×

Προειδοποίηση!

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575
Menu
Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Υπ. Εργασίας: Δεν θα γίνουν περικοπές άνω του 18% στις συντάξεις

Υπ. Εργασίας: Δεν θα γίνο…

Σφοδρή επίθεση εξαπο...

Α. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: Έγκριση συμμετοχής αιρετών σε τουριστικές εκθέσεις

Α. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: Έγκριση συμ…

Οι τουριστικές εκθέσ...

Prev Next

Υπεξαιρούσαν χρήματα από Α.Τ.Μ. Τραπεζών στην Κω!

Υπεξαιρούσαν χρήματα από Α.Τ.Μ. Τραπεζών στην Κω!
jumbo-banner
Φέρονται ότι υπεξαίρεσαν το συνολικό ποσό των 40.350 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, των 94.850 ευρώ από την Eurobank, των 80.150 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς και συνολικώς το ποσό των 215.870 ευρώ.

Για υπεξαίρεση σημαντικών ποσών από μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών (ΑΤΜ) τραπεζών κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού τους κατηγορούνται o ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι εταιρείας security, που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στην προσεχή του συνεδρίαση.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, ο πρώτος κατηγορούμενος ηλικίας 46 ετών, ο δεύτερος 44 ετών και ο τρίτος 31 ετών, «με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ιδιοποιήθηκαν παρανόμως ξένα κινητά πράγματα που περιήλθαν στην κατοχή τους με οιονδήποτε τρόπο και τα οποία τους είχαν εμπιστευθεί λόγω της ιδιότητάς τους ως διαχειριστές ξένης περιουσίας και μεσεγγυούχους, η συνολική δε αξία τους υπερβαίνει το ποσό των 73.000 ευρώ».
 
Ειδικότερα, στην Κω και σε μη επακριβώς διαπιστωθέντα κατά την ανάκριση χρόνο, πάντως κατά το έτος 2009 και μέχρι τις 6 Ιουνίου 2009, ο πρώτος φέρεται, ενώ είχε συνάψει με εταιρεία security υπό την 17 Δεκεμβρίου 2003 σύμβαση συνεργασίας, δυνάμει της οποίας ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση της τελευταίας στην Κω, έχοντας ως καθήκοντα, μεταξύ άλλων, την παραλαβή από τις πελάτες – τράπεζες της (Ε.Τ.Ε. E.F.G. EUROBANK, ALPHA,ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κα.) μεγάλων χρηματικών ποσών, την ασφαλή μεταφορά, φύλαξη και διαχείριση αυτών στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ίδιου, καθώς και τον εφοδιασμό και την αποσυμφόρηση μεγάλου αριθμού Α.Τ.Μ. (29 συνολικώς) των πελατών, να ιδιοποιήθηκε με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, τα φυλασσόμενα στις εγκαταστάσεις του χρηματικά αποθεματικά.
 
Ο δεύτερος φέρεται, ενώ ήταν υπάλληλος στην ατομική επιχείρηση security, έχοντας ως καθήκοντα την παραλαβή και μεταφορά των κασετών από τα ΑΤΜ τραπεζών πελατών προς φύλαξη στις ειδικώς διαμορφωμένες εγκαταστάσεις με χρηματοκιβώτια (vaults) της επιχείρησης, στις οποίες είχε μόνον αυτός μαζί με τον αδελφό του και πρώτο κατηγορούμενο, εξουσιοδοτημένη πρόσβαση με κωδικό αριθμό, καθώς και αντιστρόφως από τα χρηματοκιβώτια (vaults) προς τα ΑΤΜ, τον εφοδιασμό κασετών των ΑΤΜ τραπεζών με χρήματα και την καταμέτρηση των αξιών (χρημάτων) που βρίσκονταν στα χρηματοκιβώτια της επιχείρησης αλλά και στις κασέτες των ΑΤΜ, να ιδιοποιήθηκε μέρος των φυλασσόμενων χρημάτων.
 
Ο τρίτος, εργαζόμενος ως οδηγός χρηματαποστολών και έχοντας ως περαιτέρω καθήκοντα τη μεταφορά κασετών από τα ΑΤΜ τραπεζών πελατών κατηγορείται ότι συνέδραμε τους δύο πρώτους.
 
Φέρονται ότι υπεξαίρεσαν το συνολικό ποσό των 40.350 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, των 94.850 ευρώ από την Eurobank, των 80.150 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς και συνολικώς το ποσό των 215.870 ευρώ.
 
Tμήμα της υπόθεσης έχει ήδη κριθεί από τα πολιτικά δικαστήρια.
 
Το Εφετείο Δωδεκανήσου έχει επιδικάσει συγκεκριμένα αποζημίωση στην Τράπεζα Πειραιώς σε βάρος της εταιρείας security και του εκπροσώπου της στην Κω, για υπεξαίρεση σημαντικών ποσών κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών.
 
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι σάκοι στους οποίους τοποθετείτο το υπό διακίνηση χρηματικό ποσό έπρεπε να σφραγίζονται από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους, με ειδικές σφραγίδες, τις οποίες η εταιρεία secutiry θα προμήθευε στην τράπεζα, καθημερινώς, τη στιγμή της σφράγισής τους. Προ της παραδόσεως των σάκων με το περιεχόμενό τους, οι υπάλληλοι της εταιρείας security μαζί με τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της τράπεζας, όφειλαν να ελέγχουν τους σάκους και τις ειδικές σφραγίδες για να διαπιστώνουν ότι δεν έχουν παραβιασθεί, δεν φέρουν ίχνη παραβιάσεως, ότι οι αριθμοί των σφραγίδων ασφαλείας συμπίπτουν με τους αριθμούς που σημειώνονται στο πρωτόκολλο παραδόσεως και κατόπιν αυτών θα υπογράφονταν το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής.
 
Οι υπάλληλοι του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κω ειδοποιούσαν τους μεταφορείς για τον τόπο προορισμού, καταμετρούσαν τα ποσά που έπρεπε να μεταφερθούν, τοποθετούσαν τα χαρτονομίσματα εντός των ειδικών κασετών, στις οποίες έθεταν την προβλεπόμενη ταινία ασφαλείας επί του στομίου εισαγωγής των και παρέδιδαν αυτές στους υπαλλήλους χωρίς να τις εσωκλείουν σε σφραγισμένους σάκους ως εξάλλου υποχρεούντο από την υπογραφείσα σύμβαση. Κατόπιν οι γυμνές κασέτες μεταφέρονταν με το θωρακισμένο όχημα στα μηχανήματα ανεφοδιασμού, όπου τις παρέδιδαν στον υπάλληλο της τράπεζας, ο οποίος υπέγραφε το δελτίο παράδοσης – παραλαβής, άνοιγε το υπό ανεφοδιασμό αυτόματο μηχάνημα και τοποθετούσε στις ειδικές προθήκες τις κασέτες.
 
Στην απόφαση τονίζεται ότι στο χρονικό διάστημα από 13-01-2004 έως 29-04-2004 εμφανίσθηκαν χρηματικά ελλείμματα στις αυτόματες ταμειακές μηχανές της τράπεζας στην Κω.
 
Ειδικό κλιμάκιο ελεγκτών της τράπεζας προέβη σε επιστάμενο έλεγχο από τον οποίο προέκυψε ότι το έλλειμμα ανήρχετο συνολικά στο ποσό των 31.820 ευρώ, το οποίο οφείλετο σε υπεξαίρεση που διαπράχθηκε είτε κατά την μεταφορά των κασετών από το κατάστημα της τράπεζας προς τις αυτόματες ταμειακές μηχανές είτε κατά την επιστροφή τους.
 
Περαιτέρω αποδείχθηκε ότι η υπεξαίρεση των επίδικων χρηματικών ποσών διαπράχθηκε από τον υπάλληλο του εκπροσώπου της εταιρείας security στην Κω.
 
Ειδικότερα αποδείχθηκε ότι ο υπάλληλος, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός μεταφοράς χρηματαποστολών, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι στο όχημα δεν επέβαινε υπάλληλος της τράπεζας και ότι οι κασέτες με τα χρηματικά ποσά δεν εσωκλείονταν σε σάκους αλλά παραδίδονταν σ’ αυτόν γυμνές παραβίαζε εντέχνως τα ειδικά κυτία από την πίσω πλευρά τους, και αφαιρούσε χρηματικά ποσά.
 
Το γεγονός αυτό συνομολογείται από τον ίδιο τόσο στην από 03-05-2004 προανακριτική του κατάθεση όσο και την από 04-05-2004 απολογία του ενώπιον του Ανακριτή Κω.
 
Το δικαστήριο έκρινε ότι ευθύνη για την υπεξαίρεση έχει και ο εκπρόσωπος της εταιρείας security στην Κω, που ανέλαβε την εξυπηρέτηση χρηματομεταφορών κατ’εντολή και υπόδειξη αυτής και επομένως ήταν προστηθείς. Η συνολική απαίτηση της τράπεζας ανέρχεται στο ποσό των 28.230 ευρώ.
 
Πηγή:www.dimokratiki.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή