με δάνειο ίζημα.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot