Menu
ΕΟΔ Κω: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαίδευση για νέους διασώστες με θέμα τη διάσωση στο Υγρό Στοιχείο (φωτό)

ΕΟΔ Κω: Με επιτυχία πραγμ…

Με επιτυχία πραγματο...

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

Κλειστά τα σχολεία την Τε…

Δεν θα λειτουργήσει ...

Η εντυπωσιακή είσοδος ΝΑΤΟικού υποβρυχίου στο λιμάνι Ηρακλείου – ΦΩΤΟ

Η εντυπωσιακή είσοδος ΝΑΤ…

Στο λιμάνι του Ηρα...

Το "ευχαριστώ" της Ελένης Δρόσου σε όσους βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης

Το "ευχαριστώ" …

Ένα μεγάλο ευχαρισ...

Βίντεο: Δείτε πως οι λαθροθήρες – εγκληματίες στήνουν δόκανα στη Ρόδο

Βίντεο: Δείτε πως οι λαθρ…

Μαρτυρικό θάνατο β...

Το 24ωρο του τρόμου για 40χρονη στα Πετράλωνα: Τη χτυπούσε και τη βίαζε για μια ημέρα ο πρώην της

Το 24ωρο του τρόμου για 4…

Όπως καταγγέλλει, ο ...

Τσίπρας: Ώρα και οι πιστωτές μας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους - ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Ώρα και οι πιστω…

Το μήνυμα ότι τώρα ε...

Διαλύεται η “Ζούγκλα του Καλαί” στη Γαλλία – ΦΩΤΟ

Διαλύεται η “Ζούγκλα του …

Πρόσφυγες και μετα...

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: "Μηδενική συμμετοχή για φάρμακα σε οικονομικά αδύναμους"

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: "Μηδενική…

Μετά την ψήφιση το...

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση για την Ένωση Ξενοδόχων Κω στις 26/10

Ετήσια Τακτική Γενική Συν…

Η Ένωση Ξενοδόχων ...

Κ.Α.Ο. Φιλίνος: "Συλλυπητήρια στον Στάθη Γκουντελίτσα"

Κ.Α.Ο. Φιλίνος: "Συλ…

Οι ποδοσφαιρίστριε...

Γ. Κυρίτσης: Δημιουργία ενός δικτύου δωρεάν υπηρεσιών υγείας απέναντι στους δημότες της Κω (φωτό-βίντεο)

Γ. Κυρίτσης: Δημιουργία ε…

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ...

Prev Next

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Κω προς κ. Αλέξη Τσίπρα με θέμα το μεταναστευτικό

  • 1 σχόλιο
  • Διαβάστηκε 777 φορές
Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Κω προς κ. Αλέξη Τσίπρα με θέμα το μεταναστευτικό

Προς: Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Κοινοποίηση:
Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Αβραμόπουλο
Υπουργό Επικρατείας για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, κ. Αλ. Φλαμπουράρη
Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Καμμένο
Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του πολίτη κο Πανούση
Αναπληρώτρια Υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κα Τασία Χριστοδουλοπούλου
Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κο Σταθάκη
Αναπληρώτρια Υπουργό τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά
Βουλευτές Δωδεκανήσου
Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου


Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Μετά την τοποθέτησή σας στη Βουλή, βάσει της οποίας πρόκειται να δημιουργήσετε κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών στο νησί της Κω, ερχόμαστε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας για τους παρακάτω λόγους:
1. Η Κως αποτελεί την 3η τουριστική δύναμη (προορισμό), της χώρας μας. Η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών που παρατηρήθηκε φέτος προκάλεσε πολύ μεγάλη ζημιά στο τουριστικό μας προϊόν, ανεπανόρθωτη δυσφήμιση στις χώρες του εξωτερικού, δυσφορία στους τουρίστες και όλα αυτά μεταφράστηκαν σε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων καθώς αμφισβητήθηκε το επίπεδο ασφάλειας στο νησί μας. Πολύ δε περισσότερο, δυστυχώς, τα αποτελέσματα της δυσφήμισης αυτής θα φανούν στα συμβόλαια της επόμενης περιόδου, καθόσον ήδη κατά τις διαπραγματεύσεις το θέμα έχει τεθεί από τα ταξιδιωτικά γραφεία, με την μορφή τόσο μειωμένων τιμών, όσο και πολύ μεγάλου αριθμού ακυρώσεων. Πέραν του παραπάνω, οφείλουμε να τονίσουμε και την ασφυκτική δυσφορία των κατοίκων του νησιού που αισθάνονται καθημερινά τον τόπο τους αλλά και το ίδιο τους το σπίτι να «καταλαμβάνεται» από εκατοντάδες μετανάστες.

2. Η δημιουργία κέντρου υποδοχής θα προκαλέσει την ακόμα μεγαλύτερη εισροή μεταναστών, η Κως θα «χαρακτηριστεί» από την ύπαρξή του, και ο χαρακτηρισμός αυτός θα υπερισχύει του τουριστικού χαρακτήρα, που με πολύ κόπο και μεγάλες προσπάθειες οικοδομήθηκε επί δεκαετίες. Ήδη για να επανέλθει η εικόνα του νησιού από τα φετινά επεισόδια θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο χρόνια συστηματικού σχεδίου διαφήμισης και μάρκετινγκ.

3. Είναι δεδομένες οι ελλείψεις σε αστυνομική δύναμη αλλά και σε ειδικές υποδομές που είναι απαραίτητες για την ορθή λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου που θα δημιουργηθεί για έναν συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών και θα καταλήξει να λειτουργεί για αρκετές χιλιάδες επιπλέον μεταναστών.

4. Θεωρούμε επισφαλές το να δημιουργηθεί κέντρο πρώτης υποδοχής σε ακριτικό νησί όπως είναι η Κως καθαρά για λόγους εθνικής ασφάλειας.

5. Η μαζική προσέλευση και παραμονή μεταναστών συνιστά «υγειονομική βόμβα», λόγω της έλλειψης υποδομών υγείας στο νησί μας, που απειλεί τόσο τους 35.000 κατοίκους του νησιού όσο και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του.

Κύριε Πρωθυπουργέ, στην τελευταία σας απόφασή αντιπροτείνουμε:
1. Την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας.
2. Την άμεση μεταφορά των μεταναστών στην Ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να ταυτοποιούνται εκεί τα στοιχεία τους και να γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών
3. Τη δημιουργία πρότυπων κέντρων υποδοχής σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ή σε περιοχές μη τουριστικές που έχουν ζητήσει να έχουν τους χώρους αυτούς
4. Την ενίσχυση της αστυνομικής και της λιμενικής δύναμης στο νησί της Κω για την ταχύτερη διεκπεραίωση αυτών που θα συνεχίσουν λόγω της γεωπολιτικής θέσης του νησιού να έρχονται.
5. Την υλοποίηση της δομής των συνοριοφυλάκων

Σας ενημερώνουμε πως το νησί της Κω έφτασε φέτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της αθρόας καθημερινής άφιξης μεταναστών (από 200 έως και 900 ανά ημέρα), που σε συνδυασμό με την αδυναμία διαχείρισής τους οδήγησε σε συσσώρευση ατόμων (περίπου 3.000 άτομα), με μέσο χρόνο εξυπηρέτησής τους τις 25 ημέρες, μετατρέποντας την πόλη της Κω σε αποθήκη ψυχών. Αυτές οι καταστάσεις δυσφημούν και ζημιώνουν το νησί μας και τη χώρα μας αλλά και παρατείνουν τον αγώνα αυτών των ανθρώπων στο να κερδίσουν μια ευκαιρία για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Ενδεικτικά και μόνο σας αναφέρουμε ότι ακόμη και η εθελοντική σίτιση των προσφύγων, (το φαγητό παρήγαγαν ως επί το πλείστον ξενοδόχοι) σταμάτησε την Κυριακή 2 Αυγούστου καθώς η ομάδα εθελοντών που είχε αναλάβει τη διαχείριση και τη διανομή αδυνατούσε να συνεχίσει.

Οι επιχειρηματίες αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έχουμε αποδείξει την ανθρωπιστική αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων, φροντίζοντας να καλύπτουμε βασικές τους ανάγκες. Αισθανόμαστε όμως και εμείς απροστάτευτοι, παλεύοντας καθημερινά με καταστάσεις που μας ξεπερνούν. Ότι επί σειρά ετών χτίζαμε ως επιχειρηματίες φτάνοντας το νησί της Κω στην 3η τουριστική δύναμη της χώρας μας κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.
Σας καλούμε να μη δώσετε τη χαριστική βολή στον τουριστικό προορισμό που λέγεται Κως. Θα χαρούμε ιδιαιτέρως αν μας δώσετε την ευκαιρία να σας αναπτύξουμε τα επιχειρήματά μας σε μια συνάντηση μαζί σας, όποτε ο χρόνος σας το επιτρέπει.
sdgdfshfgjgh

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1 σχόλιο

  • PlagiaSkepsi
    PlagiaSkepsi Τρίτη, 04 Αύγουστος 2015 20:46 Απάντησε

    ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ;;; ΧΟΡΤΑΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Τ...ΠΕΚΙ!!!! Σιγά μη σας απαλλάξει απο τη ΛΑΘΡΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ο ΣΥΡΙΖΑ που βασική του επιδίωξη είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗ του πληθυσμού!!! Είναι επίσης τουλάχιστον ΑΠΕΧΘΕΣ το να θέλετα να τους ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ στην υπόλοιπη Ελλάδα, λες κι εκεί δε θα αποτελέσουν ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Μήπως να προτείνατε την ΕΝ ΠΛΩ λήψη απόφασης αν δικαιούται κάποιος άσυλο; Μήπως να ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΑΜΕ κάθε πλοίο, όπως κάνουν οι ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ;; Αλλά έχετε ΠΝΙΓΕΙ στην ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ και μόνο όταν πονάει η ΤΣΕΠΗ (και ο κώλος ίσως;;;) ΞΥΠΝΑΤΕ έτσι;;; Θέλετε ΛΥΣΗ;; ΜΙΑ είναι η λύση, αλλά με ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ και ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΕΣ τύπου ΝΔούλας δε γίνονται: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    http://plagiaskepsi.blogspot.gr/2011/01/blog-post_27.html

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός