Καταυλισμός απελπισμένων η Πλατεία Βικτωρίας

Σεπτέμβριος 09, 2015
jumbo-banner
«Εχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;». Η φράση που εκστομίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ δεν τροφοδότησε μόνο σκληρές ανακοινώσεις από Ν.Δ. και Ποτάμι αλλά ανέδειξε τη σύγχυση που επικρατεί έως τα ανώτατα επίπεδα του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό πρόβλημα που οξύνεται καθημερινά και επιστρέφει από τα νησιά στο κέντρο της Αθήνας.

Η έντονη προσπάθεια που καταβάλλεται από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να μετακινήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά προκαλεί νέες παρενέργειες στην Αττική. 

Ο καταυλισμός που ξεκίνησε να λειτουργεί στα μέσα Αυγούστου στον Ελαιώνα έχει φθάσει πλέον στα όρια της δυναμικότητάς του (σχεδόν 700 άτομα) καθώς με την αύξηση των ροών από τα νησιά ήταν όλο και περισσότεροι εκείνοι που ζητούσαν εκεί φιλοξενία. Το αποτέλεσμα είναι να επαναληφθεί η εικόνα του περασμένου Ιουλίου όταν πρόσφυγες άρχισαν να κατασκηνώνουν προχείρως στην Πλατεία Βικτωρίας και μετά στο Πεδίο του Αρεως.

Εκατοντάδες είναι πλέον οι αλλοδαποί που επιλέγουν να μείνουν στην Πλατεία Βικτωρίας και αυτό οδήγησε σε έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων αλλά και τηλεφώνημα του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Καμίνης «εξέφρασε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι 20 ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του χώρου φιλοξενίας που παραχώρησε ο δήμος στον Ελαιώνα, και παρά την υποδειγματική λειτουργία του, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να καθοδηγούνται από τις Αρχές, κατά εκατοντάδες, σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό σκηνικό. Ανέφερε ενδεικτικά ότι χθες το βράδυ στην Πλατεία Βικτωρίας βρίσκονταν περίπου 2.000 πρόσφυγες. Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από την κυβέρνηση να υλοποιηθούν άμεσα όλα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Δήμου Αθηναίων και κυβέρνησης (νέοι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας) για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, αλλά και για τη διασφάλιση της κανονικότητας στη ζωή των κατοίκων της Αθήνας». 

1.000 σε πρώην στρατόπεδο 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε μιλήσει για προχωρημένες συνεννοήσεις με το υπουργείο Αμυνας, ώστε να δημιουργηθεί νέα δομή χωρητικότητας 1.000 ατόμων σε πρώην στρατόπεδο της Αττικής....
e-typos.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot