Στο δικό του... Λιμάνι

Ιανουάριος 17, 2016
jumbo-banner

Δεν πρέπει να λογίζεται ως κίνηση πανικού. Ή απόγνωσης. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πλήρες. Τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Αυτό φαίνεται να προέκυψε κάποια στιγμή το βράδυ της Παρασκευής. Λίγο πριν ή λίγο αργότερα από την αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε απλά (και επίσημα) στο παιχνίδι της απόκτησης του Κώστα Παπανικολάου, αλλά έδωσε τα χέρια μαζί του!

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2019 (απομένει να διευκρινιστεί αν θα υπάρχουν επιλογές μονομερούς ανανέωσης, π.χ. 2,5+1), με τον «Παπ» να διατηρεί όρο «opt out» στο τέλος κάθε σεζόν. Κάπου εδώ έρχεται να προστεθεί ένας αστερίσκος. Με απόχρωση... μπλαουγκράνα.

Στο δικό του... Λιμάνι

Βλέπετε, η Μπαρτσελόνα, η τελευταία ευρωπαϊκή ομάδα του άλλοτε φόργουορντ των Ρόκετς και Νάγκετς, διατηρεί τα δικαιώματά του. Και έχει το δικαίωμα να ματσάρει την πρόταση του Ολυμπιακού και να πάρει αυτή τον παίκτη. Τούτη τη στιγμή η πρόθεση των Καταλανών δεν έχει γίνει δημόσια. Το μόνο σίγουρο είναι πως μόλις ο Παπανικολάου υπογράψει το νέο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, αυτό θα πρέπει να σταλεί στη Βαρκελώνη. Και κατόπιν η Μπαρτσελόνα (αντίπαλος των Πειραιωτών στο TOP-16), σε διάστημα 24 ωρών, να γνωστοποιήσει τι θα κάνει.

Στο δικό του... Λιμάνι

Οπως και να έχει, πληροφορίες αναφέρουν πως ο 25χρονος αθλητής απέρριψε άλλες προσφορές, οι οποίες προέβλεπαν καλύτερους οικονομικούς όρους. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο πως ο Παπανικολάου είπε «όχι» τόσο σε όσα του πρόσφερε η Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά και σε εκείνα που έδινε ο Παναθηναϊκός (2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 2,5 χρόνια).

Στο δικό του... Λιμάνι

Τα πολλά «τριάρια» και η βοήθεια στο «4»

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός φαίνεται γεμάτος στο «3», με τους Ματ Λοτζέσκι, Ντι Τζέι Στρόμπερι και Ιωάννη Παπαπέτρου να καλύπτουν κάθε πιθανή ανάγκη του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Μόνο που ο «Παπ» μπορεί να αποδειχθεί και μία πρώιμη καλοκαιρινή μεταγραφή. Οχι πως δεν θα καταφέρει να βοηθήσει και άμεσα.

Βλέπετε, εδώ και καιρό από τους Πειραιώτες φαίνεται να λείπει ένα... κομμάτι που μπαίνει στη θέση «4». Οσο και αν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θέλει να το παραδεχθεί. Η έλευση του διεθνούς φόργουορντ σημαίνει πως μπορεί να βοηθήσει ως μπακ απ του Γιώργου Πρίντεζη, αφήνοντας τους τρεις παίκτες που προαναφέραμε στη θέση τους.

Στη ζυγαριά της πρότασης μπήκαν από τη μία το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει μία ήδη μονταρισμένη ομάδα μία ακόμη προσθήκη και από την άλλη μεριά το γεγονός πως το ρόστερ μπορεί να αποκτήσει ακόμη μία (πάνω απ' όλα δοκιμασμένη) λύση. Τη στιγμή μάλιστα που τα παιχνίδια γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα.

Αν η συμφωνία οριστικοποιηθεί, τότε ο Παπανικολάου θα έχει (κατ' αρχήν) δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αφού στην Ευρωλίγκα θα μπορεί να αγωνιστεί στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, στις 26 Φεβρουαρίου, κατά διαβολική... παραγγελία κόντρα στην Μπαρτσελόνα εκτός έδρας.

imerisia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot